6 Nisan 2022

2022 Mart Ayı Okuma Raporu

 

Fakat ne okudum be canım diyerek giriş yapmak istiyorum. Bu ay okumalarım genelde ağır aksak gitti. Zaman zaman evdeki herkesin birer tur hasta olmasından kaynaklı da okuyacak zaman kalmadı.

İşte iki arada bi derede okuyabildiklerim.

Gizemli Sular: Bu kitabı bana sevgili Kitap Eylemi hediye etti. Tam olarak da okumayı sevdiğim tarzda bir kitap; macera, polisiye, gizem, bir tık da entrika tamamdır. Kitabı çok sevdim, konusu ilginçti. Tek sevmediğim kısım kitabın gereksiz uzatılmış olduğu hissini vermesiydi. Bu kitaptan bir yüz sayfa çıkarılsa eminim daha bütün ve akılda yer edici bir kitap olabilirdi.

Erkeklerden Vazgeçmiş Kadınlar Apartmanı: Bu kitabı Amazon'da denk gelince almıştım. Kısa bir kitap olmasına rağmen yalın diliyle beni hemen kendisine bağladı. Bu apartmandaki kadınların her birinin geçmişinde acı bi tecrübesi var ve bu nedenle de erkeklerden vazgeçmişler. Kitapta hem günümüzdeki, hem de geçmişteki hikayelerini okuyoruz. İnsanların acılarlar baş etme yöntemlerini görmek adına çok ilginçti diyebilirim.

hani: Bir Oruç Aruoba kitabı... Okuduğum diğer iki kitabından daha az bana hitap etti diyebilirim. Okunabilir mi evet, ama beni çok açmadı bu sefer. Yine de altını çizdiğim bir çok yer oldu. İçinde çok etkileyici kısımlar da mevcut.

İkinci İlk İzlenimler: Sally Thorne'un yazım şeklini seviyorum. Çok ilginç konular bulmakta da bir usta diyebilirim. Nefret Oyunu'ndan sonra en sevdiğim kitabı bu oldu. Öyle çok üzerine kafa yormadan keyifli bir kaç saat geçirmek için okunabilecek bir kitap.

Y'ol: Birhan Keskin'in yazacağı ama benim sevmeyeceğim bir eseri olur mu acaba diye meraktayım. Bazen bazı yazarların dilini kendinize daha yakın bulursunuz. Birhan benim için öyle bir yazar. Anladığımda da anlamadığımda da seviyorum yazdıklarını... Bazen tam idrak edemiyorum mesela bu şiir ne anlatmış diye düşünüyorum ama düşündükçe yine seviyorum. Öyle bir Birhan sevdası bendeki...

İlkbahar Şafağı Ejderhaları: Bu kitapla beraber Ejderha Mızrağı Destanı'na da son noktyaı koymuş bulunmaktayım. Çok umduğumu bulamadım gibi hissediyorum geriye bakınca, güzel bir seriydi ama bayıldım diyemem. En çok ikinci kitabı sevdim, o kitabın olayları akarcasına anlatışı çok hoşuma gitmişti.

Dış Güzellik Yasaklansın, Ruh Güzelliğine Geçelim: Yasemin Sakallıoğlu'nu da severim malum, kitap çıkınca aldım hemen. Güzel yazılmış, insanın evlilik hayatına dair; "sahi bu neden böyle ya" diye sorgulatan kısımları mevcut. İlk kitabın günahı olmaz ama biraz daha üzerine düşünülüp bir elli sayfa daha yazılsa daha çok derinlik kazanabilirmiş eser... Bunu niye söylüyorum? Devam kitabı çıkacakmış çünkü, devamı yazılacak bir hikaye için eksik bir başlangıç hissi veriyor.

Hesap Günü: Bu kitabı sevgili Ayşem bana doğum günü hediyesi olarak almıştı. İlk kez bir Mustafa Kutlu kitabı okudum. Yazarın dili güzeldi. Bu kitaba has olduğunu düşündüğüm ilginç anlatım tarzını da çok sevdim. Uzun Hikaye'yi okumak aklımdaydı ne zamandır, bu kitapla yazara olan hislerim olumlu anlamda geliştiği için onu da en kısa sürede edinirim.

yolun başı: Bir önce okuduğum Ali Lidar'ın şiir kitabını göz önüne alınca bu kitabı daha çok sevdim. Diğer kitapların arasına almalık hafif bir kitap olarak önerebilirim.

Şeftali Kokan Sırlar: Şeftalili serinin ikinci kitabıyla ayın kapanışı da yapmış bulunuyorum. Bir önceki kitaba göre bir tık daha az sevdim diyebilirim. İlk kitap serpilip gelişen arkadaşlıkları anlattığı için daha çok hoşuma gitmişti. Bu kitapta ise arkadaşlıklarının bir nevi sınanmasını okuyoruz. Tabi bu sınanma ergen dramları üzerinden yapıldığı için bazen "ayhh yetti bana" dedim. Ama son kararımı sanırım serinin kapanış kitabıyla beraber vereceğim.

Bu ayı da 10 kitapla kapatmış bulunuyorum.

Sizde durumlar nasıl, neler okudunuz bu ay içerisinde??

Sevgiler.

21 yorum:

  1. Hiç birini okumadım desem yeridir:) Birhan Keskin' i duymuştum.

    YanıtlaSil
  2. Gizemli Sular'ı ve İlkbahar Şafağı Ejderhaları'nı merak ettim. Güzel bir tanıtım yazısı olmuş, emeğine sağlık. :) Bu aralar az kitap okudum, bundan sonra da sınava kadar pek okuyamam sanırım. :)

    YanıtlaSil
  3. Ikinci ilk izlenimleri ben de çok sevmiştim, ejderha mızrağı serisi de sevdiklerimden, keyifli okumalar sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sally Thorne ne yazsa alırım seviyorum ama Ejderha Mızrağı Destanı için aynısını diyemem. :)

      Sil
  4. Hani sevdiğim kitaplardandır. :)
    Erkeklerden Vazgeçmiş Kadınlar Apartmanı'nı merak ettim. :)

    YanıtlaSil
  5. apartman ile thorne, not aldıms :)

    YanıtlaSil
  6. Yasemin Sakallıoğlu'nun kitabının adını yaratıcı buldum. Okuyana bir şeylerin farkına varmayı sağlatıyorsa okunmaya değer diye düşünüyorum. En son ekran yüzlerinden Gülse Birsel'in kitabını okumuştum. Kitap hafifti, komikti. Okuma listesinden ikinci ilgimi çeken kitap kadınlar apartmanıydı.
    Don Kişot'a başladım, filmler yüzünden kaldı. Sonra Kız ve Kurt diye bir kitap almışım onun da arka kapağını okudum. Çok bölünüyorum, dikkatimi veremiyorum. Daha paketlerinden çıkmamış bir dolu kitabım var... 10 kitap az gibi görünse de hiç az değil. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin çok gözlemci bir kişilik ve yeri geldiğinde de çok yerinde tespitler yapıyor. Kadınlar apartmanı gerçekten güzeldi. Hatta yeni bir Türk dizisi tanıtımı gördüm. Konusu bu kitaba çok benziyordu.
      Don Kişot'u bende yeniden okumak istiyorum.
      Belki de bir reading slump zamanındasındır. Gelir ve geçer çok takılma. :)

      Sil
    2. Benim reading slumpum biraz uzun sürdü gibi :))

      Sil
  7. Neden bilmiyorum ama normalde hiç aşk konulu ya da ikili ilişkiler konularını sevmesem de bu aralar onlara sardım gibi. O yüzden en ilgimi çeken "Erkeklerden Vazgeçmiş Kadınlar Apartmanı" kitabı oldu. Baya bir kitap okumuşsunuz, imrendim. Nedendir bilmiyorum, uzun zamandır doğru düzgün kitap okuyamıyorum. En kısa sürede bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışacağım :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönem dönem insan farklı şeyler okumaya ihtiyaç duyuyor sanırım. Bu aralar bende pek tercih etmediğim türleri seçer oldum okumak için...
      Apartman kitabı güzeldi, öneririm.

      Sil
  8. İki arada bir derede okudukların bunlarsa zaman bulsan ne kadar okurdun merak ediyorum :-)

    İkinci İlk İzlenimler elimde okunmayı bekliyor. Beğenmene sevindim. Yazarın tarzını ben de seviyorum. Diğer iki kitabını da okudum. Günümüz romantik yazarları arasında en sevdiklerimden biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D Ah bi zaman bulsam ohoooo, evdeki okunacaklar dağını eritirdim.

      Sally Thorne bu tarz yazarlar arasında benim de en sevdiğim, ama en sevdiğim kitabı hala Nefret Oyunu. :)

      Sil
  9. Maşallah ne güzel okumuşsun, kitabı sevmeni sevdim , 100 sayfaya gerçekten gerek yoktu :) Bu arada Birhan Keskin diyorum daha da bi şey demiyorum, çok aşk ya:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın konusu gerçekten çok ilgi çekiciydi, sadece yazar kendini alamamış ve gittikçe konuyu uzatmış gibi geldi. Genel anlamda sevdiğim bir kitap oldu.

      Birhan Keskin aşıkları kulüp üyeleri onlayn. :D

      Sil
  10. Ejderha Mızrağı serisini çok seviyorum ben, geçen sene okumuştum. Birhan Keskin konusunda hislerimiz aynı, tüm şiir kitaplarını okudum hatta Y'ol'u birden fazla kez :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birhan bir aşktır diyorum anlamasını bilene. :) Ejderha Mızrağı iyiydi ama bir Zaman Çarkı değildi. :(

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.