2 Eylül 2022

Yorulmak olmaz, yorulmak olmaz...

Ne diyordu şair "içimden kendim yorgun benim" mi? Benim içim dışım her bir yanım çok ama çok yorgun...

Geçtiğimiz haftasonundan itibaren yatılı misafirlerin biri geldi, biri gitti. Misafirler de hep sevdiğim insanlar Allahtan yoksa herhalde herşey gözümde kat kat büyürdü.

Annem de Karadeniz'in tatlı çilesi fındık işini hale yola koymak için memleketteydi.

Yani bir yandan çalıştım, bir yandan çocuk baktım. İki ayrı yatılı misafir grubu ağırladım -hepsi de çocuklu- ay valla bak yazarken bile insana yeniden bir yorgunluk geliyor.

Yeni ofisi de hafta başında gittim gördüm, güvenlikte x-ray, girişi nerde bilemedim. Lazım olan kata çıkmak için başka asansöre binmek gerekiyormuş. Kendimi uzun süredir bulunduğum ortama bu kadar Fransız hissetmemiştim... Ofis de buzhane gibi, ısıyı ayarlamak için gerekli modüller henüz gelmediğinden takılamamış, üflüyor en ama en düşük dereceden, yaz ortasında dondum allah diye bağırıyorduk.

Ekip arkadaşım izinde, arkasında halledilmesi gereken ufak bir iş bıraktığını söylemişti, lakin altından buzdağı çıktı. İşi en başından kendim yapsam daha kolay olacaktı. 

Eee tabi bu kadar yorgunluğun üzerine de bana gelenler geldi. Ofise dönüşünden sonra muhteşem olacak herşey gidip gezdiği her bir günü burnundan getirmeye ant içtim. Öyle de kin tutarım.

Annemin doğum gününü unutup, kızlarla plan yapmışım bir de... Kafam yerinde değil ki, neyse ofisten koştur koştur eve gelip kutlama işini halledip kızlara koştum. Oradan geldim saatte bir uyanan oğlum kucağımda evin içinde iki saat tur attım...

Bir akşam dışarı çıkmanın dönüşü böyle olmamalı diye içimden biraz söylenmiş olabilirim ama neylersin işte...

Yatak odası dönüşümünde de sona geliyoruz. Daha onu halletmeden yer fayanslarını boyamaya karar verip bazı birtakım siparişler de vermiş olabilirim.

Daha da yazarım da neyse valla derdim çoktur benim hangisini anlatayım. En iyisi çekilişi bir gün gecikmeyle de olsa açıklayayım. Kazanan arkadaşım bana en geç bu akşam ulaşırsa yarın kargolar kapanmadan göndereyim. :)

25 yorum:

  1. Zor bir hafta olmuş sizin için. Ben böyle zamanlarda herkesten uzak bir yere gider kahve eşliğinde kitabımı okurum, akşama da film keyfi yaparım.Arada insanın kendisine zaman ayırması gerekiyor. Sizin de zaman ayırabilmenizi ve dinlenebilmenizi umuyorum. Çekiliş için çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum! Mail üzerinden iletişime geçtim. Ellerinize sağlık! :))

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Eylülcüm valalhi çocuğu kocama verip koşarak uzaklaştım kitap odama. :) Dinlenmek çok ama çok iyi geliyor. Güzel telaşlar bunlar bazen de günler günleri sıkıcı bir şekilde kovalıyor. Hayat işte. :) Umarım kutu kısa sürede ulaşır.

      Sil
  3. Bayağı aksilik üst üste gelmiş. Yatılı misafiri hiç kafam götürmez. :) Ben çocuksuzken bile annemler dışında neredeyse kimsede kalmam, kalırsam da zorunlu olduğu için, bir de çocukla nasıl geziyorlar anlamıyorum. Misafir ağırlamak masraflı da artık, herkes evinde otursun. :)) Sana kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla çocuk olunca hele de uzak bir yere gidiyorsa insan kalayım bari bir daha ne zaman geleceğim diyor. :)
      Misafir ağırlamak gerçekten pahalı, kocam "biz bu kadar ne aldık bu ay ya" diye sordu ekstreyi görünce, dedim ki "e aşkım misafir". :D

      Sil
  4. Okurken ben bile yoruldum.. İnşallah hafta sonu dinlenerek geçer:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tembellik severim fakat, cumartesi çok koşturmalı pazar da çok çalışmalı geçti. Bu aralar sınırlarımı zorluyorum. :)

      Sil
  5. he maşallah sanaaa her şeye de yetişiyon yaaa :) şimdilerde herkes fındık topluyo galibaaa :) eylül su minnoş yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşşallah bağa o zaman. :D Fındık işimiz bitti şükür ya, çok zahmetli işler. Eylül Su çok minnoş umarım beğenir benim süprizimi. :)

      Sil
  6. Başımı kaşımaya vaktim yok dedikleri bu olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  7. Adapazarı'ndaydım geçen hafta, kaldığım evin sahibinin çocukları uzaklardan gelip toplaştılar, beraberce fındık toplamaya gittiler. Müşteri oldum, yaş fındık işinize yaramaz dediler. Mecburen piyasadan alacağız artık :) Allah sana kolaylık versin, top yekun irili ufaklı bir sürü işle uğraşmışsın. Geriye dönüp bakınca tatlı hatırlanır bu yorgunluklar :) Fotoğraf karesi de çok hoş olmuş, fantastik bir havası var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorumu arada gözden kaçırmışım ya çok özür dilerim.

      Yaş fındık işinize yaramaz da kuruturdunuz canım ne olacaktı sanki, ben bilemedim neden satmadılar.

      Sil
  8. Artık bir sonrakine... 🤣😅

    YanıtlaSil
  9. arada bir sen de bize çocukluğunu anlatsanaaa :)

    YanıtlaSil
  10. Yatılı misafir çok zor, aşırı yorucu. Her şeye yetişmek, koşturmak zorunda olmak da ayrıca yoruyor insanı. Kolaylıklar diliyorum her zaman için:) Bu arada çekilişi kazanan kişiyi tebrik ederim:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Gerçekten misafir işi zor, ama her zaman olmadığı için katlanıyor insan.

      Sil
  11. Valla bravo, enerjine hayran kaldım, neyse sen keyifle hallediyorsun her şeyi:)

    YanıtlaSil
  12. Kazanan arkadaşı tebrik ederim.

    Ben de ne zaman arkadaşlarla dışarı çıkıp eğlensem evde kesin bir aksilik olur. Ya kızımın uyku düzeni bozulur ya bir yerden düşer yaralanır ya da beni görmediği için huysuzlanır ve burnumdan getirir. Dışarıda iyi birkaç saat geçirmenin bu kadar ağır bedeli olmamalı diye düşünürdüm, yalnız değilmişim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Analığın genel geçer bir durumu sanırım bir nevi analıkta murphy; dışarıda güzel bir saat eşittir evde kaos. :(

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.