11 Ağustos 2023

2023 Nisan Ayı Okuma Raporu

Nisan ayı mart ayına göre daha verimli geçmişti, bakalım neler okumuşum...

İnsanlığımı Yitirirken: Ofis içindeki kitap klubümüz için okuduğumuz bu kitabı aslında uzun zamandır merak ediyordum. Yazarın kendi hayatını anlattığı yönünde iddialara da sahip bir kitap. Çarpıcı, okuması kolay ama sindirmesi zor diyebilirim.

Sevgili Taş Kalbim: Bu kitabı indirimden almıştım. İsmi ve kapağı ile de şöyle iki saatte okunacak bir havası var gibiydi. Ama iki haftada zor bitirdim. Kitap esasen bir kadının kendi içindeki gücü bulma yolculuğu olsa da çeviri kaynaklı sanıyorum okurken pek akıcı değildi ama sevdim.

Aynı Çatı Altında: Chick lit kategorisinde yeni favori yazarım Ali Hazelwood. Kitaplarındaki tüm kadın karakterlerin aşırı zeki olması beni çok eğlendiriyor ve hikayeleri arka plan seçme konusunda oldukça başarılı bir yazar. Bu kısa seri aslında bir üçleme, her kitapta üç arkadaştan birinin aşka uzanan yolculuğunu okuyoruz. Bir mühendis olan baş karakterimiz oldukça eğlenceliydi.

Aşık Erkekler Kitap Klubü: Sırf isminden ötürü sipariş ettiğim bir çok satan olan bu kitabı oldukça sevdim. Bir yandan evliliği sorunlu ama eşine aşık ve evliliğini kurtarmaya çalışan bir adamın hikayesini okurken arka planda eşlerinin gönlünü hoş tutabilmek için aşk içerikli kitaplar okuyan bir erkek kitap kulübünün içinde buluyoruz kendimizi. :) Erkeklerin romantik kitaplar hakkındaki yorumlamaları çok eğlenceliydi.

Mutlu Yaşam Üzerine - Yaşamın Kısalığı Üzerine: Sırf merakımdan aldığım ince bir klasikti. Felsefi olarak kitabın temeline çok hakim olmasam da altını çizdiğim bir çok yer oldu. Kitabın kısa olması da yorulmadan bitirmeye oldukça imkan sağlıyor.

Annelik Her Zaman Toz Pembe Değil:  Bu kitabın yazarı belki de çoğunuzun bildiği "BlogcuAnne" Elif Doğan. Bu kitap da Elif'in annelik üzerine yazdığı yazılardan oluşuyor. Anneliğin instagramda yansıtıldığı gibi olmadığını o kadar güzel ve eğlenceli bir şekilde ortaya koyuyor ki. Keyifle okudum ve herkese öneririm.

Durumlar böyleydi, mayısı da yakında yayınlarım inşallah. 
Gözlerinizden öperim çüs...

32 yorum:

  1. Aşık erkekler sipariş edilmiştir teşekkür ederiz efenim:))

    YanıtlaSil
  2. Aşık Erkekler Kitap Klubü bunu merak ettim :)

    YanıtlaSil
  3. Dazai'den bir kitap okumayı epeydir istiyorum ama olmadı bir türlü, bu kitabı da aklımda olsun, Trigiani'nin Aşk Olsun Valentine ve Ayakkabıcının Karısı isimli iki romanını okudum ama buradaki kitabını görmemiştim. Diğerlerini ise hiç bilmiyorum. Güzel kitaplar, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrenci Kız güzeldi. İnsanlığımı Yitirirken ise sindirmesi çok daha zor bir kitap. Öğrenci Kız ile başlayabilirsiniz.

      Sil
  4. Hepsi birbirinden ilginç konulara sahip kitaplara benziyor. Tebrik ediyorum sizi. Okuyup bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum. İyi okumalar...:)

    YanıtlaSil
  5. Aşık Erkekler Kitap Kulübü ilgimi çekti, eğlenceli görünüyor. Ve verimli bir ay olmuş. En güzeli de farklı tarzlarda olmaları. Bazılarını hiç duymamıştım bile. İyi okumalar dilerim önümüzdeki okumalar için. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ❤️ Canımsın, sürekli aynı tarzda okumalar yapamıyorum galiba ruhum dğeişiklik istiyor.

      Sil
  6. Şu Aşık Erkekler Kitap Kulübünü alıp eşime zorla okutsam iyi olacak galiba. 😊 Dolu dolu geçmiş yine bir ayın. :)

    YanıtlaSil
  7. Kitap okuma hızınız çok güzel. Darısı benim başıma

    YanıtlaSil
  8. Ne ilginç kitaplar :) teşekkürler yayın için canım. :)

    YanıtlaSil
  9. hazelwood ben de bi tane okudum ve tüm eserlerini okuycem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazelwood'un öyle bir olayı var bence de, bir tane okuyunca başka ne yazmış diye merak ediyor insan. :D

      Sil
  10. Arkadan geliyorsunuz yoğunluktan dolayı sanırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında içimde bir yazma isteksizliği vardı ama kırmaya çalışıyorum. Bütün ayları tamamladım. hepsi sıradan yayına girecek. :)

      Sil
  11. Kitap listesi oluştururken bu paylaşımlardan çok yararlanacagim

    YanıtlaSil
  12. İnsanlığımı Yitirirken kitabı uzun zamandır listemde yer alıyordu. Biraz ağır bir kitaptı diye hatırlıyorum, konu olarak.

    YanıtlaSil
  13. Tebrik ederim. Okumaya daha fazla zaman ayırmam lazım!

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Taş Kalbim'i merak ettim. Kadınların kendini bulma yolculuğu konusu beni her zaman çeken bir konu, gerek filmlerde gerek kitaplarda... :)) Hazelwood kahvenin yanındaki çikolata gibi bir tat bırakıyor bende. Karakterler ve akış birbirine çok benzese de tadımlık alıp okumak istiyor insan. Aşık erkekler kitap Kulübü'nün yazarının da kadın olması peki... Şöyle erkek bir yazarın yazdığı romantik komedi kitabı okumak istiyorum. Kadınların Romantizm anlayışı ve fantezi dünyası çok güzel ama erkekler nasıl yaklaşırdı olaya merak ediyorum. Varsa öyle bir yazar beni de aydınlatın nolur :)) Maaşallah diyorum sana yine. Ne güzel değerlendiriyorsun zamanını, hem el işleri hem kitaplar, .. Harikasın. Parti kur oy verelim başkan 😅 çok sevgiler öpücükler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Taş Kalbim'de beklediğim şey hafif bir okumaydı ama çok daah derin çıktığı için sanırım şaşırdım ve güzeldi. Hazelwood için kahvenin yanındaki çikolata benzetmen çok yerinde olmuş, gerçekten de öyle insan gene de alıp okumak istiyor. Erkekler olaylara daha ciddi yaklaşmak istiyor sanırım, romantik komedi dünyalarında pek yoklar. :) Ayy keşke daha da çok zaman bulabilsem de daha da çok okusam... :D

      Sil
  15. Aşık Erkekler Kitap Klubü ilgimi çekti, bayağı merak ettim:))) Listeye ekledim:)))

    YanıtlaSil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.