20 Ekim 2022

#Çınar'dan seçmeler.

O kadar hızlı büyüyor ki iki gözümün çiçeği. Her gün yeni bir macera... Boyundan büyük lafları var mesela. O yüzden anısı kalsın istediğim için bazılarını not aldım bu hafta. Bakalım siz ne düşüneceksiniz.

1. Akşamları eve gitmeme işi çıkardı bu aralar. Annemden çıkıp kendi evimize giderken evi pas geçip yola devam ediyor. Bir kaç akşam bu sokağın sonuna kadar gitme maceramız devam etti. Bir akşam yine eve geçiyoruz, aldı başını gidiyor. "Çınar yine nereye gidiyorsun?" dedim. "Sizin ev bana yetmiyor, ben kendime ev bakcam." dedi. Kocamla tabiri caizse apışıp kaldık.

2. Yine bir akşam annemden çıktık eve gidiyoruz. "Anne dur!" dedi. Durdum bekliyorum. Kafasını kaldırıp yukarı baktı. "Tamam." dedi. Yürürken yeniden yukarı baktı. "Anne bak yıldızlar da yürüyor." dedi. Sonra eşime anlattım. Biz taş çatlasın bunu sekiz yaşımızda falan düşünmüşüzdür. Bu çocukların bu kadar erken yaşta nasıl aklına geliyor diye beraber hayret ettik. 

3.Eşimle beni işe bıraktılar. Oradan da anneme kahvaltıya gideceklerdi. Pastaneye uğrayıp simit-poğaça almışlar. Çınar şunda ne var, bunda ne var diye pastaneciye on dk ter döktürdükten sonra kaşarlı poğaça seçmiş kendine. Tam çıkmışlar arabaya giderken eşime; "Baba şurda yer varmış, şurda oturup yeseydik!" diye pastaneyi gösteriyormuş. Eşim anlatmak için aradığında gülmekten konuşamıyordu. Aynı sana çekti, evde yemesinde restoran-pastane fark etmiyor diye de lafını soktu, kapattı. :D

4. Haftasonu mevsimin açık hava etkinlikleri için son güzel zamanları diye annemle Çınar'ı alıp Yıldız Parkı'na gitmeye karar verdim. Hem kahvaltı ederiz, hemde Çınar eğlenir, koşar, zıplar, enerjisini atar diye. Akşam yatmadan da anlattım, yarın böyle yapıcaz, şöyle yapıcaz diye. Artık aklına nasıl yer etti bilmem ama bir heyecan yapmış belli ki; sabah erkenden uyanmış. Hani biri sizi seyredince istemsizce bir his oluşur ya insanda, o hisle gözlerimi açtım. Bana "Uyandın mı yavlucum." dedi. :D Kalkayım da gidelim diye bekliyormuş meğerse ve kendisi r'leri söyleyemiyor evet. :)

5. Çınar'a banyo yaptırdım. Sardım, sarmaladım, kucağıma aldım, giydirmek için odasına götürüyordum ki şöyle dedi; "Anne sakın beni üzme, üzersen ananenin evine giderim."

Ne diyorsunuz olmuş mu bu? Ergenliğe girme yaşı kaça düştü, ya da yeni nesil hep mi ergenlikte? Yoksa hoşgeldin üç yaş sendromu mu demeliyim? Kafamda deli sorular...

Bilenler bilmeyenlere tecrübelerinden bir demet sunsun.

Çınar'dan sevgiler.

30 yorum:

  1. Çok tatlı Maşallah. :)) Şimdiki çocuklar internet dahil her şeye ulaştıkları için daha farklı gelişim gösteriyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hergün başka bir şeye şaşırmaktan, şaşırma algımı da şaşırttı bu velet. :D

      Sil
  2. Aziz Nesin'in romanının adı neydi?

    Şimdiki Çocuklar Harika

    Evrim devam ediyor:)

    Her nesil bir öncekinden harika:)

    Maşallah diyelim bir de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz efenim, o romana ben bir bakayım ya, bana lazım olur. :)

      Sil
  3. Çınar'dan inciler :)) Çocukken yıldızlarla bulutlarla birlikte yürürdük. Unutmuş gitmişim bu düşünceleri, hatırlamak güzel oldu :) Beşinci madde de ajitasyon izlerine mi rastladım yoksa bana mı öyle geldi. ;)
    Yıllar geçtikçe akılda kalmaz bu gelişmeler, konuşmalar. Kaydetmen çok iyi olmuş bence.
    Bizden de Çınar'a sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çınar'dan seçme saçmalar yazacaktım da vazgeçtim. :D
      Gerçekten öyle bende unutmuşum ama oturup ne zaman yapıyorduk bunları diye düşündüm tabii Çınar paşam dedikten sonra.
      Evet beyin hain biraz unutuyor o yüzden kalsın burada anısı. ❤️

      Sil
  4. Çok tatlı maşallah, ilişkinizde çok güzel ALLAH bozmasın. :)

    YanıtlaSil
  5. Yaaa, kocaman gülerek okudum yazıyı :)) Ben de sevgili Film Gündemi'ne katılıyorum, burada kayda geçmesi çok güzel olmuş. Bazen bu gibi küçük tatlı anılar unutuluyor ama Çınar da maşallah hep unutulmayacak laflar etmiş :D Kendine ev bakarken kolaylıklar diliyorum kendisine :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kira fiyatlarıyla nasıl bulur evi artık ben bilmem ama, köşedeki binayı gözüne kestirmiş, orda oturacakmış. Dün akşam beyan etti. :D
      Burda kalması fikrine bende çok ısındım, ara ara paylaşırım.

      Sil
  6. süper süper :) ev bakcam ve anane evi oleeey :)

    YanıtlaSil
  7. kocaman bi maşallah öncelikle :) çocuklar ayrı alem gerçekten onlarla gülmemek imkansız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, biraz da stres topu gibiler. Ortamdaki gerginliği anlayınca da sanki atıyorlar ortaya bişey, herkes gülsün sonra. :D

      Sil
  8. Ya yerim :) Hepsinde zaman zaman hortlayan bir eve girmeme arzusu olabiliyor, temennim uzun sürmemesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay allah ya, geçer umarım kısa zamanda... Her akşam mahalle turu yapmaktan telef olduk. :D

      Sil
  9. Maşaallah. :) En tatlı konuştukları zamanları bu yaşları oluyor. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası öyle ama insana da bir ecel terleri döktürmüyor değil soruları. :D

      Sil
  10. Maşallah. Dil gelişimi bayağı iyi. Bunun için özel bir şey yaptınız mı? Benim kız pek konuşkan değil de :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendim geveze bir bireyim o yüzden bana çekmiş olması mümkün ama bebekliğinden beri sürekli babaanne ile soru-cevap oynarlardı? Onun erken konuşmasına etkisi büyük.

      Sil
  11. Maşallah kişi yazgısı güzel olsun🤲🤲

    YanıtlaSil
  12. Ya yüzümde kocaman bir gülümsemeyle okudum tüm yazıyı. "Sizin ev bana yetmiyor ben kendime ev bakacağım" kısmında ise daha da çok güldüm. Maşallah, nice sağlıklı mutlu günleri olsun Çınar'ın. Bizden de Çınar'a çokça sevgiler. :) 💙💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, bizimki bir değişik bu yaşta ev bakmaya başlayan yarın beni ne dertlere düşürür ben bilemedim. :D

      Sil
  13. Çınar beyefendiye sevgiler, saygılar 🥰 benim ki yumurtani ye dedim diye senin benimle derdin ne demişti küçükken 😂 birde ayran isterken yoğurt içmesi istiyorum derdi , kaldırıma kaldırma derdi , kaldırmaya çıkalım annecim . Neyse daha derine inmeyelim gözlerim doldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hahahaha senin benimle derdin ne ha çok iyi yaa. Bizimki de kaldırıma kaldırma diyor hala o kelimede gelişme olmadı. :D Yoğurt içmesi de çok yaratıcı beğendim. :) Maşallah.

      Sil
  14. Çok teşekkür ederim İlkaycım, benim favorim "uyandın mı yavlucum" :D

    YanıtlaSil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.