31 Aralık 2022

2022'de onuncu ve de sonuncu tur kitap alışverişleri...


2022'de kendime engel olmadım, olamadım, almalara doyamadım. Hatta aldıkça aldım, aldıkça aldım. Evet yılın onuncu ve de sonuncu kitap alışverişi yazısını da açıyorum hazırsanız. Bu alışverişin sponsoru olan kocama da can-ı gönülden teşekkür ediyorum.

Kocam doğum günüm sebebiyle bana yüklü bir miktar hibe etti. :) Bende bir kısımcığını kitap alışverişi için değerlendirdim. Amazon'da bir aydan fazladır sepetimde bekleyen ürünlere de böylece kavuşmuş oldum.

Burada yer alan Sırça Köşk ve Yeni Dünya'yı daha önce farklı bir yayınevinden almıştım ancak onları arkadaşlarıma yaptığım yılbaşı hediye paketlerine koydum ve yenilerini Türk Edebiyatı Klasikleri serisinden aldım, kısa zamanda okurum umuyorum. 

Hüseyin Rahmi biliyorsunuz ki 2022 yılında tanışma mutluluğuna ulaştığım yeni favori yazarım olduğundan aynı zamanda bu serinin ilk kitabı olan kitap da kendisinin kitabı olduğundan aldım gitti. Diğer ikisini de öylece seçtim.


A'dan Z'ye Düşünmek kitabının Su'nun Harikalar Diyarı blogunda görüp not almıştım. Annelik Her Zaman Toz Pembe Değil zaten blog dünyasının mihenk taşlarından Blogcu Anne Elif Doğan'ın kitabı olduğu için aldım. E bir de anayım tabi merak ettim. :)

Metin Akpınar'ın kitabını yine bloglarda görüp not almıştım ama affola blog ismini unuttum, yorumlarda o bendim derse burayı hemen güncelleyeceğim. :) Goriot Baba zaten BKK'nın ocak ayı kitabı olarak sepette bekliyordu.


Aylin Balboa'nın bir kitabı daha var elimde okunmayı bekleyen ama Bir Garip Şeyma bu kitabı övünce sen benimsin deyip attım sepete. :) Ayın Aydınlık Yüzü aldığım ama henüz okumadığım Deli İbrahim Divanı hakkında öyle güzel yazmıştı ki, o sırada gözüme çarpan bir başka Ahmet Büke'yi de sepete atıverdim.

Mutlu Olma Sanatı ve Uysal Kız sürekli birilerine hediye ettiğim kitaplardan olduğundan bu yıl kaçıncı kez alıyorum bilmiyorum ama kararlıyım bu sefer önce okuyup sonra hediye edeceğim. :)

Uçurtmayı Vurmasınlar ise bir pişmanlık kitabı, her alışverişin sonunda olur. Tam siparişi verirsiniz, sonra bir kitap ya gözünüze çarpar, ya birden aklınıza düşer. İşte son İdefix alışverişimden sonra aklıma düşen ve bu sepete ilk giren kitap da buydu. :)


Sanıyorum bu yazıyı okuyanların yüzde sekseni Kelebeğin Rüyası filmini izlemiştir. (Bu arada ben hala izlemedim.) Ama hakkında pek çok yazı okuduğumdan Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu isimli şairlerimizi konu aldığını biliyordum. Yeni yeni şairlerin dünyasına açılmam lazım diye bir his içimde peyda olduğundan bu kitapları da sepetime attım.


Gelelim kütükler kategorisine... Ejderha Cumhuriyeti, Haşhaş Savaşı serisinin ikinci kitabı ve ben bu serinin ana karakterine gıcık oluyorum ama yarım bırakmak da adetim değildir o sebeple aldım gitti. Alice Teşkilatı'nı sevgili Gül Akça'nın blogunda görüp not etmiştim, indirimde olmasıyla beraber sepete girmeye hak kazandı. :) 

Veba Geceleri BKK'nın Mart ayı kitabı olarak sepette kendine yer buldu. Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi ise sevgili Leylak Dalı'nın en sevdiği Ayfer Tunç kitabı olarak önermesiyle beraber benim oldu. Sonuçta Leylak Dalı'ndan iyi bilecek değilim, ben daha bir tek Suzan Defter'i okudum. :)


Bu da alışverişin bonusu. Bir Garip Şeyma'nın blogunda görüp hop atmıştım sepete, önce ben okurum bir kaç sene sonra da Çınar'a okurum diye. Yatırım yatırımdır neticede. :)

Yine #fakatnealdıkbecanım hashtaginin hakkını verdim, darısı #fakatneokudukbecanım hashtaginin başına inşallah. :)

Bu alışverişle birlikte evde toplamda okunmayı bekleyen kitap sayısı 149'a ulaştı.

Seneye hiç kitap almasam, kısmetse bu evdekilerin hepsini üç, beş bilemediniz on seneye okurum gibi, hadi bakalım gazam mübarek olsun.

Sevgiler ve mutlu yıllar.

2023'de görüşürüz.

37 yorum:

  1. Keyifli okumalar, bende dün 2 tane aldım yılın son kitaplarını.
    İyi yıllar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım bu yılın ilk kitaplarını ne zaman alacağız. :)

      Sil
  2. Bayağı birikmiş okumadığın kitaplar. İyi okumalar dilerim. :)) Okudukça paylaş bizimle. Benim de okumadığım 30 kitap falan var sanırım elimde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 ne kadar da güzel bir sayı. :) Ben bu okumadıklarımı ne zaman okurum acaba ya?? Aylık olarak rapor şeklinde yayınlamaya devam edicem.

      Sil
  3. Ay bayılıyorum senin kitap alışverişlerine, hepsini de keyifle oku. Ama iyi ki Leylak Öğretmenimin tavsiyesine uymuşsun, Ayfer Tunç muazzamdır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya Ağrısı, Aziz Bey Hadidesi ve Deliler Evi var elimde bakalım her yönden kalemiyle tanışacağım inşallah. :)

      Sil
  4. Bol kitaplı bir yeni yıl dileyerek başlayayım o halde... ve elbette sağlıklı, huzurlu ve mutlu:) Ayfer Tunç'un o kitabı benim de ennlerimden biridir, hatta edebiyatımızın en keyifle okunan, mizahı yerinde, akışı, okuru içine çekip alması, hikayeyi yaşatması ve karakterleri anlamında da en muhteşem kitaplarından biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaba giderek daha da çok yükselmeye başladım bu yorumdan sonra sanırım bu ay içerisinde okuyacağım. :)

      Sil
  5. Hayırlı olsun hocam keyifli okumalar

    YanıtlaSil
  6. Keyifli okumalar dilerim ayrıca yeni yılınız kutlu olsun 🤗

    YanıtlaSil
  7. Kitap alışverişi hiç biter mi?:))) Bitmesin de zaten değil mi?:) Ben de çok aldım geçen sene, artık ara vermem gerekiyor, çünkü elimde okunacak çok kitabım var:)))
    Çok güzel kitaplar almışsın, keyifli okumalar dilerim:)))
    Uçurtmayı Vurmasınlar çok eskiden filmini izlemiştim ama kitabını okumadım. Hüseyin Rahmi Gürpınar çok keyifli bir yazar, Sabahattin Ali'yi de çok severim:) Mutlu Olma Sanatı'nı merak ettim:))) Yorumlarını merakla bekleyeceğim:)))

    Yeni yılın kutlu olsun, tatlılıklar getirsin sana:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valalhi kitap alışverişi katiyen bitemez çünkü az önce elimde olmayan BKK kitapları olduğunu fark ettim. :D
      Uçurtmayı Vurmasınlar konusunda heyecanlıyım. Gürpınar aşkım benim ama Sabahattin Ali'yi aynı oranda seviyorum diyemem. :)
      Mutlu Olma Sanatı'nı kısa sürede okuyacağım yoksa gene okumadan birine hediye olup gidecek. :)

      Sil
  8. Keyifli okumalar mutlu yıllar. Hüseyin Rahmi Gürpınar harika bir yazar. :)

    YanıtlaSil
  9. Benimde okunmayı bekleyen tonla kitabım var :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bi liste yayınlayıver de görelim. :) Bayılırım kitap seyretmeye.

      Sil
  10. Ne güzel bir alışveriş olmuş, keyifli okumalar:) Bu arada beni de andığınız için ayrıca teşekkür ediyorum, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim valalhi güzel oldu ruhumu doyurdu. Sizi anmadan olur mu ya? Ya siz yorum yazmadan ben yanlış kitaptan okumaya başlasaydım. :)

      Sil
  11. maşallah sana sen vallahi çok kitap alıyorsun, evde okumadığın çok kitabın var mıııı :) bir de senin okuma rutinini merak ediyorum, evde yani hangi zamanlarda okuyorsun, sabah erken mi, ev işleri arasında mı, ne zaman vakit bulursan mıı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Okuma rutinlerim kitabın içeriğine göre değişiyir. Kitaba çok dikkatimi vermem gerekirse akşam veya sabah çocuksuz vakitler okurum. Çok dikkat gerektirmiyorsa her fırsat bulduğumda bir iki sayfa okurum.
      An itibariyle evde 147 kitap kaldı okunacak.

      Sil
  12. Kitap alışverişi gibisi yoktur. Keyifle okuyun kitaplarınızı. Sizin de yeni yılınız kutlu olsun. ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, şu hayatta kitap alışverişinin verdiği mutluluğu veremeyen insanlar var vallahi. :)

      Sil
  13. Yerli yazarları tercih etmen hoşuma gidiyor. Eski ve yeni yazarlarımız bir arada. Yeni yaşını ve yeni yılını kutluyorum canım, her şey gönlünce olsun. :) Okunmayan kitaplarda sana ulaşmak zor. Bu sene için bir karar aldım okunmayan kitaplarımla ilgili. Yürürlüğe koyacağım kararlıyım :) İyi okumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yerli yabancı, eski yeni fark etmiyor. Kaliteli içerik var de koşar gider alırım. Ayyy nasıl bir karar bize de söyle eğer uygulamazsan burdan darlarız. :D

      Sil
  14. Uçurtmayı Vurmasınlar'ı seneler seneler evvel izlemiştim. Kitabını merak ediyorum.
    Deliler Evinin ismi bana çok şey vaad ediyor açıkçası heyecanlıyım. :) Aylin Balboa bende Melisa Kesmez havası yaratıyor. Aynı oranda övüldüğü için dikkatimi çekti. :)

    YanıtlaSil
  15. Kuyrukluyıldız altında bir izdivaç ne şahane bir kitaptır, yazardan okuduğum ilk kitap ve geçen sene okumuştum, hayran kaldım bittabi ve favori yazarım olsun diye birkaç kitabını daha okumaya niyetliyim :) çok büyük beklenti içine düşürdü beni kitap ve Hüseyin Rahmi kesin beklenti üstü bir şeyler yapmıştır diye sabit fikirli yaptı beni :)

    Goriot Baba okudum, finalinde bir karakter için gözümde canlanan resim seni yenecegim İstanbul diyen İbo oldu :) blogda yazmıştım bir yere. Dönemi ve kokuşmuşluğu şahane yansıtmış yazar, betimlemeler zordu hatta bunalttı beni :) ama sabredip sayfaları devirince gerisi güzel geldi.Objektif olmayan tarafgir halimle goriot Baba olmaz deyip bitirdim kafamda kitabı:)

    Küçük Şeyler güzel şeyler anlatan bir hikaye kitabı , seveceksiniz diye düşünüyorum.

    Dikkat çekici kitaplar var resimlerde bihaber olduğum, keyifli okumalar olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hüseyin Rahmiciğimin Meyhanede Hanımlar, Efsuncu Baba ve Gulyabani şimdiye kadar okuduğum kitapları olmakla beraber hepsi de birbirinden şahane idi.

      Goriot Baba'yı ortaokul zamanı okumuş ve bende baygınlık geçirmiştim ama geçirdiğim baygınlık dışında herhangi birşey anımsamıyorum. :D Bakalım şu yaşımda neler hissedeceğim.

      Okudukça aylık raporlar halinde yazmaya devam edeceğim, fikir alışverişlerinde bulunalım. :)

      Sil
  16. Yine şahane bir alışveriş, ne zaman seni görsem hemen alışverişe koşuyorum yaaa amaaa:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Ben bu dünyaya tek başıma batmaya gelmedim ya elbirliği ile biz batacağız kitap dünyası kalkınacak.

      Sil
  17. Birbirinden iyi kitaplar görüyorum. İyi ki almışsınız. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her biri için ayrı bir heyecan yaptım, çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  18. Ne ka güseeller hiç kıskanmadım kii 😜ilk fotodakiler sırf kapak tasarımları için okunur billah🙈🤭😂 güle güle iyi günlerde oku çok amin🤲

    YanıtlaSil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.