16 Kasım 2022

2022'de sekizinci tur kitap alışverişleri...


Aslında ev okunmamış kitaplarla dolup taştığından ötürü - o kadar dolup taşıyor ki kız kardeşimden doğum günü hediyesi olarak kitaplık, kocamdan da kitaplığa yer açılması için portmantoyu söküp kaldırmasını istedim - bu ay kitap almayacaktım. Sonra bir anda kendimi İlkay'ın veda yazısından sonra 1Q84'ü sepete eklerken buldum. Böylece de kitap alışverişinin önü açılmış oldu. Bakalım daha neler neler sepete girmeye hak kazanabilmiş.


İthaki'nin Unutulmuş Klasikler serisinden bir kitap okumuştum, bir kitap da geçen aylarda almıştım. Baktım indirim yazılarını gören gözlerim kararmış iki kitap daha sepete girmiş. Seri zaten altı kitap olduğu için iflas bayrağı açmadan tamamlarım diye düşünüyorum. :)


Son dakika bir doğum günü paketi yapmam gerekince okumadığım Mutlu Olma Sanatı ve Bir Kedi, Bir Adam, Bir Kadın kitaplarını elden çıkarmam gerekmişti. Mecburen yerlerine yenisini aldım. Yalnız Sıkıcı İnsanlar Kahvaltı'da parıldar isminden ötürü, Ateş Sönene Kadar Aylin Balboa'yı merakımdan, Kalk Yerine Yat ise ismini not almayı unuttuğum bir blogdan ötürü sepete düştü. 


Yıllardır beklediğim o günlerin geldiğini 32'ye yaklaşırken pek bir hissetiğimden ötürü de bu başyapıtlar benim oldu. Artık Proust'u okumanın vakti bence, anlamazsam on sene sonra bir daha okurum. Olur da anlamam diye tüm seriyi değil ilk kitabı aldım sadece. :) Martin Eden ise neden şimdiye kadar okumadığıma hayret ettiğim bir kitap, bakalım umutlarım büyük. 


Aşık Erkekler Gizli Görevde kitabının ilki bende mevcut olsa da henüz okumadım ama ikincisi indirime girince de kaçıramadım. Nevrotik Bir Gezegenden Notlar ise arkadaş arasındaki kitap kulübümüzün Matt Haig fanı olmasından ötürü sepete girdi. Bu kulübün kitap okuma işleyişi pek karışık artık hangi ay okunacak bilmiyorum ama yakın zamanda okurum.


Bunlar da "asla iflah olmam ben" özelliğimin kanıtı olarak sepete girebildiler. Ekim okuma raporunu gördüyseniz serinin zaman öldürmekten başka hiç birşey vaad etmediğini anlamışsınızdır. Okuduklarımdan sonra yine de elim varıp da aldım ya, işte insanlar böyle böyle çoksatan oluyorlar. Benim gibiler yüzünden. 

Allah affetsin. :)

Eveet, sekizinci turda da #fakatnealdıkbecanım ile #kitapalmakkitapokumaktanbağımsızbirbağımlılıktır etiketlerinin hakkını verdiğimi düşünüyorum.

Siz ne diyorsunuz iyi almış mıyım?

33 yorum:

  1. Doğum günün kutlu olsun. 😊 Böyle alışverişlere bakınca nedense kendim almış gibi mutlu hissediyorum. 😀 Benim de 2 güm önce doğum günümdü. Birkaç kitap aldım, nasılsa her şeye para harcanıyor aman dedim. :)))
    Unutulmuş Klasiklerdeki bu kitapları da merak ediyordum ama elimde 2 tanesi olunca şimdilik onlarla idare edeyim dedim. :) Martin Eden'i merak ediyorum ama kütüphanede vardı, oradan alır okurum diye almadım. Keyifle oku. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken kutlama için teşekkür ederim Duygucum ama doğum günüm yılbaşında ben şimdiden kimden ne istiycem onları belirleyip atıyorum ki herkes bütçesini ayarlasın. :D
      İyi demişsin, bazen de amaan deyip salmak gerekiyor anlık. Nice mutlu, kutlu, güzel yaşlara. ❤
      Unutulmuş Klasiklere neden bu ismi koymuşlar acaba ya, ilk okuduğum bayağı güzeldi benim aslında.
      Martin Eden'i kütüphaneden almak mantıklı bakayım beğenecek miyim? :)

      Sil
    2. Daha varmış doğum gününe, çok az kaldı sanmıştım. :)) Teşekkür ederim iyi dileklerin için. 😊💙 Unutulmuş Klasiklere neden öyle demişler ben de bilmiyorum, çok eskide kalıp unutulduğu için gün yüzüne mi çıkarmak istemişler. :))

      Sil
    3. Unutulmuş Klasikler konusunu bir araştıracağım. Umarım yeni yaşın sana istediklerini getirsin. ❤

      Sil
  2. murakamı benim 2023 yılı okuma planımda okuyacağım, Bir Kedi, Bir Adam, Bir Kadın, ateş sönene kadar bende de mevcut belki okurum, şermin yaşar ise sevdiğim bir yazar o kitabını da okumuştum. Keyifli okumalar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murakami'den üç kitap okudum sanırım ama 1Q84 de ansiklopedi gibi vallahi bakalım bir aya biter inşallah. :)
      Şermin Yaşar'ı yakında okuduysan senden görüp almış olabilirim ben. :D

      Sil
  3. Valla helal olsun🤭 etiketlere da bayıldım😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap almak konusunda etiket perisi benim. :D Kitap alma perisi de olabilirim. :D

      Sil
  4. Etiket konusunda bir numarayım, iddialıyım. :D
    Aslında senden çok önce kitap seçimlerine çok güvendiğim bir arkadaşım bana bunu her gün ama her gün istinasız övmüştü. Hatta Murakami'ye gönlüm ısınsın diye iki resimli kitabını da o okuttu. Yetmedi Zemberekkuşunun Güncesi'ni de hediye etti. :)
    Velhasılı kelam zaten okuyacaktım da senin yazında kitabı sipariş etmeme bahane oldu. :)

    YanıtlaSil
  5. Mutlu yıllar 😊 ithaki güzel kitapları getiriyor ülkemize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır İthaki severdim ama bu son senede Can Yayınları da beni benden alıyor. :)

      Sil
  6. Öncelikle yeni yaşınızı kutlarım, 30'larımın her yaşından ayrı keyif aldım, kesinlikle 20'lerden güzel; dilerim siz de mükemmel bir yeni yaş geçirirsiniz <3
    Ve yeni kitaplar almak için de yeni bir yaş bulunmaz bir fırsattır bence de :))) 1Q84'ün e-kitap versiyonu yıllardır okunmayı bekliyor, bir türlü cesaret edemedim; Sahilde Kafka'nın ise basılı versiyonu mevcut; aslında yıllık okuma hedefimi tutturmuşken sene sonuna dek bir uzun soluklu okumaya daha mı başlasam :)))
    Çok sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yaşıma daha bir ay olsa da tebrikleri kabul ediyorum tabiki de. :) 20'ler de iyiydi fakat 30'lar bana daha çok yakışıyor sanki.
      1Q84 için ne desem yalan ama yıllardır listemde olduğu için bende başlayacağım. Aralık boyunca uzun soluklu misafirimiz olacağı için sanırım ben yeni yılda başlarım.

      Sil
  7. Martin Eden harika bir kitaptır :) Yazmaya aşık her insan okumalı.

    YanıtlaSil
  8. Şimdiden doğum günün kutlu olsun, şahane kitaplarla dolu musmutlu yıllar:) harika kitaplar almışsın yine, kitabın fazlası olmaz;)) keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğum günü tebrikleri için teşekkürler efenim. :) Dün Amazon'a baktım da o neydi öyle şimdiye kadar alamadığım tüm kitaplar için gözyaşı döktüm. :D

      Sil
  9. Kitap almadan durulmuyor ki, çok güzel kitaplar almışsınız:))) Etiketler çok güzel:))) Martin Eden en merak ettiklerimden henüz okumadım:) Aşık Erkekler Gizli Görevde kitabını birkaç kişide daha gördüm merak ediyorum:) Şermin Yaşar'ın Abartma Tozu kitabını okumuştum, diğer kitaplarını okumadım:))) Çok güzel bir alışveriş olmuş, bayıldım, keyifli okumalar dilerim:))) Kitap alışveriş yazılarını gördükçe ben de tekrar alışveriş yapmak istiyorum ama çok aldım bu aralar:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sondan başlıycam varsa bir niyetin Amazon'un Gülümseten Kasım fırsatlarını kaçırma bence. İndirimde olmayan herşey yürek yakıyor. :D
      Şermin Yaşar için heyecanlıyım tanışma kitabı olacak bu. London'un kalemini severim Martin Eden beni pek heyecanlandırıyor o sebeple. Aşık Erkekler Gizli Görevde'den beklentim sıfır, böylece beni mutlu eder diye düşünüyorum. :D

      Sil
  10. he maşallah ne zaman okuycan bunları :) marcel proust çiçek açmış romanı mükemmel vallahi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seneye hiç kitap almicam galiba, belki de kendimce bir challenge yaparım. :D Proust için heyecanım tavan. :)

      Sil
  11. bende daha önce hiç proust okumadım. belli bir yaşı bekliyorum okumak için. Aylin balboa'nın başka bir kitabını okudum ama dilini sevmiştim.Bir kedi bir adam iki kedi'yi daha dün bitirdim. tam bir japon işi. Mat haig benimde fanı olduğum bir adam geçen ay iki kitabın okudum ama mest oldum çok ama çok sevdim. güzel bir alışveriş olmuş. Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Proust için yeterince beklediğime kanaat getirdim bu sıra, geldi heyheylerim. :D
      Bir kedili kitap için beklentim yok ama merakım var açıkçası, bakalım nasıl olacak okuması??
      Matt Haig okumak çok keyifli o yüzden de mesudum pek çok. :D

      Sil
  12. :) Yok canım tek öneren sen değilsin Murakami genelde seviyorum ama bazen okurken beni hafif yorabiliyor. O yüzden bu kitapla beraber eşzamanlı başka kitaplar da okurum bence.

    YanıtlaSil
  13. 1Q84 ve Martin Eden'i okudum. Kayıp Zamanın İzinde'yi bende okuyacağım da bakalım ne zaman:)) ilk kitabın Swann'ların Tarafı olduğunu biliyorum sizin aldığınızın ikinci kitap olması lazım. Belki de ben yanlış biliyorum:)) Nihayetinde güzel kitaplar keyifle okuyun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben buraya cevap yazmıştım ama kendi cevabım mı silindi ne oldu anlamadım. :( Ben Swannların Tarafı ikinci kitap diye biliyordum o sebeple yanlış almışım, neyse artık onu da alırım aralıkta demiştim. :)

      Sil
  14. İleride bir gün iş değiştirmeyi düşünürsen kitapçıları bir dene derim. Cennete düşmüş gibi olursun :) 1Q84 kitabı 1984 Orwell'i çağrıştırdı ama alakası yoktur sanırım. Görünce kalınlığına bakıp maşallah dedim içimden. :) Her sene Kasım ayı zebellah gibi çöker üzerime iki ay kendime gelemem. Amazon indirimlerini öğrenip siteye girmediysem bu yüzdendir. Kalk Yerine Yat ismi nedeniyle çok dikkatimi çekti. Yorumunu bekleyeceğim. 1Q84'in yorumlaması için ısrar etmiyorum ama :) "Kitap almak kitap okumaktan bağımsız bir bağımlılıktır" sonuna kadar katılıyorum bu şiir gibi cümlene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlerde birgün kitapçı açarmışım... Emekliliğim için bunu bir düşüneyim ben. :) 1Q84 ve 1984'ün alakası yok ama ben ikisini de okumadım tek ortak noktaları ben olabilirim. :D
      Kalk Yerine Yat'ı bende bloglardan birinde görmüşrm ve sırf isminden ötürü aldım diyebilirim. Kitap almak kitap okumaktan bağımsız bir bağımlılıktır benim mottom resmen. :D

      Sil
  15. Matt Haig'i seviyorum. Bu kitabını okumadım ama okuduğum iki kitabıyla kalbimi kazanmayı başardı.

    Murakami hayranı değilim ama bu kitabını okumak istiyorum. Beklentim büyük.

    Kitap almakla çok iyi yapıyorsun. Ne alırsan kâr dediğimiz günlerdeyiz. Yılbaşından sonra kitap almak imkansız olacak gibi. Hepsini iyi günlerde oku :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matt Haig tek kitapla benimde gönlümü kazandı hatta arkadaşlara senin okuduğun Zamanı Durdurmanın Yolları'nı önerdim. :)

      Murakami için ilk deneyimim olmayacak hayranı da değilim ama farklı bir kalem mutlaka bir okunmalı.

      Off sorma sepetimde bir kaç kitap bekletiyordum geçen bir baktım fiaytlar korkunç, sanırım 2023'de hiç alamıycam.

      Sil
  16. ❤ Teşekkür ederim. Okunmamış bir oda dolusu kitabım olsa heralde yine de duramam alırım. :D

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar.... Uzun zamandır blog yazıyormuşsunuz ama karşılaşmamışız maalesef... yeni kitaplarınızı keyifle okuyun... 1Q84 ve Martin Eden favorimlerimden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) O zaman karşılaştığımıza çok sevindim. İkisi de çok merak ettiklerimden bakalım nasıl geçecek okumalarım.

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.