14 Eylül 2022

Pazartesileri hiç sevmem konulu çarşamba...

Hello dears,

Yazıya neden başka bir dilde başladım bilmiyorum. Sanırım biraz kendimden uzaklaşmaya ihtiyacım var. Kendimle arama İngilizce ile mesafe koyuyorum.

Aslında kendimi de severim ama bir dur, bir dinlen demek için şöyle bir karşısına geçip bakmaya çalışıyorum. O kadar meşgul ki beni fark etmiyor inanır mısınız?

Haftasonu koltuk, yatak ne varsa evde yıkattım dostlar, öyle bir temizlik enerjisi geldi ki sormayın. Arkasından da Katya (robot süpürge) ile temizledik. Bir de tütsü olsaydı da şöyle evde bir yaksaydım tam olurdu. Tütsü falan yakmışlığım yok ama o inanç aşamasındaysam demekse...

BKK için eylül ayında okuduğumuz Şato'yu nihayet bitirdim. Kafka abim biraz beni yordu ama yorumlarımı değerlendirme postuna saklıyorum. Hem de kafam biraz dinginleşmiş olur belki de yorumlarım değişir, kim bilir.

Şimdi de Girls Power Kitap Kulübümüz için (ismi şimdi uydurdum, gidip whatsapp grup adını değişeyim) Normal İnsanlar'ı okuyoruz. Bu grup ayda bir sınırlamasını biraz öne çekmeye karar verdi. Yaklaşık üç hafta gibi bir süre içerisinde okumayı hedefliyoruz. Üçüncü kitabımızı da seçtik, tahmin ettiğimden daha verimli gidiyoruz. Durun bir dilimi ısırayım, üzerimde bunca kem göz ve nazar varken, ne olacağı belli olmaz. :) (Bu da biraz fazla kendimi önemsemek gibi oldu ama beni ben önemsemeyeceğim de kim önemseyecek?)

Bir önceki çekilişin sahibi Eylül Su'ya gönderdiğim paket dönüş yoluna geçti. Gönderdiğim her paketin ilk seferinde geri dönmesi ve ikinci bir kez kargoya gitmek zorunda olmak beni psikolojik olarak bitiriyor. Gerçekten o kadar çok çekiliş fikrim var ki ama kargolarla yaşadığım bu sıkıntılar sonrası hevesim kaçıyor. Şu ışınlanmayı bulsalardı bi...

Neyse çok de şey etmeyeyim. Yarın da fantastik kitaplarımızı yolcu etmek için çekilişi sonlandıracağım. Sonra üçüncü çekiliş postumu gireceğim. Sen beni aşağı çekemezsin evren! -Buraya ayıplı parmak emojisi gelecek.-

Yazıya son vermeden başlığı da açıklayayım durun, evdeki yıkama kurutma işleri nedeniyle ofis günlerimi bu haftalık değiştirdim. Çarşamba ama bendeki pazartesi hissi hiç gitmiyor niyeyse.

Neyse efenim, yazı çok uzadı. Hepinizi kucaklarım.

Yarın görüşmek üzere.

28 yorum:

  1. Normal İnsanları ilk okuduğumda kızdan nefret ettim, sonra dizisini izledim, bu defa oğlandan nefret ettim. Nebçim şey bu, ben mi tuhafım yorumlama mı? Ne bileyim öyle işte, piyasadaki 3 Sally Rooney kitabını da okuyup kendisine baybay dedim. Bundan sonra benim hayat hikayemi de yazsa okumam. Ev ne güzel temizlenmiştir şimdi, darısı benim Antalya'daki eve...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu kitabı henüz bitirmesem de sizin de yorumlarınızı daha önce gördüğümden kendisinin başka kitaplarını okumamaya karar vermiştim. :D
      Diziyi izlemeyi kesinlikle düşünmüyorum ve elime bir terlik alıp biraz oğlana, biraz kıza girişesim var. Sinirlerimi allak bullak ettiler. :)

      Sil
  2. Kendinle arana ingilizceyle mesafe koymak ilginç bir yöntemmiş. Sanrıım İngiliz Dili Edebiyatı okuduğum için ben de pek işe yaramaz. Belki artık başka bir dil öğrenme vakti gelmiştir.

    Zamanın bol, enerjik geçmiş, geçiyor. İyi okumalar dileyeyim ben öyleyse:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kafam çok karışık benim, mesafe koyma işi de ondan... Pek de saçma ama çok da naif cevap yazmışsın ne kibarsın.
      İyi dileklerin için teşekkürler.

      Sil
    2. Hoşuma gitti benim ingilizceyle araya mesafe koyma işi de ondan, yani komik ama yaratıcı. Ondan ona değindim:)

      Sil
    3. :) Ya çok tatlısın, sende İspanyolca dene o zaman İngilizce ile çok yakınlar diye biliyorum.

      Sil
  3. Kolay gelsin, ben daha bahar temizliğine başlamadan sonbahar geldi. 😅 Bıktım şu sınavlardan, kafamı ona takınca dip köşe temizliğe hiç geçemiyorum.
    Bayağı yoğunsun kitap kulüpleri ile, verimli geçer İnşallah. :)) Kargonun dönmesi kötü olmuş, üçüncü çekilişi merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman zaten her bahar yapmaya gerek yok bence, bir bahar neyimize yetmiyor ya. :D
      Üçüncü çekilişe gelecek tepkileri bende merak ediyorum vallahi. :D

      Sil
  4. Normal İnsanlar kitabının ismine çok takıldım. Hakkında bir şey bilmiyorum ve antipati geliştirmeden düşünmeyi bırakmalıyım...
    Temizlik kısmını çıkarırsak kitap günlüğü gibi olmuş yazın. Hayatında büyük yer kaplıyor kitaplar. Hepsi ayrı birer arkadaş gibi... Enerjine hayranım. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence geliştir antipatiyi gitsin, vallahi sinirlerini bozmamak adına hiç okuma bence koşarak uzaklaş, ama yok illa sinir olcam dersen dizisi var. Ona bakabilirsin. :D

      Sil
  5. Hem dizisiyle hem kitabıyla benim bütün psikolojimi bozmuştu Normal People ahahaha. Marianne olsun Connel olsun hadi başta ergenlik dedim geçtim de yetişkin oldular hala ne istediklerini kabullenemediler. Çok sinirlenmiştim okurken ama garip bir şekilde dizisini görünce de dayanamayıp izledim :) İnsanda cidden garip duygulan uyandırıyor :)

    Sonbahara girerken bir temizlik cidden harika hissettiriyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda finishe 60 sayfam var. Ama büyük bir gelişme olacak hissi vermiyor. Kürekle girişesim gelen kitap karakterleri olarak okuma mazimde yerlerini alacaklar bence. :D Dizisine gözümün ucuyla bile bakmicam o derece sinir oldum.

      Sil
  6. :) Okuma raporunda yorumlarım ama şimdiden söyleyebilirim ki tavsiye etmiyorum. Koşarak uzaklaş.

    YanıtlaSil
  7. Bu kitap bende de okunacaklar arasında, dizisini sonra izlemek lazım. Tütsü tavsiye ederim, peygamberimizinde yaptığı bir olay olarak biliyorum, öyle okumuştum. Ben buhurdanlık aldım ama annem kullanmama izin vermedi, onun da koku takıntısı var sevmez.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kitabı önermiyorum. Fazlaca şişirilmiş, ne yapmak istediği belli olmayan amaçsız karakterlerle dolu. Zamanımızı daha iyi harcayabiliriz.
      Tütsü hakkındaki bu durumu bilmiyordum, deneyeceğim. Güzel oldu bu bilgi. :)

      Sil
  8. Yazının başlığı en başta yakaladı zaten beni :)

    YanıtlaSil
  9. Bu kitap bana da fenalıklar geçirtmişti, sinir bozucu kesinlikle, Sally Rooney defteri kapanmıştır:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kapattım ama kapatmadan evvel karakterleri kürekle dövmek istiyorum bir ancak içim soğuyacak. :D

      Sil
  10. normal insanlar ı ben de bu hafta okuyorum. rooney bol ödüllü yazarlardan, bu kitap da denişik bir aşk öyküsü :) normal değil de anormal insanlar :) iyi kötü diyemiycem ama yazarın dili kendine özgü gerçekten de :) rooney okuycam yine bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bitirdim ve tek yorumum şu ki; getirin karakterleri döveceğim. Rooney benim için sınıfta kaldı. Ödüllerin neden verildiğini de az çok tahmin ediyorum. Başka kitabını okumayı düşünmüyorum. Rooney defterini kapadım. :D

      Sil
  11. Selam aleyküm hocam blogunuzu takipe aldım sizde bloğumu takip edermisiniz https://bilgidayi.blogspit.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam hocam, aldım bakalım. Bekliyorum paylaşımlarınızı. :)

      Sil
  12. Kargoya neden iki kere gitmen gerekiyor anlamadım.

    Şato'ya bu hafta başlayacağım. Elimde yoktu, e-kitap olarak okuyacağım. Yedi seneden sonra ilk kez e-kitap okuyorum. Benim için ilginç bir tecrübe olacak. Heyecanlıyım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gönderdiğim kargo ilk seferde geri geliyor. Nedendir bilmem ilk seferde doğru adrese ulaşan kargom olmadı henüz.

      Ay eskiden ne çok ekitap okurdum. Şimdilerde de kağıt koksun istiyorum. :D

      Sil
  13. Benimde şöyle dip köşe bir temizliğe başlamam lazım ama üşeniyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten planlı olarak yapılan birşey değil bence, şöyle bir hoop diye kalkılıp ancak yapılıyor. :)

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.