25 Ocak 2022

Karlar düşer...

  • Camın kenarında oturup yağan karı izlemeyi çok seviyorum. Dışarı çıkıp çocuklar gibi kar peşinde koşan kocama katılma hevesim hiç mi hiç yok.
  • Geçen seneki kadar yağdı bizim buralarda, bakalım geçen seneki yağışlardan fazlasını görebilecek miyiz?
  • Aşağıda komşumuzun oğlu Kaan evin önüne eskimo kulübesi yapıyor. Geçen sene de yapmıştı. İçine de bir battaniye atıp, son kar tanesi de eriyene kadar orada takılacak. İlginçtir eskimo kulübesi tüm kar ortadan kalksa dahi kalıyor, erimiyor.
  • Bir yandan da sabah iş var küçük bebemi ne yapacağım diye düşünmüyor değilim ama neleri halletmedik ki bunu da hallederiz elbet.
  • Bir kaç gündür akşam mesailerindeyim kitap okuma işleri biraz sekteye uğradı.
  • Kar yağışıyla beraber bana da bir dinginlik çöktü sanki, yazının havası da uykuya beş dakika kalaya dönmüş gibi hissediyorum şu an.
  • Gerçi inanmazsınız geçen hafta kendi adıma bayağı aktiftim. Salı günü yıllardır görüşmediğim (kendisi üst sokakta oturuyor) arkadaşıma gittik Çınar'la. Çocuklar oynarken bizde biraz sohbet terapisindeydik.
  • Çarşamba günü kreşlere yaptığımız geziden sonra ne olacak bu fiyatların hali diye dertlenmek için İpek ve Ayşe ile dışarıda buluştuk. Anne yada eş olmadan sadece kendim olarak geçirdiğim o iki üç saat gerçekten çok iyi geldi.
  • Pazar günü de çocukları babaları ile oyun parkına yollayıp, bizde cilt bakımına gittik. Cilt bakımından hemen sonra yüzümde sivilce çıkması size ne kadar normal? Şahsen ben bilemedim.
  • Bu hafta için de var birtakım planlarım ama bakalım hava muhalefeti olmazsa inşaallah. :)
  • Bende durumlar böyle, sizde ne var ne yok? En çok kar nereye yağdı?

26 yorum:

  1. Bu aralar halsizlik var bende de. Öksürük, hapşırık derken dışarı çıkmıyorum. Birkaç gün önce yeşil kuşumuz da hastalanıp öldü. Çok acı çekmedi neyse ki, yemini yiyor, hareket de ediyordu. Öylece karnının üstüne uzanmış halde, gözünün açık gitmesi üzdü beni ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun Duygucum. Ya kuşa çok üzüldüm... Böyle durumlarda işte o kadar üzülüyorum ki tekrar hayvan bakmak işine bu sebeple geri dönemedim.

      Sil
  2. güzel haberler hepsii. ya eskimo kulübesinin fotisini çeksene görelim, ağaç ev yazımda demiştim, ben de hep istedim de yapmadım hiç :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz çatıyı kapatmadı, orayı da halletsin de çekeyim. :)

      Sil
  3. İzmir' den bildiriyorum, zehir soğuk var ama kar yok :))
    Karla ilgili bu tatlı yazıyı kar altındaymış gibi okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangisi daha köyü bilemedim, o soğuk ayaz havalar da insanı perişan ediyor. Kardan yollar kapalı. :D Hepsi birbirinden değişik işte ama gelip geçiyor neticede.

      Sil
  4. Kendine zaman ayırabilmiş olmana sevindim.;)
    Normalde kardan adam yapılır kar yağınca, eskimo kulübesi yapana ilk kez rastlıyorum. İlginç bir deneyim olmalı, merak ettim bak :))
    Bizim kar faaliyetleri merdivenlerde biriken karları temizlemekten ibaretti. Binaya giriş çıkışlarda kaza yaşanmasın diye... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim merdivenleri kimse temizlemedi, sürekli in çık yapıldığı için de buza dönüştü, resmen survivor yaşıyorum sabah akşam. :D

      Sil
  5. Hehe, en çok kar Antalya'ya yağdı, merkeze yağan yere düşmeden eridi, yükseklere yağan yarım santimlik de öğlen eridi :)) Ama halkımız çok mutlu oldu, bense Ankara'da o kadar bıkmışım ki ertesi gün sarımsak ezmesine dönen pis kardan ve buzdan umurumda bile olmadı. Soğuktan,nemden, ayaklarımın ısınmamasından ve kuaföre gidip saçımı boyatamamaktan şikayetçiyim :) Nevresimden de şikayetçiydim ya hallettim şükür okudğunuz gibi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevresim hepsinden zor vallahi, o hallolduysa gerisi kolay. :D Saçımı boyatamamaktan bende şikayetçiyim ama burada o kadar pahalılaştı ki kuaför işleri parama kıyamıyorum galiba. :D Bi de son gittiğimde dört saat kalmıştım kuaförde, onu da gözüm yemiyor. :D

      Sil
  6. Eskimo kulübesi ilginçmiş. Ruhsat falan sormasın zabıtalar. Burası Türkiye olur mu olur bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha, herşey mümkün, ama bahçemiz içinde kalıyor dışardan görünmüyor, Allahtan. :D

      Sil
  7. yıllardır görüşülmeyen üst sokaktaki arkadaş gülümsetti beni :) karlar yağıyor her yerde burası da kuru soğuk:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Gerçekten üst sokakta oturuyor olması ama hiç görüşemiyor olmamız çok acayip.

      Sil
  8. Kar yağışını izlemeyi ben de çok seviyorum. Özellikle lapa lapa yağan kar bambaşka güzel oluyor.
    Karlar burada erimeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda da ailecek corona atlatmıştık. Haliyle dışarıya da çıkamadık. Ben de yeni yeni arkadaşlarımla görüşmeye başladım.
    Cilt bakımından sonra çıkan sivilce için acaba kullandığınız üründen kaynaklı bir şey olabilir mi diye düşündüm ama bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok geçmiş olsun, sıkıntısız atlatmışsınızdır diye umuyorum. Lapa lapa yağan karı izlemesi de çok keyfili bu sene ben kara doydum. :D

      Sil
  9. kaanı sevdim selamlarımı iletin

    YanıtlaSil
  10. Kar olayı bende de seyir olarak kalsın çok istiyorum, öyle kartopu oynamak içinde yuvarlanmak falan bana göre hiç diil, ama her karda dışarı çıkışımızda maruz kaldığım şeyler bunlar malesef büyüse de çocuk yine kartopu yine oyun offff :/
    Kreş konusunda kolaylıklar diliyorum, fiyatlar herşeyde aldı başını gitti onlarda almış demek ki nasibini. Arkadaşlarla görüşmek cilt bakımı falan gerçekten rutini bozan güzel şeyler, darısı başıma. Sivilce olayını bilemedim, belki cildin hassastır ona uygun olmayan birşey kullanıldıysa belki olabilir? sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimki henüz minik olduğu için karda oynama işini çözemedi. Seneye sanırım bende karlarda perişan oldum yazısı yazıyor olurum buralara. :D
      Kreşler beni benden aldı. Kreşin k'sini bile duymak istemiyorum ama napalım bilemedim.
      Sivilcem geçti ama bakalım iki ay sonra gidince bir emin olurum inşaallah bu işten. :)

      Sil
  11. Ankara'dan bildiriyorum: ilk yağan kısmı erimeden 2., o erimeden 3. kısmı yağan kara camdan bakarak eşlik ediyorum, fotileri eşe dosta da gönderip özendiriyorum kar keyfi diye :D arkadaş önemli :D keyfiniz bol olsun efem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehehe, eşe dosta gönderme işini sevdim.
      Beni de eltim Karabük'te günlerce yağan karla kıskandırıyordu ki sonunda bize de yağdı da rahata erdim. :D

      Sil
  12. Oğlun kreşe mi başlayacak. Ben kızımı eylülde vermek istiyorum. Sanırım bütün yaz bu koşturmacayla geçecek. Zaman bulabilirsen kreş seçimiyle ilgili yazını okumak isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kreşleri de birazdan bilahare anlatacağım. Maalesef bende eylülde vermek istiyordum ancak şartlar nedeniyle erkene çekmek zorunda kaldık.
      Sıkıntısz bir alıştırma süreci diliyorum.

      Sil
  13. hemen unut yılanlarııı. ya nat geo wild da her zaman var yılanlar felan timsahlar balinalar, ekranda izlemek kolay, izlerken girmiş rüyama işte haspamlar, unut hemen başka şey izlee, bak çok şeker iki film deyim, mükemmel plan (diane kruger), çılgın baskın (danny boon) :) izleee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En korktuğum şey yılan asla bakamıyorum bile o ekranda gördüğümde... Neyse ki rüyama girmediler. Filmleri değerlendiricem teşekkürler. :D

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.