15 Kasım 2021

#9 Boyuyorum abilerim ablalarım.

 Şöyle "dur durduğun yerde rahatça" derler ya hani. Duramıyorum, duramadım. İlla ki birşey batıyor bana, hiçbirşey olmazsa bile rahat batıyor galiba. İşte öyle rahat duramadığım zamanlarda evde ne var ne yoksa boyadım gitti.

Bakalım neler yapmışım.

Öncelikle evdeki envai çeşit çerçevelerden başladım. Yaş almaktan mıdır, nedir bilemedim ama biraz daha sade, tekdüze şeyler görmek istedim artık. Ne akla hizmet gökkuşağı gibi almışım onları da bilemedim ama neyse.


Eskiden dekor olsun diye aldığım çiçekli mdf tablolar odaya giren aşırı günışığından dolayı solmuştu. Bende onları Çınar'ın odasındaki dekora göre uyarladım.


Balkondaki mermerler artık öyle yıpranmış durumdaydi ki üzerine ne dökülse temizlemesi bir eziyet oluyordu. Eh, onları da boyamayacak değildik ya. Hatta efekt bile verdim gitti. :)

Annem atmasın tüm genç kızlığımın hatırası diye oradaki odamdan alıp getirdiğim çiçekli kanvas tablo bizim evde hiçbir yere uymuyordu. Ona bir el attım tabii ki.

Bir evin olmazsa olmazı olan zigon sehpalar da benden nasibini aldı.

Hepsi iyi hoş oldu da o sıralarda çelik kapı gözüme bir batmaya başladı.

Yok artık o kadar da değil demeden önce bir de yemek masasına bakalım mı? Yemek masası konusunda o kadar aceleciydim ki eski halini çekmemişim bile. Üst resimde masanın bacağı azıcık görünüyor, o kısmı dikkate alabilirsiniz, "ney di ki ne oldu" demek için. :)

Ne diyorsunuz işsiz kalırsam, kariyerime mobilya boyacısı olarak devam edebilir miyim?
Sevgiler Hobicisodadan.

Not: Resimlere tıklayıp büyük haline bakabilirsiniz.
İkinci resimdeki "Home Sweet Home", " Kün fe yekün" ve "ciğerpare" etamindir, eskiden boş zamanım çoktu işte o sıralar yapmıştım. Tüm ebrular canım arkadaşım "Ayşe"min hediyesidir. 

25 yorum:

  1. Oylarımı zigon sehpa ile mermere veriyorum harika olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Tablolar ve masa çok hoş olmuş, hepsi de güzeller. Nasıl bir boya kullanmak lazım, güzel fikirmiş. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben genelde multi surface akrilik boya kullanıyorum, tavsiye ederim.

      Sil
  3. Ooo siz bu işi hobi olarak değil meslek olarak icra etmelisiniz. Bir ara boya seçiminde de yardımcı olursanız seviniriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teveccühünüz. Ne demek efenim, getiriyorum boya kataloğumu hemen hatta kalın. :)

      Sil
  4. harika olmuş ,bayıldım.

    YanıtlaSil
  5. Hepsi çok harika olmuş. Bunların hepsini ne kadar sürede yaptınız, onu merak ediyorum ben.
    Ayrıca Rehitu'nun dediği gibi bu artık meslek olabilir sizin için. Kutluyorum sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim. Genelde ufak tefek şeyleri bir akşam otururken boyuyorum. Ama masa gibi büyük parçalar için bazı boyama kuralları var tabi ona tabiiyiz bizde.

      Sil
  6. Bu sahneleri geçen yıl kendi evimde yaşadım. Eşim sağolsun evde mutfak dolaplarından çerçevelere kadar her şeyi beyaza boyamıştı :)) Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyaz mı, oo zor iş. :) Teşekkür ederim. Atmayıp yenileyelim napalım malum ekonominin hali ortada.

      Sil
  7. hepsi güzel sen de çok şeker anlatmışsın valla iyi güldüm, mermeri neyle nasıl boyadın, o efektler filan onu bi açsana biras :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Mermere de hibrit multi surface akrilik boya kullandım, üzerine mermer efekt spreyi ve üzerine de taş vernik. Oldu mu mis gibi. :)

      Sil
  8. Bir vakit oluyor o haller bi rahat bırakmama, durmama halleri :) çok tanıdık geldi, bende bir ara epey boyama yaptım şimdi birde bu boyayı söküp tekrar boyama işlemi var aklımda boya sökücüler varmış henüz alıp işe koyulmadım ama bir şifonyer bekliyor beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha, boya sökücü ile olan deneyiminizi rica ederim benle de paylaşın. Aklımda var bir kaç fikir ama henüz bende denemedim.

      Sil
  9. Vay canına! Hepsi harika olmuş! Elline sağlık :) Okuldaki rehber öğretmen arkadaşım da kendi odasındaki sandalyeleri boyayıp minder kısımlarını kapladı geçen yaz ve o kadar şahane oldular ki okula yeni sandalye alıp onun boyadıklarını eve getirmek istiyorum her gördüğümde :D Ben bu boya işlerine hiç girmiyorum çünkü o kadar sabırsız, o kadar tez canlıyım ki kurumalarını beklemek benim için ölümcül olabilir :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bence küçük objelerle başlayabilirsin, mesela boş şişeleri vazolara çevirerek falan. Hem sabrını da o sırada sınamış olursun. Onlar daha da çabuk kuruyorlar.

      Sil
  10. Ne güzel olmuş ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık güzel olmuşlar... Herşeyin havası bir anda değişmiş.:)

    YanıtlaSil
  12. Tebdili değişiklikte ferahlık vardır diye düşündüm. En güzel yanı da; sıkıldın mı hadi boya değiştir. :D

    YanıtlaSil
  13. Benim elimden bu tarz işler hiç gelmez ama sanırım bir yerden başlayacağım. Her şeyi beyaza boyayasım var. Evdeki kahverengi mobilyalar gözümü rahatsız ediyor. Dediğin gibi yaş aldıkça sadelik, ferahlık istiyor insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi bir fırçaya bir de boyaya bakıyor. Boyadıkça gelen ferahlık hissiyatı ve terapi havası da bedava. Boyayın gitsin. :D

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.