11 Haziran 2022

Koleksiyoncu muyum, neyim?

 
Birşeyi sevince b*kunu çıkaran birilerini tanıyor musunuz hiç? Eğer tanımıyorsanız beni tanıdıklarınız arasında o kategoriye koyabilirsiniz. Abartmakta üzerime insan tanımam çünkü...

Herşey tam olarak şöyle gelişti. - Otuz bin milyon bardak almamın, kaldı ki ihtiyaç bile değilken, nedenini şimdi sıvamadan açıklamaya çalışacağım. - Ben bir arkadaşıma hediye alacaktım. Bu sıralar da her yerler tatilde malum. Seramikçiler de sırra kadem bastı, çoğunda sadece bir iki ürün var. 

İçime sinen birşeyler bulmak için geziniyordum ki bir süredir takipte olduğum bir hesaba denk geldim ve oradan iki bardak aldım. Hangisini daha çok beğenirsem onu hediye ederim diye düşündüm, ilk kez almak her daim risktir.

Tam o işi halletmiştim ki daimi müşterisi olduğum Griseramik tasarım pazarı duyurusu yaptı. Aslında tasarım pazarı nisan ayında olacaktı ama firmanın iş yoğunluğu nedeniyle yapılamamıştı. Bende herhalde bu sene olmayacak diye aklımdan silmişim. Tam da silememişim demek ki çünkü duyuru cuma geldi. Cumartesi sabah dükkandaydım. :)

Tasarım pazarında üzerinde ufak defosu olan ürünler satışa çıkıyor. Normal fiyatının hemde yarısına ya da yarısından daha az bir fiyata; gerçi burada defo dedikleri de şöyle birşey mesela boya yapılırken fırça kaymış boya yayılmış; bakınız love yazan fincanın içindeki kalp. Kedili olan tek bir tane kaldığı için, Girl Power ve Tea olanlar uzun süredir satışta olmalarına rağmen rağbet görmedikleri için, Home Sweet Home da üzerindeki gri rengi fırın sıcaklığı nedeniyle tam istenilen tona ulaşamadığı için tasarım pazarına konulmuşlar ve tabii ki hepsi benim oldu.

Beş tane ile günü kapattım sandıysanız beni hiç tanımamışsınız demektir. :) Yukarıdaki Home Sweet Home'dan fotoğrafta yok ama iki adet almıştım, birisini arkadaşıma hediye edeceğim.

Buradaki iki adet olan turunculardan bende zaten vardı, birini kuzenime, diğerini de sevgili eltime hediye aldım. Benim gibi eltiniz olsa dediniz dimi, hey gidi, mükemmel miyim ne? Ay valla bugün ciddi kalamıyorum. Birde kendimi abartarak övmekten hoşlanırım aralarda.

Yoncalı fincan deneme ürünü olarak yapılmış, o nedenle hiç satışa çıkmamış. Mavi uzun olan fincan normalde altın dekorlu satılıyor ama bu fincanda seramik ufak pürüzülenmiş bir noktada o yüzden hiç süslenip satışa sunulmamış. Bu hali bile çok tatlı değil mi ama? Turkish Coffee'nin bende başka rengi vardı, bu rengine de karşı koyacak iradem yoktu açıkçası.

Öyle işte aldıkça aldım arkadaşlar. Baktım kılık - kıyafet, kozmetik, ayakkabı vs. herşey o kadar pahalı ki, bu ay ihtiyaçları bile bir kenara koydum ve kendime ayırdığım bütçeyi kitap ve bardak için kullandım. Bakayım hiç de üzgün değilim, benden kıymetli ne var şu hayatta? Arada bir kendimize bir güzellik yapalım diyorum ben? Siz ne dersiniz?

Çaya kahveye gelmek isteyen olursa beklerim, bedava çocuk sevme hizmetimiz de var. :)

Sevgiler.

Not: İlk hediye olarak başka bir yerden aldığım fincanlar burada yok, onları çekmeyi unutmuşum. Hay Allah.

38 yorum:

  1. Bardakları bende çok severim;)

    YanıtlaSil
  2. oyyyy kim sevmez kahve kupası ivit de sen evet tutkulu sevmişsin :)

    YanıtlaSil
  3. hepsisi güzeel, yoncalı en güzel gibin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun da ayrı bir tatlılığı var, baktıkça aklıma Harry Potter'daki ayakkabıcı cinler geliyor. :)

      Sil
  4. Hepsi de çok tatlı. Ben de severim bardakları ama nedense almıyorum. Daha çok yiyecek ve kitaplar cezbediyor beni de. :)) Güle güle kullan, iyi denk gelmiş uygun fiyata. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla yılın indirimiydi resmen an itibariyle de bardak işine tövbe ettim. Takip ettiğim tüm hesapları takipten çıktım. 😂

      Sil
  5. Bi ara böyle bardaklarım vardı hepsini teker teker kırdım ama beceriksizliğimden :). Bu arada blog adresim değişti. Profilimden bakabilirsin ve tekrardan takibe alıp yorum yapmayı unutma. ;) Yorum yapanlar arasında bir kişiye zaman zaman hediye vereceğim. Belki ilk hediyeyi alacak kişi sen olabilirsin. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay kırarsam çok üzülürüm ya. 🙈🙈Takipteyim efenim bu ay da kendimi baya şanslı hissediyorum, kim bilir değil mi? 😂

      Sil
    2. Aman aman kırılmasın. Maşallah 🧿🧿👏 😂

      Sil
  6. Ben de bir dönem dışı siyah, içi renkli kupalara takıntı yapmıştım. Şimdilerde 7-8 tane ye ulaştı sayısı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takıntılar bizim hakkımızda ne anlatıyor acaba bunu bi araştıralım. 🙈

      Sil
    2. Tarık Tufan, Ve Sen Kuş Olur Gidersin kitabında şöyle diyordu;
      Biriktirmek, yığmak, saklamak nasıl bir duygunun, düşüncenin et­kisiyle gelişir bilmiyorum ama içimden bir ses, çok masum gibi duran biriktirmelerin bile hastalıklı bir yön taşıdığını söylüyor. :)))

      Sil
    3. Tarık Tufan'ın içindeki o sese katılmakla beraber, ufak da bir tırsmadım değil ama. :)

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Yazıyla beşyükseksen, rakamla yazmaya yüreğim elvermiyor. :D

      Sil
  8. kupalar çok güzel benim de böyle bir sürü bardağım var yenilerini alacak yerim yok o yüzden geçenlerde eski kullanmadıklarımı ayırdım kaldırdım bazılarını da kalemlik yaptım atmaya da kıyamadık annemle biraz olsun alan açıldı şimdi diyorum gelsin yenileri :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hahaha güzel olmuş valla. Bir ara bende bir seçme ayıklama işine gireyim. Saksı olarak da değerlendirebiliriz, sukulente falan güzel olur gibi.

      Sil
    2. bak onları yazmayı unutmuşum onlarda var bazılarında kaktüsler filan :D

      Sil
    3. Tek sorun benim el attığım her çiçeği öldürüyor olmam. Ölmeyen çiçek önerilerine açığım. :D

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kupa canavarı zaman zaman içinde uyanıyor sanırım. :) Yanlış hatırlamıyorsam eski postlarda da görmüştüm kupa sevdanı :)
      Arada küçük mutluluklar yaşamak bizim de hakkımız diyorum. İyi yapmışsın, hediye vermekte ayrı bir mutluluk kaynağı ayrıca :)

      Sil
    2. Evet eski postlarımdan birinde yine bahsetmiştim. Bir önceki tasarım pazarı alışverişiydi o da. :)
      Hediye vermeyi çok severim, çok da özenerek hazırlarım. :)

      Sil
  10. Arada kendimizi şımartmak lazım. O kadar çalışıyoruz, yoruluyoruz, sevdiğimiz iki şeyi alamayacak mıyız? Ben seni sonuna kadar destekliyorum :-)

    Ben kupa bardaklara bayılırım. Hatta bir ara bloğuma da yazıyordum. Otuzdan fazla kupamı paylaştım, on tane kadarı kaldı. Artık evde koyacak yer olmayınca uzun zamandır almıyorum. Aradan biraz daha zaman geçsin, senin gibim toplu bir alışveriş yaparım ben de. Çok almanın keyfi başka oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kesinlikle kendimizi de şımartmayalım mı yani değil mi ama?
      Evet ya tek tek de almak güzel ama çok almanın da başka bir keyfi var.

      Sil
  11. Benim de cam bardak için böyle bir durumum var evde her yerden cam bardak çıkar kutu kutu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ahahaha, ama iyi ya güzel her gün zamlanıyorlar bak vallahi.

      Sil
  12. Ben bu yazıya yorum yapmıştım. Benim yorumum da spama düşmüş olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, telefondan giriyordum tatildeyken orda kaçırmışım arada sorry.

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.