6 Kasım 2017

18. Gün: Köyde yaşayamıyorum, metropol insanıyım.

 Çocukluğunda her yaz köye giden çocuklardan olamadım. İlk kez iki yaşında bilinçsizce kat etmişim memleket yollarını.. Şuurum yerimde bir şekilde gidişim on iki yaşıma tekabül eder.

 Sonrası da on yedi yaşım çileli başım.. Yirmi altı yaşım arabada yatışım...

 Gülmeyin yahu son gidişimde hakikaten arabada yattım ama tercih meselesi değildi mecburiyetti.

 Neyse, her sene köye gitmeyip de metropol yolları taştan takılınca ottan böcekten korkar oldum.

 Köye gidince derin bir nefes alamıyorum, şimdi nereden ne çıkacak diye diken üstünde geziyorum. Ota değsem kaşınıyorum. (Tüm ot çeşitlerine alerjim varmış bu yaz öğrenmeye vakıf oldum.)

  Börtü böcek görsem hoplayıp, zıplıyorum. Bir de çığlık attığım vakitler var ki bizimkilerin beni aile üyeliğinden men edesi geliyor.

 Ne yapayım gitmeyince, görmeyince köy kızı olamadım. Bina seviyorum, arada yeşiller, karşıda deniz olsun istiyorum. Geçinip gidiyorum.

 Yazarın notu: Düğün sebebi ile gittiğimizden bir odada beş bayan yatacaktık. Ancak odada horlamayan tek kişiydim. Oda Trt Yurttan Sesler korosundan halliceydi. Birinin horultuyu kestiği yerde diğeri nağmeli bir şekilde giriyordu. Aklımı oynatmamak adına gittim arabada yattım. :)

 Notun notu: Resimdeki şahıs ben, mekan ise Ordu Yoroz Tepesi'ne tırmanış yolunun başı, aklı selim bir gününüzde gökyüzü de açık ise bir çıkmayı deneyebilirsiniz. :)

6 yorum:

  1. Bence sayfiye dediğimiz şey bu ikisinin ortası gibi tanımlanmalı... böcekten ben de haz etmiyorum, daha kötüsü öldürüyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfiye kısmı olabilir, şu anda ikamet ettiğim şehrimizin güzide ilçesi Tuzla da bir zamanların sayfiye mekanıymış :) Bana böyle yerler gerek. Böcekleri de görünce koşarak uzaklaşmaktan öldürmek aklıma bile gelmiyor.

      Sil
  2. Bizim hanımefendi de tam sizgillerden. Sanki Pâris'te doğurmuş anası. Kokuyor diye köye, kasabaya gitmez. Kediden, köpekten, tavuktan korkar. Ne yapalım atsak atılmaz; satsak satılmaz! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) e artık atılmaz satılmaz tabii. Analarımız Paris'te doğurmamışsa da ruhumuz elit doğmuşuz o kesin. :))

      Sil
  3. Hahahaha koptum TRT korosu ha???
    Ay bir an hayal etmeye çalıştım o nağmeleri ama fazla dayanamadım :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatılmaz yaşanır bir durumdu... Allah bir daha yaşatmasın bana aklıma geldikçe içim bir fena oluyor. :)))

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.