29 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Okuma Raporu

Yazacak çok birşey yok diye mi bir türlü elim gitmedi bu yazıya hiç bilmiyorum. Neyse kısmetimde Şubat ayında Aralık ayının yazısını yazmak da varmış neyleyek.

Aralık ayında bir çok sesli kitap dinledim ama aslında hepsi daha önce okuduğum kitaplardı. Yıllık hedefi erkenden tutturunca canım ne isterse onu dinlemeyi seçtim.

Bir de sanırım "iş iptal oldu" haberini bana sabah kahvesi eşliğinde ofiste bu kitabı okurken verdiler diye bu kitap da süründü durdu elimde.

Sevgili Arsız Ölüm: Yanlış zamanda yanlış kitap mıydı diye düşünmeden edemiyorum. İlk etapta çok hızlı okurken o malum sabah sonrası bir türlü ilerletemez oldum kitabı... Hatta sonrasında Storytel'den sesli dinleyerek bitirdim. Pek sevmediğim uzun uzadıya anlatılan bir yazım şekli var. Ne kitaba ne karakterlere bir türlü bağlanamadım. Okumak için çok akıcı bir yanı da yoktu. Süründük beraber. Kendim keyif almadığım için kimseye de illa alın diyemem ama biraz araştırıp öyle alın bence. Ben tiyatro oyununa bir türlü bilet bulamayınca kitabı okumaya pek heves etmiştim ama ne umdum ne buldum oldu.

Neyse sonuç olarak Aralık ayını da 1 kitapla kapatmış bulunuyorum. Ocakta herşey çok daha güzel olacak. :)

Adios.

16 yorum:

  1. Olmayana üzülmemek lazımmış. Ocak iyiydiyse zaten:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Üzülmedim ama belki başka bir zamanda daha çok sevebilirdim bu kitabı, neyse olacağı varmış diyelim.

      Sil
  2. Talihsiz bir zamanda da okumuşsunuz, o da etkili olabilir. Dediğiniz gibi yazarın tarzı da farklı ama ben büyülü gerçekçiliği çok seviyorum. Bu kitabı da sevmiştim. :)

    YanıtlaSil
  3. Bazen oluyor öyle. Ben de bir şeylere ısınamazsam kitaba herkes bayılsa bile sevemiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Evet bende genelde herkesin bayıldığı kitapları hiç sevemiyorum zaten.

      Sil
  4. hadi artık bahar geliyor daha az yoğun ol :)

    YanıtlaSil
  5. Bazen bazı kitaplar ve karakterleriyle ne yazık ki bağ kurulamıyor.

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle hayırlısı olsun tekrardan. Yazdığınız şeyi hissedebiliyorum sanki severek bir kitabı okurken hoş olmayan bir haber almak ve sonrasıyla ilgili.. Etkilenmemek pek mümkün değil, bir süre yeterli enerjiyi de bulamamış olabilirsiniz, çok insani bir durum..

    YanıtlaSil
  7. Nedense Latife Tekin bana hiç sıcak gelmez, üstelik hiç bir kitabını okumadım. Garip bir his ama ilk kitaplarından beri okusam mı diye düşünürüm ama hiç elim gitmez. Neyse başka kitaplara diyelim, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil