22 Ekim 2021

#3 Seramik sevdam...

   Şöyle bir huyum var ki; bir şeye tutuldum mu ayarsızca tutuluyorum. Allah affetsin ama bende böyleyim işte arkadaşlar.
  Pandemi döneminde evde olduğumdan kıyafet ihtiyacım falan da yok. Sosyal harcamalarımın hepsi sıfıra indi.

   Kitaplar da sürüyle birikmiş, kendime söz verdim son kitabı elime almadan yenisini almayacağım diye, e para da bende kaşıntı yapıyor. İlla harcamam lazım. :)

   Çok severek takip ettiğim bir seramik hesabı vardı. Hediye alırım birilerine güzel fikir diye takibe almıştım. İşte bende baktım durduğum yerde duramıyorum gelmiş gene üstüme bir delilik hali kendime hediye aldım.

   O kadar sevdim ki sonra işte orda affınıza sığınıyorum ama .... çıktı olayın. Artık heryer seramik bardak oldu evde. 

   Kızkardeşim "Artık koyacak yer de kalmamış bence bardak işine burada bir son ver." dedi geçen gün, bende "Şu bardağın verdiği mutluluğu veremeyen insanlar var kardeşim." dedim.

   Özellikle şu dönemde, beni bardaklarım ve de kitaplarım mutlu ediyor. Yine de koyacak yer olmaması bir sıkıntı tabi...

   Var mı sizde böyle delilik halleri, gelin dertleşelim.

   Not: Bu resimdekiler son alışverişimden, bugün itibariyle toplamda 23 bardak var evde...



38 yorum:

  1. İnsanın kendine hediye alması güzel ve keyifli :) Benim deliliğim ise habire yeni bir hobiye heveslenmek ve sonra kısa sürede vaz geçmek :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha ben bunu bizzat kendimden çok iyi biliyorum. Şifası yok. :D

      Sil
  2. Fazla paralarınızı ve bardaklarınızı bana gönderebilirsiniz. :) Kaşıntı gider böylece.

    YanıtlaSil
  3. Kupalara bayılıyorum ben de ama inanılmaz bir frenleme sistemi gerçekleştirdim mutfağında onları görebileceğim 6 tane askısı olan bir kavanoz rafım var onun dişina çıkmıyorum en içine sineni al ve as oraya dedim uzun zaman da severek baktıkça mutlu olarak kullan boylece yenisini almaktan alikoyuyorum kendimi.
    Altı adet askı 6 adet kupam var çünkü rafın kapasitesi o kadar dolayısıyla daha fazla almiyorum frenim bu.
    Yoksa karşı koyamıyorum.
    Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Benim de üç katlı bir kupa rafım var. :D O dolunca bırakırım heralde.

      Sil
  4. Bardaklar çok hoşmuş gerçekten. Ben böyle konularda kendimi iyi frenlerim. Yoksa ev minik anime figürleri ile dolardı. Gerçi pahalı olduğu için israf olarak da düşünüyorum orası ayrı. :))
    Biraz abur cubur takıntım var. Bir şeye takınca markete her gittiğimde onu almaya çalışıyorum ta ki sıkılıp başka abur cubura geçene kadar. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy o figürler o kadar pahalı ki üzüyorlar biraz. Bu abur cubur konusunda bende öyleyim. Sıkılana kadar hep aynı şey alırım.

      Sil
  5. Ne kadar ilginç kulpları var fincanların :) Bu arada bir şey sormak istiyorum. Umarım patavatsızlık olmaz ama "she is the man" tam olarak hangi manada? Bir film var, futbol oynayan bir kız var, erkek kılığına giriyor falan.. O filme gönderme mi var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) El yapımı seramik olunca çok değişik şeyler çıkıyor. Aslında tam olarak o filmden ilham almıştım yıllar önce blogu açarken ama şu manada ben böyle her işimi kendim çözerim. Tornavida, matkap vs hepsini kullanırım. Bi mobilya alınmış kurulacaksa ben hallederim. Biraz da sürekli erkeğe ihtiyaç yok falan deyip durdukları için kızlar o filmle bu mana benim kafamda çok kaynaşmıştı. :D Yalnız yıllardır bloggerim sorunun ilk kez sorulmuş olması. :D Hiç de patavatsızlık olarak almadım tabi ki. Sevgiler.

      Sil
    2. Ben de mutlaka birileri sormuştur diye düşündüm ama bulamamıştım. Eskilerin dediği bir söz vardır: "Erkek gibi kız, elinden her iş gelir" manasında galiba diye düşünmüştüm :) Sonra aklıma o film geldi. İkisinin karışımıymış :)

      Sil
    3. Kesinlikle tam olarak aynı düşünce. :)

      Sil
  6. Bardaklarınız çok tatlı. Bayıldım. :)
    Bende de kırtasiye konusunda var bu delilik. Neyse ki kendimi durdurabildim. Bakalım sizin bardak sevdanız ne zamana kadar sürecek. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırtasiye konusu arkadaşımda da çok yaygındı. İşyerinde öğle arası carrefoura falan sürüklerdi beni sürekli indirim var indirim var diye. :) Hayırlısı bakalım. :)

      Sil
  7. ayolcum madem öyle kendin yapsana seramik bardaaak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bir fırsat bulayım valla bir seramik workshopuna falan katılacağım var bir niyetim Deep. :)

      Sil
  8. İlk kendiniz yaptınız sandım. Çok güzeller. Bu seramik hesabını benimle paylaşabilir misiniz acaba, belki ben de alırım bir iki tane. =)

    www.kayipfisilti.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki bende ilerde yapabilirim kim bilir. :) İnstagramda griseramik olarak aratabilirsiniz. Alırsanız mutlaka sizde bizimle paylaşın, lütfen. Ay ben çok merak ederim. :)

      Sil
  9. Bir an başlığı görünce seramik yapıyorsunuz sanmıştım :) Yani bazen bazı eşyalara ya da renklere takabiliyorum aynı tarz şeyleri alabiliyorum sürekli ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhen belli başlı dönemlerde, belli başlı şeylere ihtiyaç duyuyoruzdur belki de. Bilemedim. :)

      Sil
  10. Herkesin bir parça bir şeylere düşkünlüğü oluyor işte. Ben de kitap görünce dayanamıyorum.

    Bu arada Rehitu'ya katılıyorum. Eğer para ve bardak konusunda fazlalık varsa evde özellikle para kısmında yardımcı olabilirim. Çok iyi sıfırlarım. Ne de bu işlerin nasıl olacağını memlekette herkes öğrendi sayılır. 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha, kitap konusunda ben bi yirmi otuz tane alıp, sonra onlar bitene kadar almıyorum. Benim orda frenim tutuyor. Neyse bardakta da son noktayı koyacağım inşallah. :)

      Sil
  11. evet ben de buna benzer haller geçiriyorum, bir dönem kitap, bir dönem kupa, bir dönem mutfak ıvır zıvır vs diye gidiyor, ne yapalım biz de böyleyiz :D

    YanıtlaSil
  12. Ay bardaklar çok güzeeeel🧡 Seramik bardaklara ben de bayılıyorum ama işn ucunu kaçırırım diye bulaşmıyorum çünkü bende de kaşıntı yapıyor :D:D Ama bunlar harika ya. satıcının adresini versene :)))

    YanıtlaSil
  13. İnstagramda @griseramik hesabı. :) Bir kişiyi daha bu batağa çektim. :D Senin doğum gününde ben sana alırım canım. :)

    YanıtlaSil
  14. Bende de cam bardak takıntısı var. Çeşit çeşit cam bardak dolu ev.:)

    YanıtlaSil
  15. Eskiden çalıştığım firmada fason kupa yaptırırdık. Kupaların üzerindeki karakter şirketin kendi karakteriydi espriliydi. O dönemlerden kalma kupalarım hala durur. Seramiğin iç kısım yüzeyinin çatlaması çok tehlikeli. Özellikle sıcak sıvıların içine zararlı maddeler salınır seramikten. Hala biriktiriyorsan porselen tercih edebilirsin. Daha sağlıklı.
    Kupalar çift kulpluymuş, ama esprisini çözemedim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu handmade seramikleri bir seneyi geçti kullanıyorum. Henüz hiç çatlayan yok. Hazır üretim olarak alınan kalın seramik kupaların çok çatladığını bildiğim için tercih etmezdim. Şimdilerde porselen olanları da alıyorum. :)

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.