8 Kasım 2023

#Çınar'dan seçmeler.

Uzun bir aradan sonra size Çınar'dan seçmeleri getirdim. Yanda dayısının nişanında giyinip süslenmiş bir adet Çınar görmektesiniz. Şimdi bakalım neler yumurtlamış benim minnoş danam. :)

1. Annemlerin evdeki kedi kızgınlık dönemine girmiş, sürekli oralara buralara sürtünüyordu. Çınar'a da kedinin bu halleri pek garip gelmiş. Annemler konuşurken de kızgınlık dönemini duymuş sanırım, akşam eve geldim. Bir heves bir heyecan koştu yanıma; "Anne biliyor musun, bizim kedi tribe girmiş." dedi. Sonuçta kızgın insanlar trip atabiliyorsa, kızgın kediler de atabilir diye düşündü sanırım.

2. Bir akşam evde bizi delirtti. Tutturdu illa onun istediği olacak. Dedik ki olmaz saat geç oldu, yatman lazım başka zaman yaparız. Kollarını kavuşturdu, geçti karşımızı "Bak ağlıyorum, ağlicam." diye bizi tehdit etmeye durdu. O halleri çok komikti ama yemedik tabii ki.

3. Annemin memlekette olduğu sürede bir iki gün Çınar'a bakmaya kuzenim Demet geldi. O sıralar da eylül başı hava malum ateş atıyor. Demet sürekli evde "Yanıyoruz Fuat Abi" diye geziyor. Benim yavrum da "Yanıyoruz Fuat Abi" yerine "Sıcaklıyoz Necati Abi" diyor. Necati Abi; Kral Şakir'den bir karakter aslında ama iyi denk getirmiş. Sonra hepsini unuttu bir ara Demet'e diyor ki "Demet sıcakladık, ne dicektik?".

4. Her Türk ailesinde illa ki istenilmeyeni yapan bir aile bireyi vardır. Bizde de bu babam oluyor, nerede çocuğa öğretilmeyecek birşey varsa mutlaka elini atar. Çınar biraz büyüyüp de pipisinin farkına varınca (sürekli bir pipi ile oynama sevdaları), babam da bir Karadenizli olarak oğlumun pipisine "hamsi" adını takmış. Fakat yeni nesil senin benim bildiğim gibi değil ki çiçeğim... Bir gün Çınar'ı tuvalete götürdüm, çıktığında üzerini giydirirken bana dedi ki: "Anne bu pipi ama dedem bunu hamsi sanıyor." meğer çocuğum dedesi yaşlı diye onun gönlünü eğliyormuş. Ne desem bilemiyorum.

5. Ordu gezimizde Yoroz'da zirveye çıkınca Çınar orda duran kayanın üzerine tırmandı ve şöyle dedi "Ben bu dağın kralıyım ve karıncalarımı koruyorum.", bende öyle baktım ne diyeyim.

6. Bizim kapıda gariban bir kedi var, doğurduktan hemen sonra annesine araba çarpmış. Bu garip de kalmış tek başına, o sıra bizde burada yoktuk, gözleri enfeksiyon kapmış. Dönünce eşim ve Çınar'ın ilgi alakası sayesinde bir gözünü kurtardık şükür. Çınar kediyi çok sevince eşimle mama almaya gidince tasma da almış. Sonra o tasma çalındı. Sonra eşim gitti yenisini aldı - tasma da yakışıyor tombik bir yavru kedi olduğundan- o da çalındı. Eşim son bir tur tasma aldı geldi, takarken de söyleniyor "Memleket hırsız kaynıyor, hırsız." diye. Çınar'da akşam anneannesine durumu anlattı üzerine de "Anane memletek hırsız kaynıyo hırsız" diyor. :)

7. Geçen gün dışarı çıkarken montunu giydiriyorum. Malum çocuklarda bir kıyafetin kolunun montun içinde sıyrılıp kalması durumu vardır. Tam o an bu durumu yaşadık, Çınar'da bana şöyle dedi; "Kolum içine kaçtı alla alla ya neden anlamıyosun sen bu işlerden"... Hem kıyafetini düzgün giyemiyor, hem bana söyleniyor. :)

8. Çınar'a takım elbise alacağım malum nişan için gösteriyorum hangisini alalım diye gidip en cart mavileri seçiyor. Baktım böyle olmayacak "Siyah alalım mı? Dayın da siyah giyecek. Dayın büyük damat, sen küçük damat olursun." dedim. Demez olaydım o da şöyle dedi "Peki gelin kim olacak, Şüheda da gelmiyor ki..."... Şüheda arkadaşımızın kızı, Çınar'ın kankası oluyor bu arada...

Bonus: Bu aralar ilginç bir şekilde telaffuz ettiği kelimeler aşağıdaki gibidir.

Flamingo - Fingalino - Filalingo (aklına hangisi gelirse)
Tarla - Talla
Şimdilik - Şimdicilik
Spider Man - Spaydur Men
Sıyırılmış - Sıvrık (Kolum sıvrık benim diyor.)
Egzersizimi - Egzersimizi
Hipopotam - Pipopotam
Bukalemun - Kalemun
Geğirmek - Gehirmek
Vezir - Rezil (Satranç oynarkan rezili aldım falan diyor, çok gülüyorum.)

Eveet, güncel olarak durumlar böyle. 
Favorinizi yorumlara bırakmayı unutmayın. 

Görüşmek üzere.

36 yorum:

  1. Alla Alla annesi, neden anlamıyosun sen bu işlerden :) Maşallah yakışıklı delikanlıya. Bloğu ilk açtığımda Bilgiç 3 yaşındaydı, hey gidi hey. Bir gün Çınar da okuyacak buraları. Dur ona da mesaj yazayım.Çınarcım seni öptüm kocaman .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hahahahha ay gerçekten okuyacak mı ya? Gözlerim dolu dolu oldu şu an. Valla ben pek anlamıyorum demekki o işlerden napalım.

      Sil
  2. "Peki gelin kim olacak, Şüheda da gelmiyor ki..."
    Öptüm onu zekasına maşallah...

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlı Maşallah. Küçüklerin sözleri ve hareketleri sevimli oluyor. :))
    Neredeyse kaynana oluyormuşsun. 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma ucundan döndüm ama evlilik fikri hala aklında, hayata erken atıldı çocuk. :D

      Sil
  4. Çınarcım maşaallah sana :)

    YanıtlaSil
  5. Ben bu dağın kralıyım ve karıncalarımı koruyorum👍😀. Maşallah. Öpüyorum onu 🧿😊

    YanıtlaSil
  6. Çocuğa hem gelin yok, hem dede hamsi.ne bilmiyor hem de annesi mont giydiremiyor
    Bence çocuk zor durumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahahas şimdi bu yorumu okuyunca bende bi bilemedim hakikaten ne zormuş çocuğumun hayatı da ya. :)

      Sil
  7. Çok keyifle okudum =) Ne kadar tatlı masallah subhannallah Allah sizlere bağışlasın..amiiin amiiin

    YanıtlaSil
  8. "Anne biliyor musun, bizim kedi tribe girmiş." Çok güzel kızgınlığa cici bir yorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Değil mi bence de yani kızmış işte kedi sinirlenince trip atabilir tabi.

      Sil
  9. Sondaki kelimeler en favorim. Hatta Çınarınkiler daha doğru geldi bir yerden sonra :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çınar'dan sonra navigasyon benim için mamigasyondur. Nokta net. :D

      Sil
  10. Maşallah delikanlıya. Benim yeğenler de küçükken ne güldürür ve şaşırtırlardı. Yaşasın çocukluk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ❤️Teşekkürler efenim, çocuklarla çocukluğu yeni baştan yaşamak enfes bişey.

      Sil
  11. ya ne tatlı maşallah maşallah..kocaman sevgiler Çınar'a

    YanıtlaSil
  12. Ordu güzeldir ya... Çınar'ın tespitleri de :))

    YanıtlaSil
  13. "4. Her Türk ailesinde illa ki istenilmeyeni yapan bir aile bireyi vardır. Bizde de bu babam oluyor, nerede çocuğa öğretilmeyecek birşey varsa mutlaka elini atar. Çınar biraz büyüyüp de pipisinin farkına varınca (sürekli bir pipi ile oynama sevdaları), babam da bir Karadenizli olarak oğlumun pipisine "hamsi" adını takmış. Fakat yeni nesil senin benim bildiğim gibi değil ki çiçeğim... Bir gün Çınar'ı tuvalete götürdüm, çıktığında üzerini giydirirken bana dedi ki: "Anne bu pipi ama dedem bunu hamsi sanıyor." meğer çocuğum dedesi yaşlı diye onun gönlünü eğliyormuş. Ne desem bilemiyorum." tek kelime ile buna koptum. Çocuk ne kadar iyi kalpli yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sorma ya şu yanında insan idare etmeyi de öğrenmiş altın kalpli danam. ❤️

      Sil
  14. Maşallah çok tatlı ALLAH nazarlardan korusun. :)

    YanıtlaSil
  15. Çınar haklı, kediniz sinirlenmiş:))

    YanıtlaSil
  16. Oyyy Çınar'cım yaaa, okurken adeta gözlerimden havaya kalpli balonlar süzüldü.Ayy Şüheda gelmezse Miray gelir bundan sonra ❤🤣 Bi de "Demet sıcakladık ne diyecektik? " Çok tatlı geldi bana :)) Benim yerime kocaman öpün birbirinizi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hahahs ayy gelsin Miray gelsin ya... Ama bak çocuğumun niyeti ciddi ona göre. :D :D

      Sil
  17. tatlı şeker komikçi yakışıklııııı şık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Överken de Deep gibi olalım, boşta sıfat bırakmamış. :D

      Sil