4 Kasım 2021

#7 Kutla!

Selamlar olsun,

Bir kaç gündür gelememiştim ama oğlumun doğum günü, misafirler derken yoğun geçti. Sosyal yoğunluğun yanı sıra iş de hiç peşimi bırakmıyor diye bahsetmiştim.

İşin peşimi bırakmaması ile ilgili de bir gelişme oldu. Öyle birdenbire, durduk yerde terfi aldım. :)

Hak etmedim anlamında demiyorum. Allah sizi inandırsın akşamları çocuğu uyutup uyutup iş yetiştirmenin peşinde koştum.

Peki nasıl durduk yerde? İşte ne bileyim hiç anlamadım, sezmedim. Yoğunluktan böyle haberlerin peşinde koşamadım galiba. Sonra bir gün ekip liderim "Henüz söylemeye yetkin yok ama herşey çok güzel olacak." dedi.

Böyle gizemleri de hiç sevmem. Varsa bana bir süpriziniz direkt yapın efendim. Neden böyle merak içinde bırakırsınız ki insanı.

Zaten ben yoğunluktan çok da merak edemedim. Aynı akşam çalışırken bir yandan da Deniz'le (iş arkadaşım) online sohbet ediyorduk. Ona anlattım.

Kendisi iflah olmaz bir stalker olarak bu işin peşine düşmüş. Organizasyon şemalarından, şirketin kariyer sitesindeki profilime kadar karıştırmış ve terfi aldığımı belgelemiş. Sabaha güzel haberlere açtım gözümü.

Tabi kendi çevremde kimle paylaşsam "ooo zam da almışsındır sen şimdi" yorumları yapıldı. Yahu alırım almam sana nesi? Senin cebine girecek değil ya benim param!

Ben orada ne kadar çok çalışmışım da emeğim görülüp, karşılıksız bırakılmamış diye seviniyorum. İnsanlar da işte böyle...

Sonra düşündüm. Neden kimsenin mutluluğuna ortak olamıyoruz? Birisi güzel bir şey yaşayınca onunla neden kutlayamıyoruz? Sevinme hissinden önce kıskançlık hissi neden geliyor?

İşte baktım adabıyla sevincime ortak olacak kimse yok. Bende kalktım size geldim. Beraber kutlayalım istedim.

Sevgiler, Applesoda'dan.

Güzel bir gün dilerim.

23 yorum:

  1. tebrikler :) 2022 inşallah daha da güzel olur ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, inşaallah hepimiz için çok güzel gelir 2022. :)

      Sil
  2. Hayırlı olsun, güzel haber. Emeklerinin karşılığını almışsın. :)
    İnsanlar öyle ya, bir de yeni bir işe girdiğinde ilk maaşın benim esprisi yaparlar, ağzımı açıp bir şey diyesim gelir kendimi zor tutarım. Espriler bile para gözlülük üzerine bizde, torunları da paragöz yetiştirip övünürler sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi ben kendimi tutmuyorum, zaten içinde tutabilen bir insan evladı değilim. İçimde tutup kendime dert edeceğime söylerim karşımdaki dert edinsin. :)

      Sil
  3. öncelikle iyi ki doğmuş, iyi ki doğurmuşsunuz, nice yaşlarınız birlikte ve sağlıkla olsun inş. Sonra terfinizi kutlarım, daim olsun, Allah utandırmasın inş. Bu konuda, eleştirme -sevinme olayı için çok yıllık bir arkadaşım demişti ki "el derdine bile herkes ağlar, candan olan sen güldüğünde seninle gülendir."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ye teşekkür ederim, ne güzel demişsiniz, "iyi ki doğmuş, iyi ki doğurmuşsunuz" diye, sonuçta benim başarım bu doğurma işi valla kimse kusura bakmasın tek başıma yaptım bu eylemi. :D Ama kimse böyle kutlamıyordu. Hepimiz inşaallah gülüşlerimizi paylaşan arkadaşlar dostlar bulalım. :)

      Sil
  4. ee bizim ülke insanı övmeyi değil eleştirmeyi sever :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla da iyiy gitmiyor ki, her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz bence bu konularda.

      Sil
  5. işyerlerinde malesef kıskançlıklar fesatlıklar oluyor. Neden ben değil de o terfi aldı diyenler mi istersin, ne yaptı da aldı terfiyi diyenler mi..

    tebrik ederim sizi hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bizde de olmuştur kesin öyle şeyler ama Allahtan ofiste değiliz de dedikodunun önü kesildi .Hoş hiç de umrumda değil kim ne derse desin. İnsanların fesat fikirlerine kafa yorup da üzemeyecek kadar çok seviyorum kendimi. :)

      Sil
  6. Tebrikler, başarılarınız daim olsun. Kariyer basamaklarında tökezlemeden ilerleyin inşallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da yükseklerde gözüm yok, şimdilik iyi böyle. :) Teşekkür ederim. Güzel kariyer yolları hepimize nasip olsun inşaallah.

      Sil
  7. Öyle malesef bazen arkadaş ortamları bile öyleydi kıskançlık başkası adına mutlu olma falan hikaye oldu sanki bunlar hele iş ortamı çok az ne nadirdir eminim yürekten tebrik, olsun iyi etmişsin buraya gelerek öyle içten diyorum ki; Çok tebrik ederim emeğin çok çalışmanın haklı getirisi olmuş, çok sevindim, daha nice terfileriniz olsun inşallah..
    Çınar'ın de yeni yaşı kultu olsun, sağlıklı mutlu nice yaşları olsun, sevgilerimle... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Çınar'ın selamı var. Herkesin emeğinin karşılığını alabildiği bir dünyaya evrilelim inşallah diyorum.

      Sil
  8. Tebrik ederim. Sanırım karşılıksız sizinle birlikte sevinebilecek insanlar burada haylice varız :) Umarım her şey umduğunuzdan da güzel olur ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim. Buralar da olmasa Sezar'ın hakkını Sezar'a verecek yüce gönüllü insanlar kalmamış diyeceğim.

      Sil
  9. Ne güzel haberler bunlar. Oğlunuz musmutlu bir yıl geçirir inşallah. Sizin haberinize de çok sevindim, tebrikler. Deep'in dediği gibi burası Türkiye. Kötülük, fesatlık çoğumuzun içine işlemiş ne yazık ki, siz boş verin onları.

    www.kayipfisilti.com

    YanıtlaSil
  10. Tebrikler başarılarınız daim olsun. Kıskançlık her yerde var pek umursamayın bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, umursamıyorum da şöyle dolu dolu kutlama yapacak kimseyi bulamıyorum. :)

      Sil
  11. Ooo harikasın ✨✨✨ Çok tebrik ederim. Emeğimizin karşılığını almaya çalışıyoruz onda bile milletin gözü oluyor hayret bir şey gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim. Milletin gözünden sözünden bıktık valla arkadaşım. :)

      Sil
  12. Tebrikler :) Beklenti içinde olmadığın zaman mı geliyor başarılar nedir.

    YanıtlaSil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.