3 Ocak 2022

#Durum Raporu: 2022'ye Giriş

  • 2021'i kapatırken çok zorlandım. İş yerindeki yoğunluğun üzerine minnoş gönül adamıma bakma görevlerini de ben devralmak zorunda kaldım.
  • Gündüz oyun mesaisi, akşam iş mesaisi, azıcık uyku, gece otuz bin milyon kez hasta bebeme bakmak için kalkmalar derken, kendimi bu kargaşada bir yerlerde kaybettim.
  • Yılın kapanışı için şöyle afilli afilli yazılar yazmak isterdim lakin mecalim yok. 
  • Yıl içinde kendi adıma hedeflediğim tek şey haftada bir kitap bitirebilmekti. Artık nasıl bir gazı almışsam bir baktım hedefi çoktan geçmişim. Fakat şimdi şurada biz bizeyiz, açık konuşmak gerekirse; bu sene çok da şiir kitabı okudum. Bence o hedeften sonrakilerin hepsi şiir kitabı. :)
  • 2021'in çok kötü geçtiğinden bolca dem vuruldu. Ben kendi adıma iyi geçen yanlarını yazmak istiyorum. Pandemi ile ilgili vs. ne kadar kötü şey varsa bizde yaşadık elbet, ancak kişisel tarihimde de var birtakım başarılarım.
    • 2021 için elimde daha önce alıp bir miktar okuyup yarım bıraktığım tüm kitapları tamamlamak ve hediye gelen tüm kitapları okumak hedeflerime ulaştım.
    • Minnoş gönül adamıma emziği bıraktırdım.
    • Elimdeki kitaplar bitmeden yenisini almama kuralıma yılın son çeyreğine kadar başarı ile uydum ancak itiraf etmeliyim ki son indirimler beni baştan çıkardı. :)
    • İş yerinde hak ettiğimi düşündüğüm bazı hakları söke söke aldım.
    • Üstüne bir de terfi aldım.
    • Evliliğimizde altıncı, analıkta ikinci yılımı hakkı ile geride bıraktım.
  • Daha da ne yapayım a dostlar? Gidip biraz yatayım, aşı oldum halim harap.
  • Öperim gözlerinizden.

30 yorum:

  1. Hem iş hem çocuk çok zordur. Ona rağmen bayağı kitap okumuşsun, tebrik ederim. Kitap hedefi bir bende yok galiba. :) Bazen günlerce hiç okumuyorum. Canım ne zaman isterse okurum.
    2021' i boş boş geçirdim sanırım, pek kimseye faydam da olmadı. Öylesine yaşıyorum işte. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne münasebet, bizle bir sürü güzel hikayeler paylaştın ya. :) Vallahi zor ama geçecek bu günler de öyle çabuk büyüyor ki. Pek bir şey izlemediğim için boş vakitlerimde okuyorum genelde, bu sene iyi okudum. :)

      Sil
  2. Mutlu yıllar ve bol antikor diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende mutlu yıllar diliyorum. Şu vücumdaki ağrılar antikorların oralara yayıldığının göstergesidir diye var bir umudum. :)

      Sil
  3. Geçmiş olsun. Şiir kitabı güzeldir ya. Orhan Veli, Cahit Sıtkı :)

    YanıtlaSil
  4. Hedeflerinize ulaşmanız çok güzel, terfi için de tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bakalım 2022 de bu kadar çok okuyabilirim inşallah. :)

      Sil
  5. İyisiyle kötüsüyle geçti gitti artık 2021. Bakalım 2022 neler getirecek bizlere?

    Hangi aşıyı tercih ettiniz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2022 için tüm dileğim çokça gezmek. :)

      Ben 3 dozdur Biontech oluyorum. Eşim sağlık çalışanı ilk doz Sinovac olmuştu, iki doz Biontech oldu. Şimdi dördüncü doza Turkovac olacakmış. :D

      Sil
  6. Durum raporu gayet olumlu ve başarılı tebrik ederim. Dilerim bu yıldan daha iyi olsun yeni gelen, çok büyük beklentiler değil ama ufak da olsa iyiye giden şeyler yani, önce de sağlık tabi, sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kesinlikle önce sağlık olsun da gerisi zaten oluyor bir şekilde. :)

      Sil
  7. Dün okunmamış kitaplarımı döktüm yaklaşık seksen taneymiş, ben de kitap almayacağım bu yıl, dediğşn gibi hep o indirimler beni benden almış :D

    Bence 2021 verimli bir yıl olmuş senin için, 2022 de bolluk, bereket ve sağlıkla gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekler için teşekkür ederim. :) Ah o indirimleeeriiiiiinnnnnnn gözü kör olmasın. Ocağıma indir ağacı dikildi. Doğum günü hediyesi olarak etrafımdaki herkese kitap aldırdım bu sene. :D

      Sil
  8. Selamlar, izleme olayını bırakabilsem kitap okumaya vakit ayırabilirim. Ama işte film izlemek kanımıza işlemiş artık...
    Terfi olayına çok sevindim. Daha da iyi yerlere gelirsin inşallah. Gönül adamını öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende okumayı bırakabilsem daha çok izleyebilirdim sanırım ama pişman da değilim. :)
      Teşekkür ederim güzel dileklerin için. :)

      Sil
  9. emzik, işyeri hakları, terfi, en çok bunları sevdim :) güzel geçmiş işteee :) çok şiir okuyan anneeee :) şu şiir kitaplarını tanıtsana yaaa, okuduğun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bir şiir kitapları gönderisi şey edeyim o zaman ben tamam.

      Sil
  10. Yarım kitaplarımı bitirsem kütüphanenin yarısı bitmiş olur herhalde 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Şöyle yapalım ya oku bitir, ya ver başkaları okusun. Bak nasıl hafifleyeceksin. Bu yarım kalan işler bizi hep aşağı çekiyor.

      Sil
  11. Şiir kitaplarını küçümsemişsiniz gibi bir koku aldım. :))
    Hedefinizi sadece şiir kitapları ile tutturmuş olsanız hedef gerçekleşmemiş mi olacaktı yani?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, valla öyle anlaşıldı ise affola. Çok utandım. Aslında şiir kitaplarının sayfa sayısı olarak çok az olduğu için genelde bir saatlik okumalarla bitiriliyor olmasını kast etmiştim.

      Sil
    2. Öyleyse haddim olmayarak bir tavsiye sunayım size. Şiir kitaplarını baştan sona okuyup bir köşeye bırakmayın. Roman vs diğer türlerin arasına bir iki şiir serpiştirerek bitirin şiir kitaplarını. Baştan sona bir anda okunup bitirilmiş bir şiir kitabından yeteri kadar zevk almanız pek mümkün değildir. Nihayetinde sayıya dâhil edilecek bile olsa şiir, öyle hızlı okumalara elverişli bir tür değildir. Güzel bir şiir bazen bir romanlık anlatımı barındırır içinde. Sindire sindire okumak lazım. :))

      Sil
    3. Bende zaten kitapların arasına alıyorum, başlamadan bi kaç sayfa, yatmadan bi kaç sayfa gibi... Ama totalde bakarsak süre çok uzun sürmüyor, yine bu söylediğimde yanlış anlaşılmaya yol açtı heralde. :)

      Sil
    4. Yanlış anlaşılan bir şey yok. Rahat olun. Biraz muhabbetin belini kıralım şurada. :))

      Sil
    5. Aaa o zaman tamam. :) Öykü kitaplarını ve deneme kitaplarını da romanların arasına alıyorum genelde, öyle güzel oluyor. Şöyle üzerine düşünmeye vakit kalıyor. Bir de zinciri kırma falan değil ama, bir şiir okumadan yatma gibi desturum var. :) Böyle herşey daha güzel görünüyor gözüme yatınca.

      Sil
  12. Bebeğinize geçmişler olsun. İnşallah yeni yılda sağlık, mutluluk ve huzur sizinle olur. İş yerindeki zorlukların üstesinden gelmiş olmanıza ve terfi almanıza çok sevindim. :) Bol kitap okumalı bir yıl olmuş. Darısı bu yılın başına da olsun. Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel dileklerin hepsi için çok teşekkür ederim. Umarım hepimiz için çok güzel bir yıl olur. :)

      Sil
  13. Pandemiden sonra hiçbirimizin hayatla ilgili büyük beklentileri yok. Ufak şeylere bile sevinir olduk, doğrusu da budur belki. 2022 hepimiz için daha güzel geçer umarım. Benim kötü geçecek bir seneye daha tahammülüm yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umuyorum bütün güzel şeyler gelip yakalarımıza yapışsıni paçalarımızdan aksın. O kadar hasret kaldık güzelliklere. :)

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.