12 Ocak 2022

Hastalıktan ölmedim ama bayılacağım.

  • Bir şekilde hasta olmayı başardım. Bana kalırsa artık bu tempoya dayanamayan vücudum iflas etti. Zorunlu bir mola verdik sanırım. Ama herkes "Covid misin?" diye beynimi yediği için gidip, test verdim. Sanırım test sonucu çıkana kadar covid bile olsam iyileşeceğim. Hastanelerde nasıl bir yığılma var anlatamam.
  • Ekip liderim haftalık iş planını yaparken test verdiğimden bahsettim. İnşallah negatif çıkar diye duaya durdu. Ama negatif bile çıksa gerçekten hastayım. Çalışacak enerjim yok ve bunu kimse görmek istemiyor.
  • Ekip liderimin bir altındaki pozisyonda yer alan arkadaş da beni aradı. Sesin iyi geliyor ama dedi. Şu anda biraz iyiyim ama özellikle sabahları çok ağrım oluyor diye söyledim. Çalışamayacak kadar mı kötüsün dedi bana.
  • İnsanlara laf anlatmaya mecalim kalmadı gerçekten. Evet o kadar kötüyüm. Bütün vücudum ağrılar içinde ölmedim ama bayılmama ramak var diye haykırasım var.
  • Siz siz olun asla ama asla işyerinizde herkesin muhtaç olduğu kişi konumunda olmayın. Ben istem dışı bu pozisyona düştüm. Aynı işi yapan üç kişiydik. Bir arkadaşımız bütçe kesintileri nedeniyle geçtiğimiz sene işten çıkarıldı, diğer arkadaşımız da Katar'a transfer oldu. Yeni gelen arkadaş afedersiniz ama Allaha emanet herkesin umutlarını yerle yeksan etti. Her bir şey dönüp dolaşıp gene bana geliyor. Alıp başımı gidesim var. Rakip firmanın takım lideri beni Linkedin'den eklemiş. Her an herşey olabilir, ben kendimi de bir hazırlayayım.
  • Aslında şöyle güzel özenle hazırlanmış bir yazı yazmak istiyorum lakin içim o kadar dolup taşıyor ki, burası da dert duvarına döndü.
  • İçinizi sıktıysam affola. Gidip bir kahvaltı edeyim bari ancak fırsat bulabildim.
Not: Kuzenim bana doğum günü hediyemi kendim alayım diye para attı ve bilin bakalım ben ne aldım. Bol bol kitap, artık üç beş on güne gelirlerse bir kitap alışverişi yazısı yazarım. :)

27 yorum:

  1. Çok geçmiş olsuunn💐
    O kadar iyi anlıyorum ki yaşadıklarınızı, kurumsal iş hayatım film geldi geçti gözümün önünden.. Bence maalesef ülkede insana verilen değer ile çok ilgili bu durum. Hasta olduğunda suç işliyormuşsun duygusu yaşatıyorlar insana,ne yazık🙄
    Acil şifalar olsun🦋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık kurumsal hayatta on yılı devirmiş bir insan olarak, hakkım neyse söke söke almayı öğrendim. Açıkçası kim ne derse desin asla umursamıyorum ve kendi iş bilincim neticesinde iyi hissettiğim saatlerde çalışıp, elimde yığılma olmasın diye emek veriyorum. Ama bu ruhsuz yaklaşım insanın heyheylerini tepesine çıkarıyor resmen.
      Güzel dilekler için teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Kötü bir şey olmaz umarım ve iyileşirsiniz kolaylıkla inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Testim negatif çıktı. Sanıyorum düz grip benimkisi, teşekkürler.

      Sil
  3. Dinlenmeden hastalığın atlatıldığı nerde görülmüş. Vücudunun sesini dinlemeye devam et, dinlenip çabucak iyileş inşallah. Sağlık her şeyden önce geliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke bunu anlatabilsem şu işyerimdekilere.... Teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun. İş dünyası insanı sadece robot olarak görüyor. Hiçbir şeye hakkın yok. Herkes biraz biraz değişmedikçe bu sistem de hiç değişmez malesef. Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçekten insanlar önce kendi değişmeli ama niyeyse özellikle yönetici pozisyonunda olup da sorumluluk altında hisseden insanlar ilk empati yeteneğini kaybediyor.

      Sil
  5. kitaplar çok pahalı artık yaa, 90 100 lira oldu, geçmiş oldun, bugünlerde var bir grip öksürük salgını ondandır, geçer :) senin işyerini temizlemeli, kişi başı 10 000 dolara var kiralık katiller piyasada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumuna güldüm Deep, iş yerin temizlemeliden sonrası komik. :) :) :)

      Sil
    2. Sevgili Deep, kitaplar gerçekten pahalı ve indirimde bişeyler yakalayınca bu sebeple alma isteğime ket vuramıyorum. Ayrıca 10000 dolar eder mi bu adamlar hiç, parama yazık. Masrafları şirket karşılayacaksa ama varım. :D

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun. Şu sıralar bir salgın mı var bilmiyorum ama ben de birkaç gün evvel yüksek ateş, halsizlik, öksürük, burun akıntısı derken yeni yeni toparlamaya başladım. İş yerindeki insanlar için biraz empati duygusu diliyorum. İnsan hastayken kendi canının derdine düşmüşken onların derdine bak. İnşallah bir an önce iyileşirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sanırım var bir salgın ama kimseyle görüşmeden salgına nasıl yakalandım o kısmı da hiç anlamadım.

      Sil
  7. Geçmiş olsun. Üç vakte kadar başka bir iş yeri mi gözüküyor yoksa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Üç vakte kadar zamlar belli olacak, her an herşey olabilir. :D

      Sil
  8. Kore aksanıyla Almanca taklidi yapan İsveç dizisi izlemek iyi geliyomuş diyolla. :)) Geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kore aksanıyla Almanca taklidi yapan İsveç dizisini not aldım aklımda. :D Teşekkür ederim.

      Sil
  9. Geçmişler olsun , bir an önce iyi olursunuz inşallah ..

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun.

    İşinizi iyi yapıyorsunuz, bu kesin. Ama doğru yapmıyorsunuz sanırım. İyi bir çalışan kendisine olan bağımlılığı en aza indiren çalışandır. Bunu başarabilirseniz kafanızı dinlersiniz. (Yine yapamadığım şeyleri söylemeye başladım. Susuyorum.)
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.

      :) Hahaha. Bende kimseyi kendime bağlamak istemezdim lakin şartlar bizi buralara getirdi. Yavaş yavaş atıyorum üzerimden sorumlulukları lakin küçük projeler için geçerli oluyor şimdilik. Ekipteki yeni arkadaş ne zaman tam randımanla çalışmaya başlarsa o zaman sanırım bende bir rahata çıkacağım. O zamana kadar boğulmaya devam. ..

      Sil
  11. Selam:):)valla onları bu kadar ciddiye alıp 2 gün covitli covitli evden çalıstığım için pişmanım..Bi katkım olsun istedim çalışarak ama yanlış alıp raporu oturmalıydım..sonradan anladımki cidden iyilikten maraz doğuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, sürünsünler yokluğumuzda yeni felsefem bu. Çok geçmiş olsun. :)

      Sil
  12. Yazıyı bayağı geç okuyorum. Umarım şimdiye hiçbir şeyin kalmamıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turp gibiyim çok şükür. Olsun okumanız bile yeter bana. :)

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.