19 Aralık 2022

Durum Raporu: Kafam Leyla...

Selam olsun benim gibi Leylalara...

O kadar çok şey not alıyorum ki buraya yazmak için ama yazamıyorum. Neden? Çünkü her birini başka başka yerlere not alıyorum. 

Elimdeki otuz bin milyon nottan kurtulmaya karar verdim. Yani demem o ki: Dikkat, dikkat bu yazı beyin yakabilir!

1. Bilenler bilir kasımda Can Bonomo konserine gidecektim. Bilmeyenlere selam olsun, merak etmeyin birşey kaçırmadınız. Birşey hakkında ne kadar çok heveslenirsen o kadar kötü çıkıyor önermem bir kez daha kanıtlandı. Beşiktaş If'e gitmek isterseniz aklınızda olsun ses sistemi çok korkunç.

Kendime not: Senin boyum kısa (1.55), çok kısa!!! O nedenle bir daha ayakta izlenen konserlere gitmeyeceksin.

2. İki arada bir derede nasıl ayarladıysak etkinlik kankam Merve ile ailelerimizi alıp Sapanca'ya gittik. Buz Bungalov'da bir gece konakladık, yer arayan varsa herşeyinden memnun kaldık öneririm. Arada bir şöyle alıp başını gitmek -her ne kadar kocam ve çocuğum yanımda olsa da- iyi geliyor insana. Tebdili mekanda ferahlık vardır diyenlerin bir bildiği varmış yani.

3. Yine bir saç sorunsalı döngüsüne girdim. Kısaltmıştım lakin uzasın diye beklerken bir anda bir gına perileri geldi yine ve kesime gitmekten son anda çocuğa bakacak kimse yok diye vazgeçmek zorunda kaldım. Durduğum yerde bir müddet daha durmam için bana güç ver Allahım. Saç konusunda çok ama çok anlık kararlar veriyorum, sonucunda da çok tatmin olmuyorum bu sıra. Ama şey diyecektim bir de brushligt diye birşey çıkmış, gördünüz mü? Her an gidip bana bundan yapın diyebilirim. :)

4. Doğalgaz faturamın rakamları mitoz bölünüyor. Ekimde 744 TL gelen fatura kasımda 1500 küsür oldu... Aralık sonu gelecek faturaya bakmaya yüreğim elvermeyecek gibi...

5. Bilmem fark ettiniz mi ama memleketçe bir usta sorunsalı yaşıyoruz. Hiçbirşeyin tam olarak bir ustası yok ve sürekli usta olmayan usta sıfatlı şahıslar tarafından mağdur ediliyoruz. Sırf millete işim düşmesin diye her haltı kendim yapar oldum ama yani arada da gelsin bir usta çözsün işimizi deyip bir mola vermek istiyor insan.... (Tavandaki sıva dökülmelerine fazlaca bakmış birisinin anlık isyanı...)

6. İki hafta önce kuzenimin nişanı vardı. Nişan pastasını almaya giden dayıma Çınar'la refakat edelim dedik. Giderken bir sorun yoktu ama dönerken pastayı koyması, Çınar'ı bindirmesi derken kafam durdu. Tam arabaya oturdum kafamı içeri alırken GÜM! Gözümün üstünü arabanın çerçevesine bilfiil geçirdim. Tastamam oraya uydurdum yani. Akşama gözüm şişti ama görünürde biraz kızarıklıktan başka birşey yoktu. Sabah kalkınca bir de ne göreyim, kan oturmuş gözümün kenarına... Bir hafta mosmor bir gözle gezdim....

7. Zaman zaman bazı kelimelere takılıyorum. Bu hafta dilimde bir "müko"dur gidiyor. Herşeye, herkese müko diyip geçesim var. Mükemmelin kısaltılmışı olarak kullanılıyormuş. Peki bu bilgi bende nasıl mevcudiyet buldu. Biliyorsam ne olayım. O zaman tamam, müko.

8. Bazen bazı şeyler hiç beklediğim gibi çıkmıyor. İsimlerinden mütevellit midir, nedir bilmem ama Barış Bıçakçı ve Melisa Kesmez deyince gözümde 30'un az üstü insanlar beliriyordu. Bir de baktım ohooo hiç düşündüğüm gibi değil.Tam tersini de Nermin Yıldırım'da yaşadım. Şöyle Gülseren Budayıcıoğlu gibi bir teyze imajı vardı zihnimde, fakat ne göreyim alakası yok. Durup durup bir daha şaşırıyorum.

Kapanış: Buraya kadar okudunuz ve hala beyniniz yanmadıysa benden size kocaman bir helal olsun. :)

Not: Böyle 1,2 falan diye madde madde yazmayı da çok sevdim nedense... :)

55 yorum:

  1. Ben de çok sevdim, mizahı şahane kullandığının da altını çizmeliyim sanki... Potansiyel, ben varım diyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Güldürdüğüme sevindim, bugünlerde gülecek sebep bulmak da zor azizim.

      Sil
  2. Çok geçmiş olsun. Aynı kafa karışıklığı bende de var. Taslaklara başlıklar atıp bırakmışım ama devamındaki hislerimi unutmuşum :) İf performance'a bende bir kere gitmiştim ama Ataşehir'dekine o fena değildi. Bungalov fikri muazzam. Biz de yazın o tarz bir yerde konaklamştık. Nedense aşırı huzur veriyor. Çok güzel bir haftanız olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık tek bir defter gezdiricem yanımda, on bin milyon fikrim geliyor sonra da hoop uçup gidiyor. :D
      İf'e tövbe ettim. Bungalovu aşırı sevdim ya havuzu da vardı, iyi bir havada yeniden değerlendirmek istiyorum. Güzel dilekleriniz için de kocaman teşekkürler, iyi haftalar efenim. :)

      Sil
  3. Uzun yıllardır evden çıkamıyorum, ağbim gözleri görmeyince rahatsız olur düşüncesi ile. İlk defa bu sene pandemi de bittiği için tiyatro ile başlayacağım bende gezmelere. İlk tiyatro Ocak ayında şehir tiyatrosu arkadaşım oynuyor, hadı öldürsene canikom. 2 sini de ben seçtim Bir baba hamlet bu oyunları izleyeceğim. Gece aktivitesi yapacağım için ağbimden onay çıktı:)) benden mutlusu yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay iki oyun da ismiyle müsemma birbirinden güzel bir hava vaad ediyor. Bol eğlenceli geçmesini dilerim. :) Yorumları bekleriz.

      Sil
  4. Selamlar :) Biz de yorumları madde madde yazalım, müko olur :))
    If hala hayatta mı diye şaşırdım. Bir dönem orada oynatılan filmleri yazardım. Sonra film etkinliklerini kaldırdılar herhalde ki mekanı unutmuşum. Brushlight havalı görünüyor. Saçlarımın önüme gelmesini sevmesem sıcak bakardım. :) Buz bungolov'u not alsam notu kaybeder miyim diye düşündüm bir an. Notlarla aram iyi değil. Güzel vakit geçirmene sevindim. :) Kasım'da oğlumla beraber yere kapaklandım. Kaşıma dikiş attılar. Hiç beklemediğim şey şu kan oturması oldu. 10 gün boyunca yüzüme kapatıcı sürüp dolaştım. Acil koşuşturması yüzünden oğlumda da hasar vardı, buz koymaya hiç fırsatım olmamıştı. Çok geçmiş olsun diliyorum.
    Doğalgaz faturası mı, keşke hatırlatmasaydın faturalar minik bir servet değerinde geliyor, çerçeveletip asılacak türden hem de!
    İyi haftalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem efso, hem müko olur. :) (Birisi içimdeki ergeni durdursun.)
      İf ölmüş say sen, orda birşey izlemeye tahammül etmek için max 22 olmak lazım benden geçmiş. Brushlight'a çok yükseldim ama havalar ısınana kadar beklesem keşke daha rahat kullanırım yazın. :D
      Aklına bir bungalov düşerse yaz bana sen. :D Ayyy çok geçmiş olsun ya, nasıl düşmüşsün öyle. Yavruya da kocaman geçmişler olsun kıyamam ya.
      Doğalgaz asıl şovunu bu ay yapacak evde misafir olacak bir ay full yanacak, ovv faturalar rocks!!!
      İyi haftalar çiçeğim. :)

      Sil
  5. Doğalgaz faturasını demeyeydin iyiydi.Kutumda büyük bir şey bekliyordum ama o kadar değil.Geçmiş olsun bu arada,aman ha dikkat et(dedi kendi ayağına bıçak saplamış şaşkın komşu)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim hem binamız çok eski (kırk sene), hem kombimiz çok eski (nuh nebiden), hemde yalıtım yok. Yanıyor ama bana mı yanıyor bilmem, bizim evden sızıp sokağı falan ısıtıyor heralde.

      Ovv may got, bu ay ne oldu böyle ya herkeste bir çeşit kazadır gidiyor. Çok geçmişler olsun efenim.

      Sil
  6. Tatilinizin güzel geçmesine sevindim. Dediğiniz gibi tebdil-i mekanda ferahlık vardır.
    Gözünüz için de çok geçmiş olsun.. Allah kötüsünden korusun inşallah.
    Huzurlu ve mutlu haftalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki günlük tatil bile ne iyi geldi. Demekki alıp başımı şöyle bir uzun gitsem hey gidi....
      Güzel bir hafta diliyorum bende. :)

      Sil
  7. Böyle parça parça iç dökmek rahatlatmıştır seni. Sonuna kadar okudum valla :-)

    Ben de saçlarımı kestireceğim. Kafama ağırlık yaptığını hissediyorum. Özellikle canım sıkkın olduğunda saçlarım daha çok rahatsız ediyor beni. Bunalımda olan kadın saçıyla oynar çok doğru bir tespit.

    Ayakta konserde yoruluyorum ben. Bu yüzden konser için ilk şartım oturabileceğim bir koltuğun olması.

    Ben özellikle Nermin Yıldırım'da çok şaşırmıştım. Kitaplarını okumadım ama uzun yıllardır yazıyor ve eski kelimeleri kullanıyor yorumlarını okuyunca kafamda orta yaşlı bir teyze belirmişti. Bu kadar genç ve modern görünümlü olmasını beklemiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini ayrı ayrı kağıtlardan topladığımı düşün bi de kağıtları yırtmanın hazzı paha biçilemez. :D

      Bunalımda kadın saçıyla oynar doğru tespit de günümüzde de her an bunalım valla. Erkek traşı mı yaptırsam ama ona da brushlight olmaz, tüh.

      Yorulmayı geçtim de yeni nesil de maşallah dalyan gibiler ben anca milletin sırtını izliyorum, kafası falan bile değil yani...

      Ayyy geçen bende Hep Kitap'ın hesabında gördüm de şok oldum, hala şoktayım. :)

      Sil
  8. Siz tüm bu maddeleri birlikte yaşar ve hissederken ne hissettiniz bilmiyorum ama okumak bana çok iyi geldi. Buz bungalov'u not ettim. Ayrıca aynı saç perileri bana da geliyor ve anlık kararlarım oluyor benim de. Şu sıralar ombre yaptıracak fırsatı kolluyorsun ama brushlightı inceledim her an ondan yaptırabilirim :)) Bu arada Melisa Kesmez beni de çok şaşırttı. Durum raporlarınızı ilgiyle bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi bunların hepsi de kasım içinde ama allahtan aynı hafta falan değil. :)

      Saç perileri bizden hiç gitmiyor ki... :) Ombre diye gitmiştim kuaförüm onun modası geçti deyip sombre yapmıştı. Brushlight modası geçmeden gitsem bari. :D

      Durum Raporunu sevmenize sevindim. :)

      Sil
  9. Hadi bakalım, bu yorumun hatrına ne kadar daha dayanırız göreceğiz. :) Fakat brushlight kesin ama az havalar ısınsın ya. :D

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun, görünmez kaza. :)
    Son maddeyi okurken öyle değil miymiş dedim. Nedense aynı şeyleri düşünmüşüz. 😅😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim, geldi geçti çok şükür.
      Valla öyle değilmiş ya. :D

      Sil
  11. usta deyince, bizim ülkede hiçbir şey doğru yapılmıyor ama yanlış da yapılmıyor :)

    YanıtlaSil
  12. 3 ve 5'e kesinlikle katıldım. 6 için geçmiş olsun. Madde madde yazmak çok iyiymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madde madde yazdıkça sanki beynimde birşeyleri düzene koymuşum gibi hissetmemin kesin bir açıklaması vardır ama nedir o ben bilmiyorum işte. :D

      Sil
  13. Aşko Melisa Kesmez zaten 30!ların az üzerinde bence :) ben de ona çok yakın olduğumdan tam oradan bildiriyorum :)) Bu arada boyun kısa değil, ve evet aynı irtifadan bildiriyorum, kullanım alanı yanlış olmuş sadece :) Ah o saçlar çok fena ya, ben tamamen eş ve evlat kurbanıyım bu konuda, birinin ısrarıyla orijinal rengimden diğerinin ısrarıyla uzunluğundan yoksunum, bu dünyada kendi kararımızı saçımızda bile veremeyeceksek :(( Neyse mağdur edebiyatını hiçbir yerde yapamayınca bu mevzuyu bekliyorum yakınmak için, liste yapmak çok iyi ya, ben mesela çok yapıyorum, hangi defteri açsam, alınacak kitaplar, tekrar okunacaklar, bu yıl okunmuşlar, geçen yıl okunmuşlar, seneye okunasılar, araya karışanlar oyy, bir bu kadar izleme kısmı var ama girmiyorum. Senin post kadar uzun bir yorum oldu tahmin ederim, kal sağlıcakla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Kıhkıhkıhkıh tamamdır Melisa Kesmez konusunda ben yanlış yazmışımdır o zaman.
      Yok ya boyum kısa tam olarak otobüste milletin koltuk altına gelen boya boy demem ben. :D
      Valla saç konusunda ne ettiysem ben kendi kendime etmişimdir. Bide milleti dinlesem vay halime oy nenem. :D
      Ay listelerin içindeki maddeleri yapıp da karalıkça gelen mutluluk hissi peki. :D

      Sil
  14. Geçmiş olsun. Her şeye rağmen hayata eğlenceli bakış açınız çok hoş. Nermin Yıldırım son zamanlarda sıklıkla duyduğum bir yazar, merak ediyorum. Sanırım BKK listesinde vardı, okumak için sabırsızlanıyorum.

    YanıtlaSil
  15. Sözünde durmayan usta meselesi var bir de.bu usta sorunu yüzünden evdeki bozuk eşyaları bozuk bırakıyoruz, güçlü sinirler gerekiyor ustalarla uğraşmak için. Ben not almıyorum da fotosunu çekiyorum,sonra unutuyorum.galerim dopdolu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bozulunca yaptırmaktansa atıp yenisini alma taraftarıyım. Aslında çok yanlış bir bakış açısı biliyorum ama usta olmayan ustalar da insanın zamanından çok çalıyor neticede ne yapayım.
      Ayy bende galerimi ara ara temizlerim alakalı alakasız bir sürü fotoğraf oluyor sonra. :)

      Sil
  16. Gülümseyerek okuduğum yazılardan biri daha:))) Saç konusunda yazdıklarını o kadar iyi anlıyorum ki anlatamam:) Ben de de saç rengini değiştirme perileri geliyor devamlı, istediğim rengi tuttursam kendimi rahat bırakacağım ama olmuyor işte:) İşin tuhafı gittiğim kuaförler de istediğimi hiçbir şekilde yapamıyor ama koltuğa oturunca hepsi tabii aynısı olacak diye söz veriyor:) Sonuç; hüsran. Kendim boyuyorum artık evde:)
    Bir de şu bir şeye ne kadar heveslenirsen o kadar olmuyor konusunda da aynı düşünüyoruz, kesinlikle çok heveslenmemek gerekiyor:)
    Geçmiş olsun, dikkat et kendine:)
    Çok sevdim bu yazını:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kadının hayatındaki en büyük sorunlardan biri sanırım kuafördür. Çünkü asla istediğimiz gibi olmaz ve kesilince de geri alamıyorsun bekle ki uzasın. Bu nedenle yıllardır da kuaförümü değiştirmem Tuzla'da oturduğum zaman bile annemlerin bu tarafa kuaföre gelirdim. :)
      Evde kendin boyamak da güzell skill valla bende bir ara denemiştim yalan yok ama benim kuaförüm çok ii ya onun yerini tutmuyor. :D
      Heveslerimi kalbime gömdüm, artık hevesim falan kalmadı valla. :D

      Sil
  17. Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun diyeyim. Kendimize dikkat edelim hep bu aceleden, kendimizi haldur huldura layık görmekten oluyor. Diyor morarmalara doymayan kız. :)) Saç meselesi nanay kısa kestirirsin uzun istersin uzamaz. Uzar küt diye gene kısa kestirirsin. Hayat belki bu döngüdür kim bilir. Doğalgaz meselesi beni de ziyadesiyle üzüyor. Canı gönülden anlıyorum.

    Ay Nermin Yıldırım ı ben genç bekliyordum o muziplikler falan ama fekat son okuduğum kitapta biraz baydı. Fazla maruz bıraktım kendimi galiba daha okur muyum bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de heryerim hep mordur. Hele okuldayken sıraların arasında koşturmaktan bacaklarım morluk içinde kalırdı. :D
      Saç meselesi asla bitmiyor resmen hayatımızın meselesi. Doğalgaz üzmeyi geçti ocağıma incir ağacı dikiyor vallahi....
      Henüz hiç okumadım ama bu yorumun üzerine peş peşe okumamayı not alıyorum. :)

      Sil
  18. Çok eğlenceli bi yazı olmuş ki:)) müko yu benim kızda smylüyo deli oluyorum yaf😡😂 doğalgaz faturası beni de korkutuyo o yüzden takmıyorum kıyrupunuz dınuyoree😂 amaan hayat ne kadar da zor bee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde bebe olunca yakmamak da mümkün değil ya. Biraz büyüse de tasarruf yapsam. :D
      Fakat müko çok güzel bir kelime değil mi ya. :D

      Sil
  19. 2 numaralı maddeyi çok beğendim:) yazı çok güzeldi elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. 1.55 çok iyiiii :) cidden minnak olmak hep hoşuma gitmiştir ama ayakta konser hep gergin olur. Sapanca'ya geçen sene biz de gittik bu sene de çok istiyoruz, sakinleten bir tarafı var. Müko uzun ya mükkkk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) 1.55 nasıl ii olabilir ya milletin koltuk altına denk gelen bir boyda ömür geçiriyorum resmen.
      Sapanca'dan bizde çok memnun kaldık valla aralarda alıp başımızı gitme hissi geldikçe değerlendiririz.
      O zaman mük. :D

      Sil
  21. Ben de birkaç ay önce Sapanca'ya gitmiştim :)))

    YanıtlaSil

  22. Yazın boyunca boy kısmına takıldım benim boyum 171 ikimizi yan yana hayal ettim tam olarak nereme gelirsin diye düşündüm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İhihihiihi ben hayal ettim valla çok uzun arkadaşlarım var benim, muhtemelen omzunun altında kalırım. Koltuğunun altına sıkıştır gezdir beni.

      Sil
  23. Güzel etkinlikler olmuş, konser, bungalov evler:) Severek okudum maceralarınızı, diğer maceralarda buluşmak üzere o halde:)

    YanıtlaSil
  24. Eğlenceli bir içerik olmuş hocam kolay gelsin

    YanıtlaSil
  25. Sonuna kadar okudum ve beynim de yanmadı. ☺️ Benden de size kocaman bir helal olsun. Valla keyifle okudum. Ne güzel yazmışsınız...Beyninize, kaleminize sağlık olsun. ☺️

    YanıtlaSil
  26. ustalar muhtemel youtube ustalarıdır dr!
    bir noktadan sonra çağırmıyorum ben de youtube'a bakıp yapıyorum çoğu usta işlerini artık. ve en az onlar kadar başarıyorum!
    duruyor mu bilmem armut.com vardı bir ara. pek çok konuda profesyonelle çalışıyorlardı. oradaki yorumlara bakıp tercih edilebilir. ben bir kaç kez kullanıp olumlu netice almıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Armut duruyor benim bildiğim ama ordan hiç usta çağırmamıştım, bunu deneyeyim bence ben. :)

      Sil
  27. Kendim yazmayı beceremesem de blog yazısı deyince aklıma hep böyle içerikler geliyor. Sıkmayan, keyiflendiren, gülümseten...
    Yarınlara güzel bir hatıra kalacak, siz not tutmaya devam edin. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim. Zaman zaman da çok manasız şeyler mi yazıyorum diyorum ama burası da benim yerim napalım içimden geldiği gibi işte.

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.