4 Kasım 2022

2022'de yedinci tur kitap alışverişleri...

Yılın sonuna doğru 2022'yi değerlendirmemi isteseler, kitap almaya doyamadığım bir yıl oldu derdim. Aldıkça aldım ama aklım alamadıklarımda hala, söz konusu kitap olunca çok doyumsuzum. Bir de daha, daha, daha da çok okuyabilsem keşke...

Ekim ayının başında hem BKK kitaplarından bazılarını hemde not ettiğim bir kaç kitabı almak için sipariş açtım. Bir iki güne de kasımda aldıklarımı paylaşırım. Şimdilik kendileri ile sarılıp kucaklaşma aşamasındayız henüz. :)

Bayan Westaway'in Ölümü ve Dracula BKK için aldığım kitaplardandı, hatta Bayan Westaway'in Ölümü'nü okuduk bende bir temiz gömdüm bile. 


Bu kitapların ikisini Şule'de görmüştüm. Sonra yayınevinden başka bir kitap alınca baskı kalitesine de hayran kaldım. Bu seti de indirimde görünce kaptım. Üçlü set olarak yüz tl idi bana o sıra ucuz geldi. :)


Geçen ay Nermin Yıldırım'ın ev kitabını almıştım ama bu yazarın kitaplarının çıkış sırasıyla okunması tavsiyesini alınca ilk kitabı Unutma Beni Apartmanı'nı aldım. Fakat sormak zorundayım neden bu kadar kötü bu kadının kitap kapakları, gerçi Hep Kitap genel olarak kapaklar konusunda korkunç da neyse...

Şiir hasretime son vermek için Akıl Karaya Vurdu ve BKK'nin kasım ayı için ise Babalar ve Oğullar'ı aldım.


Sevgili Buraneros önerisiyle Makbul Aras Eivazi kitaplarını da sepete ekledim. Bu kitaplar için oldukça heyecanlıyım. BKK için ise Yeryüzüne Dayanabilmek İçin isimli Tezer Özlü kitabını aldım.

Yaşar Kemaller iser kocamın okuma aşkını körüklemek adına sepete girdi, arada bende faydalanırım dedim.

Evet ekim ayında böyle azıcık birşey almışım. Ama siz birde kasımı görün diyor ve umut vaat eden bir beklenti yarattıktan sonra kaçıyorum.

Adios.

36 yorum:

  1. yky, iş bankası yayınları ve remzi girip de boş çıkamadığım kitapçılar. hele yky zaman zaman telif hakkı bitmiş kitapları süper indirimlerle satıyor ya, ona bayılıyorum. nice yazarı öyle keşfettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen Penguen'e girdik, kitap fiyatlarını gördükçe dudağım uçukladı. İnternette daha ucuz olduğunu bildiğim için elim varıp da alamadım. :(

      Sil
  2. Bu yıl ben de çok aldım, eskiden az aldığım için bana göre çoook oldu bu yıl aldıklarım. :)) Dracula bende de var, daha okumadım. Nermin Yıldırım'ı hiç okumadım merak ediyorum. Yaşar Kemal'i bir süre okumam sanırım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın kitap kurtları diyelim mi o zaman. :) Dracula BKK için aldıklarımdan ama okumamıza daha çok var onu, o arada sen yorumlarsan bizde faydalanırız.

      Sil
  3. Bu yıl aldıklarımın pek hesabını yapamadım bende:)) evdede okunacak 3.. küsuratlı kitap olunca almaya doyamıyorum bende. Keyifli okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben geçen bir saymıştım. 118 tane okunacak kitap vardı. Ondan sonra iki kere daha alışveriş yaptım kaç oldu bilmiyorum ama durmak yok almaya devam. :D

      Sil
  4. Tümüyle içgüdüsel bir seçimdi Makbule Aras benim için, sonra kitap geldiğinde kariyerini okuyunca, özellikle Furuğ Ferruhzad çevirlerini yapan olduğunu farketmem bi dur bakalım demişti. Yine de ilk kitabı olması nedeniyle Sonun Bacakları'na toleranslarım vardı, ama bir ilk kitap olmasına rağmen beni şaşırtmıştı, potansiyeli hissettirdi. . Diğer kitap Başa Dönemeyiz zaten karakterinden kaynaklı olarak da ilginçti lakin Makbule Aras'tan daha iyi de kimse yazamazdı Füruğ'u diye düşünmüştüm ve yanılmadığımı görmek bu taze yazar adına sevindirmişti beni.:) Bakalım sıraları gelip de okuduğunda sen nasıl bulacaksın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten heyecanlıyım Makbule Hanım için oldukça da iyi yorumlar gördüğüm için merakım da arttı. :)

      Sil
  5. Şu dönemde aldığımız yanımıza kar kalıyor. Ben de elimdeki kitaplar bitinceye kadar kitap almayacağım demiştim kendime ama şimdilerde ufak ufak almaya başladım.

    Nermin Yıldırım candır ♥ Ve evet kitaplarını sırayla okumakta fayda var. Bir bütünlükleri yok tabi ama bazen önceki kitaplarındaki bazı karakterlere selam çakıyor ve bunu görmek insanı mutlu ediyor :)

    Keyifli okumaların olsun arkadaşım :)

    BU arada dip not: henüz teyze kadrosundan gidip bir parka oturmadım ama bunu yapmak nasıl bir manyaklık olacak deneyeceğim :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zaten hızına yetişilemeyen bu zamlardan sonra alınacak kitap listesi tutmaya başladım ve indirimde yakaladığımı da stokluyorum valla bunlar hep yatırım. :D

      Nermin Yıldırım için sıralı okuma yorumu sizden gelmişti sanırım. :) Sözünüzü dinledim.

      Ahahahahahah sonra da bir yazı yazar mısınız Park Teyzeliği nasıl geçecek görelim biz de. :D

      Sil
  6. Kitap alma konusundaki doyumsuzluk aynı ben, evde okunacak o kadar kitap varken alıp alıp pisman olan ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Hihihiih, yalnız ben hiç pişman olmuyorum çünkü sürekli zam geliyor.

      Sil
  7. Ben geçen sene doğum günümde herkese kitap aldırmıştım. Artık o kadar çok okunacak kitabım oldu ki bu sene kitap seçeneğini pas geçeceğim galiba. :)

    YanıtlaSil
  8. Büyük yazarların gizli hayatlarını merak ettim :) Kapak da güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanatçılardan başladım okumaya bakalım yazarlara ne zaman sıra gelecek. :)

      Sil
  9. Bayan Westaway yazdın mı yorum ya göremedim sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım. https://applesodaa.blogspot.com/2022/11/bkk-ekim-2022-okuma-raporu.html burada. :)

      Sil
  10. Kitap alırkan hanımefendi değilim olarak değiştirin isminizi bence. :)

    YanıtlaSil
  11. Keyifli okumalar dilerim şimdiden. :)

    YanıtlaSil
  12. ben de eskiden böyleydim ama ben de alım doygunluğu oluştu, hala elimde ve okunmayı bekleyen o kadar çok kitabım var ki biraz da bu durgunluğa indirdiğim elektronik kitapların fazlalığı sebep oluyor, ipadlerimdeki kitapları saymaya korkuyorum ve aynı motivasyonu okumak için bulamadığım zamanlar daha çok olduğundan ayrıca bunalıyorum ama hevesiniz varken alın diyorum, yiyebiliyorken yiyin, giyebiliyorken giyin zira hayat kısa ve tek güzel yanı kendiniz için yapabildikleriniz, zira yanınızda hiçbir şey götüremiyorsunuz :( ay ne kadar mutsuz bir bitiş oldu bu ya, keyifle oku içinde okuduklarım, okumak istediklerim ve okuyacaklarım var, Bkk için bazı kitapları elektronik olarak temin ettim bulamayan arkadaşlar için Hattuşa sitesini tavsiye ederim, sağlam bir klasik arşivi var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ahahaha bende alım doygunluğu koyacak yer kalmayınca oluşur belki. Çünkü ben "almak" severim. Çok severim. :)
      Katılıyorum yapabiliyorken yapmalı herşeyi. :)

      Sil
  13. tezerciğim ile nerminciğim ayyy :)

    YanıtlaSil
  14. Kitap gördüğüm her yerde gözlerimden kalpler çıkıyor:))) Büyük Yazarların Gizli Hayatları kitabını ben de Şule'de görmüştüm, merak ettim, henüz almadım. Daha doğrusu o kadar çok kitap aldım ki ona sıra gelmedi henüz, kitap almadan duramıyorum, dünyanın en güzel şeyi bence:))) Keyifli okumalar dilerim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman ne diyoruz #kitapalmakkitapokumaktanbağımsızbirbağımlılıktır :D

      Sil
  15. :) Evet orda da paylaşmıştım, teşekkür ederim İlkaycım.

    YanıtlaSil
  16. İkinci fotoğraftaki ortadaki kitap; ona ben de bakayım :) Babalar ve Oğullar kitabı bende var mıdır diye iki gündür merak ediyorum. BKK yazılarında adını hep gördüm. Kolileri açıp bakmam lazım artık, varsa tadından yenmez :)
    İyi okumalar diliyorum. :)
    Ben de Ekim ayında marketten 6 TL ederli 3 Sherlock Holmes kitabı aldım. Biri bitti biri yarım henüz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa evet bak yönetmenler bence de senin alanın. :) Ayy inşallah vardır, Filmgündemi'ni de aramızda görmekten onur, kıvan, mutluluk ne varsa duyarız. :) ❤
      Bende eskiden marketten çok alırdım ama bizim ordaki marketlere gelen kitaplar pek güncellenmiyor. Büyük değişik marketlere gittikçe bakıyorum. :)

      Sil
    2. Kitaplarıma baktım. Turgenyev var ama Rudin adlı kitabının 1.cildi varmış bende. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız :))

      Sil
  17. BKK kitap alma konusunda tövbekâr olan beni de yoldan çıkardı. Yılın şimdilik son alışverişini yaptım. Fotoğraflarını çekebilirsem blogda paylaşacağım.

    Domingo Yayınları'nın kalitesi çok güzel değil mi? Ben de çok beğenmiştim. Umarım severek okursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BKK valla bizi alışveriş konusunda çok bozdu. :) Ayyy inşallah fırsat olur da paylaşırsın beklemedeyim.

      Domingo'nun sayfa ve baskı kalitesi beni bitirdi, bayıldım ya resmen. Harikalar. ❤

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.