9 Haziran 2022

2022'de dördüncü tur kitap alışverişleri...

Mayıs ayı okuma raporunda Palto'dan bahsetmiştim hatırlarsanız. İşte herşey bu kitabı almamla başladı. Can Yayınları'nın İnce Klasikler diye bir serisi olduğunu böylece öğrendim. Bakayım başka neler varmış dememle beraber (seride 60 kitap var şu anda ) bir baktım ki Amazondayım...

Efenim İnce Klasikler serisi'nin beni ilk cezbeden yanı yazar çeşitliliği oldu. Bir kısmı hiç bilmediğim, bir kısmı ise bildiğim ama hiç okumadığım yazarlardan olduğundan, bu ince kitaplar yeni yazarlarla tanışmak için güzel olur diye düşündüm.

Düşünmekle de kalmadım şu yukarıdakileri aldım. Bunları da seversem, seriyi tamamlarım beni kimse tutamaz. :)

Bu Türk Edebiyatı Klasikleri serisinden yaptığım okumalardan çok keyif aldığım için bu seriden de üç kitap ekledim. Muallim Naci tamamen o an önüme çıktığı için sepete düştü. Şinasi'nin Şair Evlenmesi'ne Edebiyat derslerinde sıklıkla yer verilirdi ama içerik değil de bir şeyin öncüsü olduğundan bahsedilirdi. O konu neydi anımsamıyor olsam da kitabın ismi aklımdaydı ki alayım dedim. Hüseyin Rahmi de yeni takıntım malumunuz bu da bizim eve gelmeye böylece hak kazandı. 

İthaki'nin Japon Klasikleri dizisi ilk çıktığında kapakları ile beni canevimden vurmuştu zaten... Amazon'da da nispeten indirimde olunca bu üçü benim oldu. Bir Kedi, Bir Adam, İki Kadın; Kağıttan Dünyam İlkay'ın geçenlerde bahsettiği Nazlı Kar isimli kitabın yazarından, o sebepten yazara giriş için iyi olur diye düşündüm. Diğerlerini alışım da anlık gelişti.


Amazon beni benden iyi tanıyor arkadaşlar. Bir ara Haydar Ergülen kitabı okusam diye bakmıştım nette gezerken, baktı ki önüme çıkanı alıyorum hemen "Yayan Yapıldak"ı çıkardı önüme. O sırada İnce Tren'i de ben seçtim. O değilde bu kitapların kapakları ne güzel ya...

Bu üçü de işte piyangodan. :) Düşünce kitabının kapağına vuruldum. Kim ne derse desin, kitap dünyasında dış görünüş de önemli bir şeydir bence. Kapanda Bir Hayal'i daha önce bir yerde işaretlemişim ama neden bilmem öylece aldım. Otuz Dokuz Basamak da gözüme güzel göründü.

Bu arkadaş da en son gelen. Diğer kitapların hepsi ertesi gün teslim edildi. Bu kitap da beşinci gün falan sanırım geldi. Amazon kargo konusunda bir harika. Reklam yapıyorum diye bana para falan verselerdi bari.. Neyse.

Jaguar Kitap'ı çok övüyorlardı. Tanışmak için övülen bir kitabını seçtim bende. Kısmet bakalım.

Nitelikten çok niceliğe bakarak yapılmış bir alışveriş olmuş sanırım. Genelde kitap kapaklarının güzelliğine göre seçtim. Olsun bazen hiçbirşey bilmeden başlanılan okumaları da çok severim. Öylece arabaya atlayıp varış yerini bilmeden yola çıkma hissi verir bana.

Eee ne diyorsunuz sizce de #fakatnealmışımbecanım olmamış mı? Gerçi şunu söylemekte fayda var toplamda 198 TL ödedim arkadaşlar. Bence çok karlı bir alışveriş oldu.

Sevgiler.

27 yorum:

  1. Morgue sokağı cinayetlerini okumuştum yakın zamanda,sevmiştim biraz :)

    YanıtlaSil
  2. Unutmamak için yoruma 39 Basamakla başlayayım :) Bu ay TRT 2'nin filmlerini detaylı yazdım. 22 Haziran saat 22:00'de John Buchan uyarlaması olan filmi yayınlayacaklar. Önce kitabı okumak sonra filmini izlemek tatlı olabilir ;)
    Japon Klasiklerinin olduğu serinin kitaplarını daha önce görmüştüm. Kapak resimleri hakikaten ilgi çekici. İnşallah bir gün okuyacağım. Okuduktan sonra çerçeveletip duvara bile asabilirim o güzellikleri :))
    Palto sohbetini hatırlıyorum. Seriyi bizzat görmek heyecan verdi. İnce demiştin değil mi? Aklımda olsun bu seri. İyi okumalar şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu 39 Basamak kitabını alırken aklımda bi de tiyatrosu vardı yanılmıyorsam Dasdas'ın programında görmüştüm sanki. Film yayınlanana kadar okuyabilirsem izlerim filmi de değişik bir deneyim olur. Evet İnce Klasikler serisi bayağı ilgi çekici bi seri bence.

      Sil
  3. Kapağını vurulup almak diye bir şey var benimde çok oldu hala da oluyor ve bence de kesinlikle çok önemli kapak. Okuyamıyorum okuyanları da kıskanıyorum ne yalan söyleyim bir başlasam olacak yok başlayamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapak önemli kapak mühim. Kapağa göre yargılamak istemiyorum ama kapak bi kitabı aldırmaya yönelten ilk unsur bence.
      Olsun be herkes okuyacak değil ya bende okumak hobi ama ohooo sende ne hobiler var. ❣️🧿

      Sil
  4. ilk fotideki kitaplar dream team gibi :) proust en sevdiğim yabancı yazar :) proust hakkında yazılan kitaplar da çok iyi, botton gibi :) tembellik hakkı şeker gibi kitap :) fotideki diğer kitaplar zaten iyi :) thoreau pek severim :) iş bankası ço seri çok iyi yaaa, hüseyin rahmi ve reşat nuri, canlarııım :) ömer in çocukluğu o kadqr güzel kuuu :) japonlara bakayım, dazai dehşetli geliyo bana dili :) ergülen çok iyilerden tabisi, egeli :) 39. basamak siyah beyaz filmini kaçırmaaaa :) rosales kimmiş bakayıms :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hahaha Deep kitaplar konusunda da sende yok yok valla. Proust için araştırmalar yapıyorum bir kaç kitap not aldım 2023 de okumaya niyetim var. Senin de özellikle Proust hakkında oku dediklerin varsa yaz bana please.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Deep, pc de tarayıcı geçmişi çerezler vs şeyleri temizledikten sonra modemi bir süre kapalı tutup tekrar açarsan temizlik sonrası spmdan bir ihtimal kurtulabilirsin...

      Sil
    2. benim blogda da bir dolu spam yorum geliyor her gün yaa :)

      Sil
    3. Valla ben masumum genelde yayınla diyorum ama telefonda girince gözden kaçırmışım, sorry.

      Sil
  6. içlerinden ömerin çocukluğunu okudum güzel bir hikayeydi sevmiştim,şimdilerde de japon klasiklerinden şeytanın çırağını okuyorum ilk öykü bitti güzeldi ,diğerleri de çok güzel gözüküyor özellikle can kısa klasikler hepsini keyifle oku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsini de apayrı bir hevesle aldım, güzel okumalar olacak hissediyorum. :)

      Sil
  7. 39 steps, 1935 yapımı film, çokzeeel :)

    YanıtlaSil
  8. Can Yayınları'nın bu serisi güzel olmuş. Ben ince klasikleri İş Bankası'ndan tamamlamayı düşünüyorum ama orada olmayan kitapları Can'dan alabilirim.

    İthaki Yayınları'nın kapakları ne güzel. Hepsi tablo gibi. Dediğin gibi bazen sadece kapaktan etkilenip kitap alıyoruz. Kitabın kapağı çok önemli.

    Felaketzedeler Evi'ni bir ara çok görüyordum. Bakalım beğenecek misin?

    Şair Evlenmesi Batılı anlamda ilk tiyatromuz. Tabii günümüz için basit kalıyor ama nostalji olsun diye okunur.

    Keyifli okumalar :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Can Yayınları bu İnce Klasikler ile beni can evimden vurdu. Her birine ayrı bayıldım.

      İthaki Yayınevini zaten çok severim ama bu sene kapaklarda coşturuyorlar.

      Felaketzedeler Evi'ni tamamen influnce olarak aldım, gözümü boyadı bookstagramlar. (Ay inşallah doğru yazmışımdır).

      Şair Evlenmesi hakkında hatırlayamadığım o bilgiyi de yazdığın için kocaman teşekkürler. :)

      Sil
  9. Şair Evlenmesi'ni okumak kısmet olmadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukluğumuzdan beri ezberletiyorlar adını bakalım azimli hissediyorum okuyacak gibiyim. :) Sonra istersen sana göndereyim.

      Sil
  10. Kitaplar müthiş! Pazar günü gazetede!

    YanıtlaSil
  11. Keyifli okumalar dilerim:))) Ne güzel kitaplar almışsınız:) Ben de Amazon'dan alışveriş yapmayı seviyorum, şimdiye kadar bir sorun yaşamadım:) İş Bankası Türk Edebiyatı Klasikleri çok güzel, ben de yeni yeni okumaya başladım:))) Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç kitabını okudum yakın zamanda ve gerçekten çok sevdim, o kitabını da tavsiye ederim:)
    Jaguar Kitap çok övülüyor ama ben henüz okumadım kitaplarını:) Bence çok güzel bir alışveriş olmuş, keyifli, keşif dolu okumalar dilerim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim öncelikle. :)

      Türk Edebiaytı Klasikleri kesinlikle çok güzel, okuması çok keyifli oluyor. Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç da listemde var, inşaalah sıra ona da gelecek.

      Jaguar Kitap için neler hissedeceğim henüz bilmiyorum bakacağız, belki de favori yayınevlerimden olur kimbilir? :)

      Sil
  12. Şair Evlenmesi benim favori kitabım aynı kitap bende de var ve ara ara okurum. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları yayınlar yanılamaz koşarak almıştım. Lisedeyken yaşım daha küçük olduğu için komik gelirdi kendi kendime sesimi değiştirerek okur gülerdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Haha, çocukken yaptığın ne hoşmuş.
      Bende zaman zaman şiir kitaplarını sesli okurum. Özellikle mutfakta kahvenin pişmesini beklerken sesli şiir okumak favorimdir.

      Sil
  13. İnce Klasikler'in zaten kapakları ve yazar çeşitliliği beni benden aldı. Bir çok yazarla kimyamız uyuşacak mı görmek için bu kitaplar bence harika olacak.

    Japon Klasikleri bu yılın başından beri yayında sanırım. En son 12 kitaba ulaşmıştı. Yine nispeten ince kitaplar olduğu için Japon edebiyatına giriş dersi olarak düşünüyorum ben. :)

    Nazlı Kar'ı listemde not etmiştim ama burdaki kitabın da aynı yazarın olduğunu görünce ilk ince olan kitaba bir şans vereyim dedim.

    Yu Hua'nın kitaplarını sende görüp not almıştım. Özellikle Kanını Satan Adamı okumak istiyorum.

    Kendimi ödediğim tutarı da göz önünde bulundurunca çok şanslı hissettiğim bir alışverişti. :)

    YanıtlaSil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.