9 Eylül 2022

2022 Ağustos Ayı Okuma Raporu

Hello world,

Temmuzda okuyamadıklarımı da ağustosta okumaya azmedince 11 kitapla ayı temiz kapattım dostlarım. Bakalım neler okumuşum.

Leyla, Mektubum Eline Ulaştı Mı?: Kitabın adı ve de kapağı çok ilgimi çekince ayın ilk okuması olmaya hak kazandı. Yazamamaktan muzdarip bir yazarın hikayesi; kendiyle dertleri olan, yaş olmuş kaç ama hala hayatta ne yapıyor, amacı ne bilemeyen bir kadın kahramanımız. Onun çocukluğunda tanıdığı Leyla'ya yazdığı mektuplar da hikayenin asıl kısmı, öneriyorum.

Yayan Yapıldak: Kitap alışveriş yazılarımdan birinde bahsetmiştim, sırf kapağının güzelliğinden aldığım bir kitaptı. Denemelerden oluşan bu eserin ana teması yol, yolcu olmak, yolda olmak... Başka kitapların arasına alarak okumak için ideal. 

Tweet Savaşları: Nerede bir ciltli kitap görsem otomatik olarak vuruluyorum. Bu kitap ilk yarıda beni oldukça sıktı, ancak ikinci yarıda konuya adapte olabildim. İki farklı işletme var ve her ikisinin de twitter hesaplarını ergen çocukları yönetiyor. Şansa bakın ki twitter da savaşmak yetmiyor kahramanlarımız okulda da birbirinden hiç haz etmiyorlar. Ergenlik çağında çocuklarınız varsa okutabilirsiniz lakin bence lise üzerindeki yaş grubuna hitap etmiyor.

Kan ve Bal: Yılan ve Güvercin serisinin ikinci kitabı, çok fazla tanıtımı yapılan ciltli kapakları ile insanları can evinden vuran bir seriydi bende düştüm işte. Yazarın dilinin güzel, konunun başlangıç kısmı da farklı olmasına rağmen bir süre sonra sıkıldım. Fantastik olarak çok fazla eser okuduğum için artık çoğu hikaye bana bildik geliyor. Fantastiğe giriş 101 olarak öneririm, yoksa uzak durun.

Sarıyaz: Yakın arkadaşlar arasında kurduğumuz kitap kulübünde ilk okuduğumuz kitap oldu Sarıyaz, dün akşam da toplaştık üzerine konuştuk. Kitabı çok sevdim ve Eriş'in tüm kitaplarını okuma fikrini de aklıma yazdım. Büyük bir toz fırtınasının gelip şehri kaplamasıyla başlıyor herşey, heryer sapsarı insanlar Sarıyaz olarak isimlendirmeye başlıyor bu olayı. Kitap birbirinden farklı kişilerin aynı zaman dilimi içerisinde yaşadıklarını anlatan sekiz küçük öyküden oluşuyor. Henüz okumadıysanız aman geç kalmayın.

Birimiz Ölmek Üzere: Birimiz Yalan Söylüyor ile başlayan serinin ikinci kitabı Birimiz Ölmek Üzere, Karen M. McManus ablamız oldukça özgün bir yazar. İlk kitapta bir dedikodu sitesinde okuldaki öğrenciler hakkında gün yüzü görmemiş sırların ortaya salınmasıyla bir hikaye başlıyordu. İkinci kitap ilkinden bir kaç yıl sonrasına götürüyor bizi, o zamanların popüler dedikodu sitesini canlandırıp da ikinci bir kaos ortamı yaratmaya çalışıyorlar ama herşey çok farklı yerlere gidiyor. Öneririm.

Kutsal Suçlar: Meredith Gentry serisinden yayınlanan son kitaptı, serinin devamı çıksa dahi okumayı düşünmüyorum. Bir buhran halinde aldığım bu seriyi de kimseye önermiyorum. Hamilton çok değişik bir yazar, yazdığı herşey çoksatanlara girse de kitap içeriklerinin çarpık bir yönü yok değil. Enine boyuna araştırmadan almayın, genellikle kitapları +16 olacak içerikte oluyor. Demedi demeyin.

Kapanda Bir Hayal: Çok tatlış ve de minicik bir öykü kitabıydı. İyi ki almışım dedim, okurken... Mutlaka öneriyorum, Burcu Ünlü ile tanıştığınıza pişman olmayacaksınız, eminim.

Kıyı Kitabı: Sahaftan aldığım bu kitap Ece Temelkuran'ın Hayat Üçlemesinin son kitabıymış aslında. İçerik beni hiç açmadı, sanıyorum ilk kitaptan da başlasam sevmezdim. Temelkuran'dan yaptığım ikinci okuma ve benim için kendisi okunması zor yazarlar kategorisinde yerini aldı.

Seçmeler: Ahmet Selçuk İlkan'ın şiirlerinden oluşan bu kitabı da sahaftan almıştım. İçeriğinden kapak kalitesine kadar diyecek yok da neden kapağa bu abimizin fotoğrafını basma gereği duydunuz bilmem. Sürekli evin içinde yazar beni izliyor sandım.

Ömer'in Çocukluğu: Sırf okuduktan sonra bir üstte anlattığım kitabın üzerine koyayım da yazarı görmeyeyim artık diye, ay sonuna sıkıştırdım bu kitabı. :) Benim amacım bir garip olsa da kitabımız çok güzel, kısacık ne ara başladınız ne ara bitirdiniz anlamayacağınız bir eser, ayrıca geçen haftanın Ağaç Ev Sohbetleri konusu ile de pek uyumlu.

Eveet, benden bu kadar sevgili dostlarım, siz neler okudunuz bakalım?

44 yorum:

  1. Bayağı iyi okumuşsun, bende 15 kitap okudum. Darısı daha fazla okumalara olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Senin bu serini çok seviyorum. Ben Kpss çalışmaktan pek kitap okuyamıyorum. Gerçi normal vakitte de çok hızlı okuyan biri değilim, kitabın aşırı merak ettirmesi lazım hızlı okumam için, sindirerek okumayı severim. :)
    Leyla'yı ve Sarıyaz'ı merak ettim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leyla da Sarıyaz da gönlümü çalan kitaplardı. Bu serimi seviyor olmanı da ben çok sevdim. :)

      Sil
  3. Eylül ayındada keyifli okumaların olsun...

    YanıtlaSil
  4. Ooo yine çok verimli bir ay olmuş:) benim için pek verimli sayılmaz, bir iki kitabı da yarım bıraktım üstelik...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen de olmuyorsa uğraşmamak lazım yarım bırakmaya karşı değilim. :)

      Sil
    2. Buradan da yazayım dedim:) Seçtiğim kitap Ruth Ware'den Bayan Westaway'in Ölümü..:)

      Sil
    3. :) Harika tamamdır. Kaldı geriye 10 ay daha.

      Sil
  5. sarıyaz/kapanda bir hayal :) tenk yuuu :)

    YanıtlaSil
  6. Kalın ciltli kitapların hakikaten bir çekiciliği var. Fakat ansiklopedi hariç kitaplığımda yoklar! Bunu fark etmemi sağladığın için teşekkür ediyorum :)) Leyla'nın alıntı postunu hatırlıyorum :) Kapanda Bir Hayal'e baktım bayağı bir kısa 4 forma uzunluğunda. Buna bakabilirim. Tatildeyken elimdeki Japon kitabından bir yedi sekiz sayfa daha okudum. Sene sonuna biter sanırım ki o kitapta 4 forma ancak sürüyor. :) Gözlerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 forma'yı ben anlamadım desem, sözlük mü düzeltti ne oldu, ne demek 4 forma. :D

      Sil
  7. birimiz yalan söylüyor serisini merak ediyorum ama bir türlü alamadım bana hep pretty little liars havası veriyor ve çok sevecekmişim gibi geliyor, dizisi de çekilecekmiş yakında öyle okumuştum.ömerin çocukluğunu ben de yıl sonunda sayı tamamlamak için okumuştum ve beğenmiştim sıcak bir hikayeydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pretty Little Liars gibi değil tam olarak, ilk kitap belki ama diğerleri hiç değil yine de çok güzel kendini okutan bir seri öneriyorum.

      Ömer'in Çocukluğu benim de hoşuma gitti. :)

      Sil
  8. Rafta beni bekleyen kitaplara yenilerini ekleyesim geldi :( Ama yok yapmayacağım, önce elimdekileri okuyup bitirmeliyim. Elimde sürünen "Var Olmanın Dayanılmaz Hafifliği"ni bitirirsem raftakilere gelecek sıra umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ben bu hissi biliyorum ya, artık kitap alma isteği gelince kendime engel olmuyorum. Bir daha mı gelicem ben bu dünyaya dedim saldım vallahi.

      Sil
  9. Yazamamaktan muzdarip bir yazarın hikayesi deyince orada vuruldum kitaba :) Tam benlikmiş.

    YanıtlaSil
  10. sarıyaz/kapanda bir hayal, not aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spama düşen yorum yüzünde gelip yeniden yorum yapmışsın ya. ❤️

      Sil
  11. Ben hiçbir şey okumadım, okuyamıyorum da. Bunu aşmam gerekiyor. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelin kitap kulübümüze katılın beraber aşalım efendim. :)

      Sil
  12. Oo epey verimli geçmiş,tekrar tekrar kızdım kendime şuan, yazıp, çizip, dizi izlemekten okumaya vakit ayırmayan ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende okumaktan dizi izlemeye fırsat bulamıyorum, bu ay biraz salacağım. :)

      Sil
  13. Tebrikler valla:) Sariyaz 'ı merak ediyordum listeme aldim hemen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarıyaz'ı öneriyorum, hatta ben yazardan başka kitap da sipariş ettim. :)

      Sil
  14. Neee güzel okumussun maşallah. Darısı Eylül ayına. Ben de bugün tüm gün okudum uzun bı aradan sonra. Ne iyi geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok sevindim, okumak öyle güzel geliyor ki insana bağımlılık yapan bir yanı var bence.

      Sil
  15. Yani biyografi falan olsa hadi neyse diyeceğim ama ay ne bileyim ya yok sevemiyorum. Basmasınlar kimsenin resmi kapağa. :D

    Leyla güzeldi kısa olması da hoş bıkmadan hikaye sona taşıyor insanı, Yayan Yapıldak başka kitapların arasında okumak için çok tatlı olur. :)

    Umarım Eylül daha bile verimli geçer. :)

    YanıtlaSil
  16. Benim içtiğim çay sayısından fazla kitap okumuşsunuz. :) Galiba benim çayı çoğaltmam lazım :) Çay var mı? Bardaktaki bitti de :D

    Kitaplar çok güzel Birimiz Ölmek Üzere kitabını çok merak ettim. Bi ara mutlaka bakacağım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı çay ya, her daim bulunur hemde her çeşit. :) Açık mı demli mi olsun, bu çok önemli. :D

      Sil
    2. Güzel, açık çay isteyen misafiri hiç sevmem. :D

      Sil
    3. 😂😂😂😂😂👍👏

      Sil
  17. Temmuzda neredeyse hiç kitap okumayınca ağustosta deli gibi okudum. İyi ki okumuşum, eylülde okumaya pek zaman ayıramıyorum.

    Mahir Ünsal Eriş'in Öbürküler romanını da şiddetle tavsiye ederim. Bana da arkadaş önermişti, bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bangır Bangır Ferdi Çalıyor evde ve adını hatırlamadığım diğer romanını da aldım. Tek Öbürküler kaldı. Neyse BKK için yapacağım alışverişte onu da alırım. :D

      Sil
  18. Merhaba,Nisan ayı için Dracula,Bram Stocjer'i seçtim ki

    YanıtlaSil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.