22 Ekim 2022

Durum Raporu: Sosyal kelebek mi oldum nedir?

Hola amigos,

Soruyorum size, bir telefonla öylesine, pat diye, plan program yapmadan evden çıkıp kendinizi anın akışına bırakabilir misiniz?

Ya da arayıp bunu teklif edecek bir arkadaşınız var mı?

Benim biricik etkinlik kankam Merve var. Nerde bir etkinlik orda biz. :)

Geçen hafta cumartesi saat 16:30'da aradı. "Koray Avcı konser biletim var bu akşama gider miyiz?" dedi. "Çocuğa bakacak birini bulabilirsem neden olmasın." dedim.

Kocam ceviz toplama işleri için memlekette olduğundan annemde halime acıyıp ben bakarım sen git dedi. Ama nasıl gitmek Şileden gelicem yedi otuzda anca gelirim diyen Merve,  altı otuzda geldi.

Ben yedi otuza göre hesap ettiğim için daha hazır bile değildim. Çamaşır askısından kurumuş iki çamaşırı üstüme geçirip hoop attım kendimi dışarı. 

Gidiyoruz ama adamın isminden başka birşey bilmiyorum. Tek bir şarkısından bile haberim yok diye anlatıyorum Merve'ye. O da "Bende hiç bilmiyorum." demez mi? :)

Neyse artık yola çıkmışız zaten gittik Kuruçeşme'ye; iyi ki de gitmişiz. Adamın söylediği şarkılar arasında bilmediğim bir tane şarkı vardı o da kendi şarkısıydı. Geriye kalanlar hep bildiklerimiz, eskilerden; Ahmet Kaya, Barış Manço, Aşık Veysel, Aşık Mahsuni Şerif, hoop ordan oyun havaları, hoop ordan Erkin Koray. Her saniyesinden çok keyif aldık, iyi ki de gelmişiz diyerek döndük eve. Eğer varsa bir konser niyetiniz öneririm, pişman olmazsınız, tecrübeyle sabit.

Bu arada geçen sene Yasemin Sakallıoğlu'nun "Doğru Koca Nasıl Seçilir?" gösterisine de yine Merve ile gitmiştik. Dönerken de kocalarımızı da mutlaka bu gösteriye getirmemiz lazım dedik. Tabii kendimizi de düşündüğümüz için hemen gitmedik, bekledik ki üzerinden biraz zaman geçsin ve Kasım ayına bilet aldık. Etkinlik kankamla, ekürimiz kocalarımızı da alıp, kahkahalarla gülmek için gün sayıyoruz.

Kocalarımızın da bundan hala haberi yok bu arada, gereksiz birtakım arkadaş gruplarını da peşimize takmasınlar diye biletler tükenene kadar söylememeye karar verdik. Zaten az kaldı biter biletler. Gelirseniz 12 Kasımda Bostancı'da görüşelim. :)

Şimdi birde tiyatrolara göz atmaya başladık. Var mı güzel oyun öneriniz? Sezonu henüz açmadık, arayıştayız.

Sevgiler etkinlik perilerinden. :)

Not: Fotoğrafta temmuz ayında Emaar'ın tepesindeki Gökyüzü Terasında hiçbir derdi yokmuşçasına dans eden beni görmektesiniz. Fotoğrafı çeken tabii ki etkinlik kankam. :D

56 yorum:

  1. Ah ah, ne güzel olurdu bir telefonla evden çıkıp bir yerlere gidebilmek :) Çocuktan sonra binbir rica ile ancak gidiliyor :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla annemin yan binasında oturmak en çok bu işlere yarıyor gibi. :) Gerçi biz çocuklarla da spontane gidiyoruz Merveyle, kafa dengi olmak mühim.

      Sil
  2. Ben bıraksalar günlerce evden çıkmam, tam ev insanıyım. Hiçbir şeyi akışına bırakamam, zaten öyle bir arkadaşım hiç yok, olsa bile gezmeyi seven biri değilim çağırınca gitmezdim. :)) İyi eğlenmişsiniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de bıraksalar eve girmem, çocuktan önce ev kuşuydum ama çocuk peşine pandemi derken evden soğudum, giresim gelmiyor. :D
      Eskiden daha planlı bir insandım spontane işler bana göre değildi peki ama çocuktan sonra anı akışına bırakmayı öğrendim gibi. :)

      Sil
  3. Koray Avcı iyidir, ilk tanıştığımda çok dinlemiştim onu. :) Doğru Koca Nasıl Seçilir gösterisi için izlediğin yol için tek kötü ihtimal orada onlarla karşılaşabilme ihtimaliniz. Bu da başınıza gelmez inşallah diyeyim :)) Çook eskiden evlenmeden önce bir kankam vardı gidilecek bir yer mutlaka bulurduk ama eskilerde kaldı, ev kuşu olduk artık. Bizden geçti yani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koray Avcı'yı geç buldum ama olsun gene gidicez başka bir grupla. :D İnşallah karşılaşmayız bak oturur ağlarım. :(
      Geçmemiştir geçmemiştir moladır o. :D

      Sil
  4. bence hayat tam da böyle yaşanmalııı :)

    YanıtlaSil
  5. Konserin keyifli geçmesine sizin adınıza sevindim. :)
    Tiyatro önerisi olarak Hamlet’i büyük bir merakla bekliyorum. Oyunu izleyip beğenirsem öneririm sana da.

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Ay teşekkür ederim efenim, Aeropostale hala satıştaydı geçenlerde. :)

      Sil
  7. Anlık kararlara uyum sağlayan kişilere bayılıyorum. Sizin de Merve'yi bulmanız çok iyi olmuş. Terastaki fotoğrafınıza da bayıldım, ayakkabılar ise çok ama çok tatlı! :))💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlık kararlarla çıktığım yollardan hiç pişman olmadım şimdiye dek, üç gün plan yapsam öyle eğlenemiyorum. :) Ayakkabılar Aeropostale ilgini çekerse. :)

      Sil
  8. Etkinlikler insana nefes aldırıyor. Tadını çıkarın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, bazen herşeye kısa bir mola vermek kadar da güzeli yok. :)

      Sil
  9. Bu sıralar ben de etkinliklere katılıyorum hep yakınlarımda... Eğlenmiş olmanıza sevindim ve diğer etkinlikler için şimdiden iyi eğlenceler diliyorum...:)

    YanıtlaSil
  10. İlk sorunuza benim cevabım evet. Kızım yapar böyle çılgınlıkları. Geçen hafta harikaydı. Önce Han Tiyatrosunun Alsancak’taki Ünal Gürel Sahnesi’nde sergilenen ve Rüçhan Gürel'in yönettiği Kanlı Nigâr müzikli oyununa gittik. Beklentilerimizin çok üzerindeydi ve çok beğendik. Ertesi günü yine Alsancak Gazi Kadınlar sokağındaki Bios Bara gittik rock müzik dinlemeye. Dört saate yakın kafalarımızı sallayıp durduk. Müşteriler arasında yaşça en kıdemlileri bizdik sanırım:) Çıkışta damat bir sürpriz yaptı, bana hayatımda ilk kez şırdan yedirdi. Bütün bu olayların tamamı plânsız, son anda ortaya çıkan kararlardı aynı dediğiniz gibi. Yeni tekliflere her zaman açık olduğumuzu söyledik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bir akşam olmuş gibi duruyor, enerjisi yorumdan bile geçti bana. :)
      Şimdi kafamda deli sorular??? KAanlı Nigar acep İstanbul'a gelir mi? Şırdanın tadı nasıldı? 🙈

      Sil
    2. İstanbul'a gelir sanırım, belki de gelmiştir. Yalnız Han Tiyatrosu oyuncuları ve yönetmeni başarılıydı. Kanlı Nigâr defalarca sergilenen bir oyun fakat her tiyatro grubu bunu aynı güzellikte sahneleyemez sanırım. Şırdan mı? Yani, hatır için yediğim çiğ tavuk gibiydi desem anlarsınız:))

      Sil
    3. :D Şırdan yorumuna güldüm. Ben denememeye devam edeyim o zaman.
      Kanlı Nigar'a bakıyoruz, ama önce Fosforlu Cevriye'ye gideceğiz sanırım.

      Sil
  11. koray avcı için şarkı sözlerine bakmaya gerek yok dicektim ama o konuya değinmişsiniz :D :) ama güzel söylüyor gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sahnesi keyifli ve eğlenceliydi, şarkı seçimleri de çok iyiydi, gene gitmeyi planlıyorum. :)

      Sil
  12. Ya çok güzel fotograf. Fotografı enerjisini yazıyı gördüğüm ilk andan itibaren aldım. Tiyatro oyunu çok eğlenceli ve keyifli görünüyor. Benimde tam olarak aynı ismi verdiğim bir etkinlik arkadaşım vardı. Ama bu aralar çok mu çok yoğun çalıştığı için ortamlardan uzak kaldık:( yazıyı okuyunca bir kez daha özledim onuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda inşallah ortamlara şöyle şahane bir dönüş yaparsınız diye duamı göndereyim de. :) Fotoğrafı gerçekten bende çok seviyorum, çok anık spontane çekilen birşeyin bu kadar hoş olması çok ilginç... :)

      Sil
  13. Var aslında fakat ayrı şehirlerde kaldık, artık şehirlerarası buluşuyoruz 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ovvv sensei önünde eğiliyorum, ben çocuktan sonra şehirlerarası bir etkinlik yapamadım ya aklımda Eskişehir var, bakalım neler esecek deli başıma. :)

      Sil
  14. Ne güzel bir gün olmuş :) Anın akışına kendini bırakınca yapılanların keyfi de ayrı çıkıyor. Önceden planlananların süresi gelene kadar insan heyecanını yatıştırabiliyor ama anlık planlarda heyecan sürmeye devam ediyor bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlık planlarda heyecan sanki etkinlik bitene kadar her an her saniye kalıyor. Ama planlı etkinliklerde heyecanım gidilecek yere varana kadar sürüyor benim. 🙈

      Sil
  15. Bir telefonla evden çıkıp gitmek hiç yapamadığım ama bir o kadar özendiğim ve imrendiğim bir şeydir:))) Plan yapıldığı zaman bazı şeyler olmuyor, plansız olduğu zaman daha güzel oluyor, böyle bir arkadaşınızın olması da çok güzel:)))) İyi eğlenceler diliyorum:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim. Plansız, spontane bazen gelişine göre hareket etmenin de ayrı bir cazibesi ve tatmini var diyebilirim. Öneriyorum.

      Sil
  16. Bu arada yazmayı unuttum az önce; fotoğraf çok hoş ve tatlı, çok beğendim gerçekten:))))

    YanıtlaSil
  17. dün yorum dapmıştım belki spamda kaldııı :) bence demiştim, böyle yaşamalı tam da hayatı :)

    YanıtlaSil
  18. Özendim valla ne kadar iyi yapmışsınız, spontane olmak gibisi yok:))

    YanıtlaSil
  19. Efenim o sizin hoşluğunuz, güzel bakışınız, güzel görüşünüz. ❤
    Valla böyle bir arkadaş herkese lazım, inşallah size de denk gelsin. :)

    YanıtlaSil
  20. Ne güzel yapmışsınız kız kıza. Sefanız olsun. Yasemin Sakallıoğlu'nun canlı performansını izlemek isterdim. Bir dahakine Merve bize de yer ayırtsın.😁😁 Keyifle okudum. Emeğine sağlık 👏🤗🌺🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız kıza etkinliklerin de keyfi bir başka vallahi. :)
      Tamamdır hemen Merveye söylüyorum. :)

      Sil
  21. eskiden ben de evden çıkmayı sevmezdim. bıraksalar evin içinde hiç çıkmadan yıllar geçirebilirdim ama sonra pandemi vurdu, nefret ettim. işin içine zorunluluk girince midir yoksa yoksun kalınca olana hasret kalmak mıdır bilinmez şimdi nerede etkinlik hemen oralardayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Pandemide o kadar çok evde kaldık ki, artık evde bir saniye durasım yok. :)

      Sil
  22. Nne güzel insanim pat diye evden cikivermesi. Benim çok nadirdir böyle anlarım. Günler öncesinden planlıdır genelde. Yazını okurken aklıma geldi bak ben de bı sinemaya gitsem diyordum geçenlerde. Unuttum sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pat diye evden çıktığım her seferde planlı olarak çıkış yaptığım zamanlardan daha çok keyif alıyorum. :)
      Ayy bende çocuk filmine bilet bakacaktım, yorumu görünce aklıma geldi. :)

      Sil
  23. İnsanın böyle arkadaşı olması ne güzel:)
    Etkinlikler iyi oluyor...
    Koray Avcının şarkılarını ben de bilmiyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet gerçekten insanın şöyle her etkinliğe gelecek bir arkadaşının olması çok hoş.
      Bende bilmiyorum Koray Avcı şarkılarını hala, konserden sonra bile merakımı celb etmedi. Ama sahne performansı çok iyi. :)

      Sil
  24. Çınar'ı uyuttuğumda akşamları yatmadan önceki o bir kaç saat benim evde en keyif aldığım zamanlar. :)
    Ama yok yine de dışarıda olmayı tercih ederim. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. ❤

    YanıtlaSil
  25. Hazır kıta bekleyen etkinlik kankası olması da büyük şans:) Koray Avcı' ın Youtube' de videoları var. İstiklal caddesinde şarkı söyleyip hikaye anlattığı. Onlar da güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır kıta bekleyen etkinlik kankası tanımını çok sevdim ya. :D
      Bir kaç hikaye de konserde anlattı, videolarına da bakarım.

      Sil
  26. Güzel zaman geçirmişsin. Ben bir ev insanıyım hiç evden çıkmasam neden çıkmıyorum demem. :)

    YanıtlaSil
  27. Hiç öyle pat diye çıkıp gezen biri olmadım. En az bir ay önceden günümü planlamam lazım. Bu, benim kontrol manyağı olmamla alakalıydı şimdi de kızımdan dolayı gidemiyorum. Benimki yanında kim olursa olsun ben yoksam anne diye ağlıyor :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy oyy.... Kızın muhtemelen hayatın bir yerinde bu durumu aşacak, tüh keşke İstanbul'da olsaydın. Ben seni pat pat heryere çıkmaya ikna ederdim bence. :)

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.