16 Aralık 2021

#Durum Raporu

  • Yıl sonu zamanları üzerime bir boğulma hissi geliyor. İş iş iş kafamı kaldıramıyorum.
  • Bir haftadır tek sayfa kitap okuyacak fırsat bulamadım, depresyona girmeme ramak kaldı. 
  • Hiç plan programı olmayan bir insanken bir anda cumadan cumartesiye dopdolu bir ajandam oldu, hayretlerdeyim. Aylar evvel bir gösteri bileti almıştım. Unutmuşum resmen hatırlatma gelmese herhalde biletim yanacaktı. 
  • Cumartesi de doğum günümü kutlayacağız neticede insan kaç kere 31 olabilir ki? Ay resmen orta yaşlı oldum. Bir saniye lütfen şu maddeye iki üç gözyaşımı akıtayım.
  • Doğum günü kutlaması falan da yapacak mecalim ruhen yoktu fakat kuzenimin de doğum günü orta yerde buluşalım dedi. Seni mi kıracağım deyip kendim kırıldım. Tarihe not düşelim, ah benim bu köpek ciğerim...
  • İlla kutlamak falan isterseniz diye doğum günüm yılbaşında onu da not düşeyim. :)
  • Pazar da yeni gelin evine yemeğe davetliyiz. Vallahi ne yalan söyleyeyim yemeği ben yapmak zorunda olmadığım müddetçe herşeye varım. Yemek çok kötü de olsa umrumda olmaz. Hep çağırsınlar yeter ki...
  • Aslında güzel yemek yaparım ama yapma isteğim yok.
  • Pandeminin üzerimdeki etkisi de böyle arkadaşlar, hiçbir şey yapmak istemiyorum. Öyle saksı gibi durasım var. Ne diyorsunuz bir baktırsak mı bana? Yoksa herkes böyle de haber mi vermiyorsunuz?
  • İşyerinde millete laf anlatmaya çalışmaktan sesim kısıldı. Ama asla konuşmayan halimi kabul etmeyen iki yaşında bir bebem var. Kart bir sesten "wheel on the bus" dinlediniz mi hiç? Canını seven kaçsın yani o derece kötü. 
  • Her hafta yeni bir şarkıya takıyor çocuğum öyleli tükendim ki "Gel Gör Beni" söylüyorum bu hafta (yine kart sesimle) burdaki kelimeleri çözene kadar bir hafta daha geçer bence. :) Aklımı seveyim. Varsa ilginç şarkı öneriniz repertuvarımızı genişletmeye açığız. Minik adamımın favorileri de şu şekilde; Eklemedir Koca Konak, Mavilim Mavişelim, Selvi Boylum Al Yazmalım, Hani Sevduğum Hani... Şöyle bir baktım resmen gönül adamı yetiştiriyorum.
  • Gidip biraz kendimle övüneyim bari, beş dakika falan.
  • Sevgiler Applesoda'dan. :)

28 yorum:

  1. Doğum gününe az kalmış, kutlayın tabi. :)
    Bence herkeste bir isteksizlik var. Benim açımdan da öyle. Uğraştığım hiçbir şey olmayınca salıyorum kendimi. Kolaylıklar dilerim sana. :) Benim sesim çok kötüdür, söylemem hiç şarkı falan. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Öncelikle kutlma için teşekkürler.
      Ben hiç birşeyle uğraşmak da istemiyorum ki halim çok vahim...
      Valalhi bende bir bülbül değilim ama inanır mısın bu çocuk ağlarken de sesimi duysa sakinleşiyor. Sesime kıymet veren tek canlı bu dünyada, ay iyi ki doğurmuşum. :D

      Sil
  2. Eşim bizim kıza her türlü sofistike, yabancı şarkıyı dinletmeye çalışırken çocuk bi yandan This Cat's on a Hot Tin Roof'da dans eder ama sonunda babaannesinin söylediği Abim Damat Oluyor'a tav olurdu. Bi de Gökçe'nin Böğürtlenli Reçel şarkısı vardı. Bodrum Bursa arası tüm yol boyunca dinlemişliğimiz vaki. Üç dört sene sürdü o furya. "Dedim ya nasıl bitti" bölümünü "bebeğimin yarası bittiiii" diye anlamış öyle içli içli söylerdi bi de. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ahahahahaha öyle güldüm ki...
      Yavrum da "wheel on the bus" a cicibus diyor, ayrıca yine aynı şarkıda geçen "move on back" ifadesini de "muumonbek" anlamış.
      Çok uzun süre aynı şarkıda kalmayız inşaallah, vallahi ruhum daralıyor. Abim damat oluyoru bende deneyeyim içimiz açılsın. :D

      Sil
  3. Ben bizimkilere en çok Seni gidi fındık kıran söyleyip şap şup öperdim. Büyüdüklerinde ise Öpücem öpücem dedim sanaaa trip yapma banaaa diyerek öperdim. Hahaha. Bir de Bilgiç ağlarken "Ne oldi sana ne oldi böyle" söyledim bir yandan ağlar bir yandan dans ederdi. Vay be, unutmuşum bunları.

    31 yaş yeni genç artık, ben 51de daha orta yaşa girdim diyorum hele bi sıranı bekle :D

    Nice güzel yılların olsun. (Yılbaşında unuturum falan hazır gelmişken kutlayayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutlama için teşekkürler, tamam o zaman ben şey kenarda az bekleyeyim orta yaş krizim için. :)
      Tarkan'ın bu şarkıları bizi de açabilir, repertuvara aldım. :)

      Sil
  4. kolay gelsin yıl sonu ofis işlerine. biraz pandemi, biraz ekonomi, biraz şiddet olaylarından keyfimiz yok ama geçer hepsi bir şekilde. yeni yıla ve yaşa neşeli gircen tabii :) maşallah maşallah sanaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçiyor elbette bir şekilde... Yeni yaş kutlamamızı yaptık kendimi yeni yaşa girmiş sayıyorum artık, gelsin yeni yıl. :)

      Sil
  5. Oooyy, ben nerelere gideyim? Otuz yaşa çok demiş birileri. Kıymetini bil bence. Tadını çıkara çıkara yaşa. Bu güzel yaşlar gidince geri gelmiyor. Ama Azeri şair Mehmet İsmail'den şu iki mısrayı yazmama izin ver:
    "Otuzdan geçince yaşın otuzdan
    Ayların yılların tekrarı başlar"

    Yeni yaşın huzurla gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bende istiyorum ki yaşarken kıymetini bileyim her yaşın. Şimdi dönüp bakınca yirmilerim ne çabuk geçmiş, aklımda kalan bir kaç parça hatıra...
      Şiiri beğendim, çok teşekkür ederim.

      Sil
  6. Doğum günün kutlu olsun mutlu yıllar. :)

    YanıtlaSil
  7. Şimdiden daha nice güzel yaşlar dilerim. Ah otuzlu yaşlar ne uzak göründü şimdi bana, şu ara değil bence pandemiden beri hepimiz depresyon hallerindeyiz bence, meşguliyet bazen iyi ama fazlası yorar bıktırır tabi, ah yavrular her yaşta zorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Tamam o zaman sıkıntı tek bende değilse. Meşguliyet konusunda o kadar haklısınız ki, azı karar çoğu zarar tam olarak. Ah yavrular... :)

      Sil
  8. yemeği ben yapmak zorunda olmadığım müddetçe herşeye varım :) Samimi bir açıklamaydı.

    YanıtlaSil
  9. Şimdiden mutlu yaşlar :)
    Anlattığın şeylerin çoğu bende de var.Hiç yoğun değilim derken şu an koşturma rekoru kırmak üzereyim.
    Tüm bu ruh hallerimiz geçer elbet sana da kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler geçmedi ki elbet bunlar da geçer tabi. :) Sana da kolay gelsin.

      Sil
  10. İçinde çocukluğun ve ilk gençlik yıllarının olduğu ilk otuz bitti bitecek. Hayat otuzundan sonra başlar dermişim :) Ama en güzel yaşlar biliyor musun? Enerjini bir an önce toplarsın umarım. Minik delikanlının repertuarında harika şarkılar var. Gönül adamı olacak dediğin gibi. Bu sözün hoşuma gitti :) Kuzenine mutlu yıllar diliyorum. Doğum günün şimdiden kutlu olsun. Nice güzel yaşlar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. :) Gönül adamlarına ihtiyacımız var bizim diye düşünüyorum.

      Sil
  11. Yazıya ve doğum gününe geç kalmış olsam da güzel, huzurlu bir ömür dilerim sizlere :) Son zamanlarda dilimden düşmeyen Emre Dayıoğlu-Şu Dirmil'in Çalgısını tavsiye edebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri için teşekkürler, reperatuara aldım. :) Güzel dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim. :)

      Sil
  12. Mutlu ve enerjik yaşlar sana :)) Çok tatlı bir iç döküş olmuş. Yazdığın çocuk şarkısını dinledim ne kadar güzel, bu konuda bilgim olsa dükkan senin ama maalesef. :)
    Yeni senede hatta iki ay sonra çok daha hareketleneceksin gör bak.
    Sevgilerimi gönderiyorum. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temennilerine kocaman sarılıyorum. Şu anda aşı olmuş hali harap bünyeme ilaç gibi geldi. :)

      Sil
  13. Aaa geçmiş doğum günün kutlu olsun 🎂🎁🎈😇

    YanıtlaSil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.