21 Kasım 2022

Durum Raporu: Birtakım içsel sıkıntılar...

Selam,

Ne anlatsam, nerden başlasam diye düşünüyorum. Şu ilk girizgahı yapması ne de zor... Oysa bir girebilsem, ah bir girebilsem konuya gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecek. "Sus artık insafsız, sus!" diyeceksiniz.

Gene yılmaktan bile yılgınlık geçirdiğim bir dönemdeyim...

Pazar günü yemeğe misafir vardı. Vallahi artık misafir ağırlamak da zengin işi oldu, market faturaları insana deli dehşet koyuyor.

Sonraki günde kocamla kavga ettik, zaten bilirsiniz ki böyle şeyler hep nazardır. :)

Ertesi gün etkinlik kankam Merve ile erken rezervasyon fiyatı bile günden güne zamlanan tatili bari alalım dedik. Kavgalı olduğum kocamı aradım "alacağız, ne diyorsun" diyorum. "Bilmem" diyor. Amaaan be dedim aldım gitti. Gidersek benimdir, gitmezsek de gitmeyiz.

Geçen sene tatile gittiğimiz yer, geçen yıl ödediğimiz fiyatın beş katını istiyor. Geçen seneki fiyatın üç katına başka bir yer bulduk ama hadi hayırlısı.

Herşeyin ama herşeyin bu kadar zamlanması gerçekten de sinir bozucu değil mi? Fiyat algım sıfır! Ne ucuz, ne pahalı bilemiyorum. Beynim artık fiyat noktasında error veriyor.

Çok yüklendiler be bize... Eskiden ekmeğe zam gelirdi halkın sesi biraz yükselse zam geri bile çekilebilirdi. Her geçen gün gelen zamlara şaşırmayı nerede bıraktık biz sahi?

Ofiste arkadaşımla konuşurken çok pahalı olmuş tatiller diye bildirdim. O da evet ya 25 falan diyorlar dedi. O kadar normal dedi ki, aynı pozisyonda çalışıyoruz biz, bana çok gelen ona ne ara normal oldu bilemedim. Kaldı ki ben genelde böyle şeylerde paraya takılmam ama beni bile rahatsız ediyor ki derken.... Baktım ki yeni normal bu olmuş...

Çınar için yeni bir kreş denemesi yapacağım. Çünkü annemle biraz daha içli dışlı olursak delirmemem işten değil.

Aslında herkesten ve herşeyden uzaklaşmaya o kadar ihtiyacım var ki. Alıp başımı gideyim noktası burası mı? Neden ansızın bir iş seyehati çıkmaz ki sanki tam da lazım olunca...

Heyhat! Neyleyim, bilemedim.

Öf öyle işte. Bu da böyle buhranlı bir yazı oldu. Sizinde içinizi sıkıntılara gark ettiysem affola.

Görüşelim bir ara.

Çüs.

70 yorum:

  1. Fiyatlar kötü gerçekten, zaten normal dönemde bile tatile gidemeyen ben için şimdi imkansız oldu. :)) Misafir ağırlamayı sevmem, misafirliğe gitmeyi de, herkes kendi evinde yiyip içsin en iyisi. Zaten insanların içinde mutlu da hissetmiyorum, masraf da binince iyice sinir olurum. :)
    Kolaylıklar dilerim sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatlar gerçekten kötü mü korkunç mu bilmiyorum ikisinin arasında kaldım. :) Misafir severim de misafir gibi hissettirmeyenleri genellikle yanı bir çay yanına ne varsa çıkarsam olan insanları... Gelip de evimde otuz bin milyon kusur arayan, kem gözleriyle inceleyenleri değil ama.... Şu dünyada işte akraba denen bir mahlukat türü var, aman kötüsü evlerden ırak...

      Sil
    2. Kusur arayan akrabaları geçtim de diğerleri de garipler. Davetsiz çat kapı gelenden, sırf çene çalmaktan başka işi olmayandan, yediği içtiğini kâr sayanlardan sıkıldım. Geçmişte o kadar bıkmışım ki şu misafirlik müessesinden arkadaş bile çağırmıyorum eve. İşi düşünce seni hatırlıyor sonra akıllarına gelmiyorsun ama konu gezmek olunca ziyarete gelmek istiyorlar.

      Sil
    3. Çok haklısın, gerçekten üç beş kişi dışında kimseyi evime alasım yok ve bu pandemi sürecinden sonra evim bana çok mabet gibi gelmeye başladı. Eskisinden çok daha özel hissettiriyor ve insanları bu kadar özelime almak kendimi garip hissettiriyor. Evine çağırana da dışarda mı buluşsak diyorum. Kimseye gitmeyeyim kimse de gelmesin mod on. :D

      Sil
    4. Şu sözü bir yerde okumuştum ve o günden beri hiç unutmuyorum: "Akrabalık en tehlikeli kan hastalığıdır". Ender olarak hastalıksız akrabalıklara rastalayınca da gıpta ediyorum. Fiyatlara hiç girmeyeyim zaten...

      Sil
    5. Evinin mabet olması konusunda katılıyorum kesinlikle, kalbimi açtığıma evimi açarım ben de,hele komşuluk vs o kadar gereksiz geliyor ki ,gerek yok içli dışlı olmaya

      Sil
    6. Sevgili Leylak Dalı,

      O sözü çerçeve yapıp odama asmak, thsirte bastırıp üstüme giymek, kupamaz yazdırıp kahve içerken milletin gözüne sokmak isitiyorum. :D
      Ne de güzel bir sözmüş yarebbim. ❤

      Sil
    7. Sevgili Aytacrafts,

      Kalbimi açtığıma evimi açarım ifadesi o kadar yerinde ki... Komşuluk severim ama gerçekten kalbi güzel bir komşuya denk gelmek isterim. :)

      Sil
    8. Komşulardan ağzım yandığı için daha önce, istemiyorum merhaba'dan öte komşu :)
      Çok zor bulunur gibi geliyor öylesi varsa da bana denk gelmez herhalde.

      Sil
    9. İşte bazen de insanın karşısına çıkıyor ama yollar ayrılınca da çok koyuyor. Böylesi çok sevdiğim bir komşum başka memlekete taşındı, çok üzülüyor insan.

      Sil
  2. O kadar haklısın ki. Neden her şeyi kabulleniyoruz asla anlayamıyorum. Ekmek 5 tl olur mu yahu ekmek!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşi aştık bence ya yeni zam yoldaymış. Bu aralar tek maaşla ev geçindiren insanları düşünmeden bir kere market kapısından giremedim. Evime eksik almak bile kendimi kötü hissettiriyor bana.

      Sil
  3. "Çok yüklendiler be bize," ne naif bir isyan olmuş <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim gibi minnoş birini bile isyana sürükledilerse demek. :D

      Sil
  4. Yaz tatilini kıştan alan insanlar çok değişik gelir bana:)Hayatta olacağıma,sağlıklı kalacağıma garanti gözüyle bakamıyorum da ondan mı bilemedim ama uzun vadede program ürkütür beni.Dediğin gibi bunların sigortası oluyor gidersen gidersin gidemezsen kısmet:)O dönemleri bilirim,birine gebe kalmak zor,okul işine el at muhakkak.çüs

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunun yaz gelince planlanan versiyonunu da denedim ama benim kocamla zor azizim. Herşey armut piş, ağzıma düş olsun istiyor ve anasının evinde herşey dahillerden çıkmazmışçasına herşey dahilden aşağı konsepti de kabul etmiyor. :D
      Herşey dahil olacaksa da kıştan almak güzel oluyor. Önünü görememe konusuna katılıyorum o yüzden ben mutlaka ücretsiz iptal hakkı satın alıyorum, çok cüzi bir rakam zaten. :)
      En zor gebelik çocuğu karnında taşırken olan sanıyorlar. Asıl zor olan çocuk dünyaya geldikten sonra insanlara gebe olma durumları oysa ki...

      Sil
  5. ayy senin geçen seneki otel mi yani beş kat artmış pes vallahi, ne güzeldi orası aklımdaydııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi aynı tarihlere beş kat fazlasını istiyor Deep, bende şok oldum.

      Sil
  6. Hayat şimdi bir kat daha zor. Umarım 2023 yılı kurtuluş olur:)

    YanıtlaSil
  7. Şu tatil işini şimdiden halletmen iyi olmuş bence. Ekonomik şartların yakın bir zamanda çözüleceği gibi bir umudum yok benim. Kreş işini de yoluna koyarsan biraz daha nefes alırsın gibime geliyor. Nazarı atlatırsınız da misafirlik konusunda bir şey diyemiyorum. Pazarları evden kaçmaya bakın program yapın önceden desem... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatili aradan çıkardık en azından üzerimdeki stresi de kalktı gitti. :) Kreş mahallede buldum bir tane yürüme mesafesinde oyun grubuna falan başlatmak istiyorum. Gidip görüşmesi kaldı sadece. :)
      Havalar iyiyken her güne bir program koyuluyordu da havalar da bozdu ne yapacağız bilmem. :)

      Sil
  8. tatili erken almak mantıklı, zaten halihazırda gidilecekse ne gerek var ütopik paralara değil mi kaldı ki zaten şimdisi bile ucuz değilmiş. Fakat senin tatil işi için sevindim. Bazen insana harbiden geliyorlar, insan akrabalardan uzak olunca gurbet çekiyor ama yakında olup dertlerini çekmekten iyidir, her ikisini de deneyimleyip karar verdim :) koca kısmına hiç girmiyorum :) kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben deneyimlemeden de oyumu gurbete yatıracak kadar yıldım yakınımdakilerden. :D Hayır kendi akrabalarımla da arama mesafe koyuyorum ama kocamınkiler asla mesafe tanımıyor. :D
      Tatil aradan çıktı bakalım bir aksilik çıkmazsa inş. :)

      Sil
    2. Onlara kendikilerin kadar sert çıkamıyon değil mi :) Neyse umarım bir gün iyi olacaklar hepsi :) hadi inş hiç aksilik olmasın.

      Sil
    3. Evet ya, ama bazen böyle içimden bir delirmek gelmiyor değil. En kötü aa deli bu derler geçerler. :D

      Sil
  9. Fiyatların her geçen gün artmasına artık alıştık, Artmayınca bir tuhaf hissediyoruz, genelde arttığı için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru... Ama ben en azından artık bir süre sabit stabil kalsınlar istiyorum. Önümü göremez oldum.

      Sil
  10. Bazen yalnızlaşıp insanın kendi iç sesiyle baş başa kalması gerekebiliyor. Dilerim durumlar sizin için bir an evvel normale döner.
    Evet, her şeye her geçen gün zam gelir oldu. Bu duruma o kadar alıştık ki hala zamlar tam gaz devam devam ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar biraz yoğun gidince gerçekten öyle hissettim. Biraz dinginliğe ihtiyacım var.

      Sil
  11. Alıp başını gitme isteği hepimizde oluyor zaman zaman. Umarım seyahat falan çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o alıp başımızı gittiğimiz yere kafamızın içinde götürmemeyi becerirsek kaçtığımız şeyleri, o zaman güzel olabilir gibi :)

      Sil
    2. Yaşamdan Yazılar,

      Seyahat diledim ama tek gün etkinlik çıktı neyse boğaza nazır en azından. :D

      Sil
    3. Aytacrafts,

      Yola çıkar çıkmaz adımı bile unuturum ben, yeter ki yola çıkalım. :D

      Sil
  12. Fiyatlara diyecek laf bulamıyorum artık, her gün bambaşka bir fiyat artışı, düşününce deliriyor insan, hak veriyorum size. Misafir ağırlamak bu zamanda gerçekten çok zor, marketten ufacık birşey alsan dünya para tutuyor. Akraba hiç ama hiç sevmiyorum, mümkünse uzak olsun hepsi. Bazen insan o kadar bunalıyor ki her şeyden kaçıp uzaklara gitme isteği oluyor, bende de uzun zamandır var ama kıpırdayamıyorum bir yere maalesef.
    Yazmakla iyi etmişsiniz, içinizi dükünce rahatlama geliyor insana:))) Umarım daha iyi olur sizin için her şey:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatlar korkunç ötesi, akşam eve giderken markete girmek zorunda gelince sinirim bozuluyor.
      Misafir de sevmiyorum, aslında severim de bazen çok külfetli geliyor. Bazı insanlara hazırlık yapmak hiç hoşuma gitmiyor.
      Bu aralar kaçıp gitme isteğim çok baskın bir iş seyahati bekliyorum. :)

      Sil
  13. Çok üzücü gerçekten.. çalışan insanın dinlenmeye harcayacak parayı sarfetmek için düşünmesi, motivasyonu açısından berbat bir şey. O kadar hak veriyorum ki sana. Bakalım bulacağın kreş ne isteyecek, onu düşündüm şimdi ben :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kreşler almış yürümüş bu mahalle arası bir kreş olduğu için bakıcam bakalım. Tatil bizim için ihtiyaç ama işte bu fiyatlar böyleyken ne olacak halimiz bilmiyorum. Çekme karavan bakmaya karar verdik.

      Sil
  14. Altına imza atma hissi uyandıran bir isyan olmuş, öyle haklısın ki! Fiyat algımız bozuldu sahiden. Para mevzusunu duyunca sinirlerim tepeme çıkıyor artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar çalışıyorum aldığım rakam da aslında eskiden hayal kursam hayal edemeyeceğim gibi, kağıt üstünde çok güzel. Markete gidince ne kadar da değersiz olduğunu anlıyor insan. :)

      Sil
  15. Yeminlen milletçek kafayı yedik😂. hemi de afiyetle🤭 valla benimde tası tarağı koyup bırakıp gidesim var🤭 işte gşdemiyoruss ki koymetlimiss😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Offf evet ya, kafamı duvarlara duvarlara vurasım var ama kafama kıyamıyorum.

      Sil
  16. Evli, çocuklu, çalışan kadınlara alıp başını gitme hissi ara ara geliyor ve %95 gidemiyorsun maalesef. Ben de geçen günlerde o ruh halindeydim, çok şükür daha iyiyim ama birkaç günlüğüne bile tek başıma bir yerlere kaçabilsem çok daha iyi olurdum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında buna imkan sağlanmalı, yani mesela bir gecelik ya herkes organize olup bize bir gece hediye etse çok mu zor olur ki???

      Sil
  17. Yeni fiyatlara insanlar alışıyor gerçekten ama geliri değişmediği için satın alamama halinde de alışıyor ilginç bir şekilde. Fiyatlar serbest çıkışta resmen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatların hali ne olacak artık bilemedim ama gerçekten çok zorlaşmaya başladı hayat da yani insanların alım gücü kalmadı, şansa mı yaşıyoruz nedir?

      Sil
  18. Allah ım içini ferahlatsın. Maddi durumlar zor gerçekten. Kiralar, faturalar, alınanlar, alınacaklar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok zor insan darlanıyor. Bunalıyor. Allahım içimize ferahlık versin. ❤

      Sil
  19. Hep nazar hep :) Fiyatları konuşarak bizi tekrar üzmen peki :) için daralmasın yine de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Tabisi hep nazar, aynı gün iki tane el yapımı seramik bardağım da kırıldı ya, gözü çıkasıcalar.

      Sil
  20. "Keep calm and carry on" :))) şu durumda öyle yapıyoruz mecburen, her şeye alıştık:))

    YanıtlaSil
  21. fiyatlar konusunda artık kim ne derse olur modundayım. Biri beni kazıklasa kazıklandım demem. Para algımı ve yönetimimi kaybettim. Tatile umarım gidebilirsiniz ve biraz olsun kafanızı dinlersiniz umarım verdiğiniz paraya değer.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazıklansak anlamayız kesinlikle bende aynı noktadayım. Tatili de aldık ama bakalım gene beklentim sıfır, öyle olunca en azından üzülmüyorum.

      Sil
  22. Tatil olayım 2019 dan bu yana yok. Akrabalarıda başımdan savdım misafir derdim yok. Yedi kat el daha iyi. Bu arada sana bir adres vereyim.
    http://www.istasyondergi.com/oku/
    burada pdf okuma şeklinde dergi var. Pdf okudan bilgisayara indirip okuyabiliyorsun. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatil olayı bizde de her yıl değişiyor ama çocuk olduğundan beri gitmeye özen gösteriyor. Hem bizimle güzel anıları olsun, hemde denize girsin istiyoruz. Linki kaydettim bakacağım, çok teşekkürler. :)

      Sil
  23. Erkeklerin pestilini çıkarıp bir de nazar diyorsunuz. Üstelik tatil almayı kafaya koyduktan sonra usulen adama sormuşsunuz. Ne desin adam? 😁

    Kusura bakmayın ama erkek dayanışması yapmak zorundaymışım gibi hissettim. Mutluluğunuz daim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Niye kusura bakayım canım, farklı bakış açısı okumak da lazım.

      Aslında tatili almayı eşimle kararlaştırmıştık sadece ayın sonunda kartımızın ektresi kesilince alalım diyorduk ama fiyatlar zıplamaya başlayınca beklemeden alıyoruz diye haber vermek için aradım. :D

      Sil
  24. Okulda tüm hafta sürekli artan fiyatları, market alışverişlerimizi ve artık misafir ağırlamanın gerçekten de ağır olduğunu konuştuk. Her şeyin fiyatı uçmuş halde. Artık misafirlikler çay-kahve en fazla kek-kurabiye ile yapılır bence. Dört dörtlük ziyafet sofraları tarih olacak hatta oldu bile bence :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık misafirliklerde çay kahve de yeterli olur bence ya, yanına en ufak bişey bile masraf. :D Çok pintileştim ben ama kartın ekstresini görünce ister istemez bir şey oldum. :D

      Sil
  25. Arkanı dönüyorsun fiyat değişiyor. Ben pek çok şeye hala uyumlanmadım. Tatil lüks değil ihtiyaç derler ya hani. Şu halde eni konu lüks oldu. Ufaklığı öpüyorum. 🤗🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi tatil lüks oldu gerçekten bakalım seneye başka fikirlerimiz var inşallah uygulamaya geçirebiliriz de... :)

      Sil
  26. Ekonomi birinci konu oldu hepimiz aynı şeyi konuşup duruyoruz. Birde önümüzdeki seçim var çok kötü bir dönemdeyiz:( Öyle çok umudum yok ama umarım düzelir. Başlık güzel olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim. Vallahi benim de umudum yok açıkçası, değişecek birşeyler olsa şimdiye hissedilirdi.

      Sil
  27. Evlilik hali canım bugün küser yarın başırız, sonra yine küseriz. :D Bilemedim ya içim sıkılıyor artık maddi bişeyler görmek duymak istemiyorum.

    YanıtlaSil
  28. Fişleri eskiden kontrol ederdim, çift geçilen ya da geçilmeyen birşey var mı diye. Şimdi direkt atıyorum, baktıkça sinirim zıplıyor çünkü.

    YanıtlaSil
  29. Son başlığa tekrar geldim, yoktu... Yoğunluğun bir an önce son bulur inşallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Aslında taslağa almıştım ama vazgeçtim yayınladım. Onla ilgili bir açıklama da yapacağım.

      Sil
  30. Açıkçası zam konularına girersem yorumum çok uzar. :) Sanki başka birileri izin verdi gibi konuşuyoruz. Böyle duruma gelmesinde ne yazık ki -herkesinki kadar olmasa da- hepimizin payı var. Hiçbir şeye ses çıkarmadık, çıkarmadıkça kötüsü oldu ve olacak. Her neyse, şu dakikadan sonra yapacak fazla bir şey yok.

    Tatil, yaz dönemi için mi? Baya var ama yine de şimdiden iyi tatiller dileyeyim ben :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tatil yaz için evet kıştan almazsak yaza çok pahalılaşıyor. İyi dileklerin için teşekkürler.

      Haklısın çok ama bazen de şunu düşümüyorum. Zamları o kadar hızlı yağdırıyorlar ki üzerimize onlara yetişmeye çalışmaktan ne olup bittiğini algılamaya vakit bulamıyoruz sanırım.

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.