9 Ağustos 2022

Durum Raporu: Kısa kısa ortaya karışık.

*Banyoyu su basıyor. Bilfiil, hergün, mütemadiyen su içindeyiz. Sanırsın ki Çengelköy'de değil yağmur ormanlarındayız. Şıp şıp şıp tavandan damlamak suretiyle altı ay önce başlayan su maceramız. Eh artık bu olayın b*ku çıktı mertebesine vardı. Ev sahiplerine ağzımı açtım, bilen bilir ben had safhaya ulaşınca çok ağır konuşurum. Daha artık ne diyeyim ya...

*Bu hafta olaylar çok sulu bir hal aldı. Çınar önceki gece ağlayarak kalktı, çişin mi var oğlum diye sorarken çok terlediğini fark ettim. Odasında üzerini değiştirdim. Tekrar kucağıma aldım sakinleşsin derkeeenn ılık ılık birşey göbeğimden aşağı doğru akmaya başladı. Daha vahimi ne biliyor musunuz dostlar? Sular bir saat önce kesilmişti. Çamaşırlar ve bulaşıklar makinede kalmıştı, bende öyle çişli kaldım. Bu da böyle bir anımdı işte. İlerde dönüp bakınca komik gelir belki. Ama tabii ki yaşarken trajikomikti.

*Kocam drone aldı. Hay alayım mı diye sorduğunda "Al hayatım sen bilirsin." diyen ağzıma tüküreyim. Türkiye'de droneların köküne kıran girmiş gibi gidip teşhir ürününü aldılar arkadaşıyla. Üç kez batarya değişimi, bir kez de servis ziyaretine rağmen yok arkadaş efektif olarak çalışmıyor. Mağazadan görüp aldıkları için iade şansı doğmamıştı şimdiye kadar, şimdi iadeye gönderdi. Kabul olur da inşallah şu drone çilesi biter.

*Ofis taşınmasının sonundayız. Bu hafta size son kez ofisten sesleniyorum. Haftaya eşyalarımız taşınacağı için homofis olacağız. Sonraki hafta da yeni yerimizdeyiz. :)

*Kendime bir okuma listesi yapmaya karar verdim. Deep'in son yazısını okurken 2023 için hedefler belirlesem güzel olur diye düşündüm. Mesela hiç Bulgakov okumadım, o nedenle bir adet Bulgakov oku diye bir maddem olacak. Bu sene hiç tiyatro eseri okumadım, onu da listeye alacağım. Varsa böyle afili önerileriniz yorumlara beklerim efenim.

*Herşeyi bir sosyal medya gönderisi olarak mı düşünmeye başladım acaba diye bir sorguladım kendimi bu sabah... Yeni ofis için giriş kartlarımız geldi. Eskisi ve yenisini yanyana koyup story attım, zaten kullandığım tek sosyal medya uygulaması da instagram. Yeni kartı alınca aklıma şu story fikrinin gelmesi beni bir düşündürdü. Siz ne diyorsunuz?

*Kitap kulüplerimde gelişmeler devam ediyor. Kulüplerim diyorum çünkü bir tanesi beni kesmedi arkadaşlar ve ben iki tane daha kurdum. :) İlki için instagramda yakın arkadaşlar olarak etiketlediğim bir gruba duyuru yaptım. Hedefim altı kişiydi ve hedefime hemen ulaştık. İlk kitabımızı seçtik -Sarıyaz - Mahir Ünsal Eriş- siparişlerimizi verdik ve hatta bir iki arkadaşım bitirdi bile, ay sonunda bir kafede toplanıp "kitap bahane sohbet şahane" diyeceğiz inşallah. :) 

Blogda gelişmeler devam ediyor Deep sağolsun etkinliğimizi duyurduğu için daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyorum. Şu an için oniki kişilik hedefimize ulaşamasak da Eylül ayında başlayacağız. Umuyorum ki kervan yolda düzülür de gaza gelip hepiniz bize katılırsınız. 

Üçüncü kulüp için ise şirketimin İnsan Kaynakları ile görüştüm. Yeni yerimize geçtiğimizde kitap kulübü için bir duyuru yapacağız. Şu anda birçok katta dağılmış durumdayız. Aynı katta olmadığımız arkadaşları genelde tanımıyoruz. Yeni ofis tek kat olacak, o nedenle kaynaşmak için de güzel olur diye düşündüm. Bakalım neler olacak? Gelişmeleri haber ederim.

*Durum raporu bitmiştir arkadaşlar, dağılabiliriz.

30 yorum:

  1. O kartların resmini paylaşma olayını bilemedim neyse ben senden büyüğümdür diye farzederek bir kaç seneye o heves de kalmaz şimdilik tadını çıkar diye depresif bir yorum yapıp kaçıyorum:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Hahah hadi bakalım heveslerim ne kadar kalıcı göreceğiz.

      Sil
  2. Merhaba, geçen senenin başı böyle bir şey hazırlamıştım ben, belki işine yarar. Ayrıca 2022 de 22 kitap etkinliği 2023 te 23 kitap ile devam edecek. belki fikir verebilir.Önümüzdeki sene kitaplığımdaki kitaplara göre hazırlayacağım bende...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen gittim o yazını buldum. Güzel maddeler varmış çaldım, teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. ooo kitapta atağa kalktın. kulüp sonbaharda güçlenir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sonbahara doğru tatil rehaveti kalkar da blog alemi olarak gaza geliriz diye umuyorum.

      Sil
  4. Biz de kızımıza tuvalet eğitimi veriyoruz bu aralar. Çişli vakıalar bizim evde de yaşanıyor bu aralar. :)

    YanıtlaSil
  5. Haberler sendeymiş sondan başlayacağım ben, kitap klupleri okuma hedefleri harika umarım bir parça olsun beni da gaza getirir, geçen yıldan kalan tamamlamak istediğim Proustlar her an her dakika kitaplıktan bana bakıyorlar ne zaman??!! diye. Sosyal medyayla ilişkim artık blog dışında birşey paylaşmamak yönünde gidiyor, nedense içimden öyle geliyor. Bir parça bıkmış sıkılmış hissediyorum. Hatta bir temizlik yapıp paylaşımlara göre sadece belli kişileri takip etmek istiyorum ama korkuyorum henüz yapamadım :) Banyo olayı kötü olmuş dilerim bir çözüme bağlanır artık, çişli anılar bizde de var olmazsa olmaz bunlar :) dediğin gibi o an kabustu ama şimdi gülüyorum iki defa ikisi de ev dışında biri ayakkabıma denk gelen bir hedef hatası açık bir ayakkabıya, öteki de ona benzer ellerim üstüm off dehşetti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2023 de Proustları okumayı düşünüyorum bende. Gerçi onları henüz almadım ama hedefime koydum. Hedefimde okunacak otuz bin beş yüz kitap yokmuş gibi. :D
      Sadece instagram kullandığım için istemediğim içerikleri çoğunlukla takip etmem ara ara girer takip ettiğim içerikleri ayıklarım güzel oluyor.
      Bu çiş-kaka işine ilk başladığımızda arkadaşımın evinde kakasını külotuna yapmış, külot büyük geldiği için kaka poposundan düşmüş ve yerde yuvarlanıyordu. Bundan kötüsünü henüz duymadım. :D

      Sil
  6. Öncelikle kitap kulüpleri için çok sevindim:))) Nasıl yoğun bir hafta geçirmişsiniz, hepsi için kolay gelsin diyorum. Su basmasına üzüldüm, o olay çok kötü, birkaç defa bizim de başımıza geldi, evler eski olunca ev sahipleri bakım yaptırmayınca maalesef yaşanıyor bunlar. Okuma listesi yapınca uymuyorum ben hiç:) Ben kalıp, kural olan şeylerde yapamıyorum, o an ne hissedersem onu okumak istiyorum:))) Dolu dolu bir hafta geçirmişsiniz, umarım her şey çok güzel olur sizin için:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su basması işinde hala bir gelişme yok. Bir usta çağırmak gerçekten ne kadar zor olabilir bilmiyorum ama tavan başımıza düşmeden bir gelişme olmayacak gibi.

      Listeler kısa vadede insanı yorabiliyor ama uzun vadede ben işaretler atarak ilerlememi izlemeyi seviyorum. :)

      Sil
  7. Fotoğraf ilk üç paragrafı temsil etmiş... Babam memlekete gittiğinden beri binasından ben sorumluyum. Bayram sonu şıplayan bir daireyi ustaları getirip hallettim. Önce sorun tespiti için bir makine bağladılar. Üç tane sorunlu musluk tespit edildi. Onlar değişti. Duşa kabinin zemini kırıldı yeniden fayans döşendi... Beton kurusun tavana alçı da yaptıracağım... Umarım sizinkilerde hemen ilgilenirler... Futbol, araba, pc oyunları derken erkeklerin başına bir de dron sevdası mı diyeyim belası mı diyeyim ekleniverdi...
    YT kanalım varken devamlı video çeker sonra da uğraşır dururdum kurguymuş sesmiş... Çok kötü zaman öldüren bir alışkanlıktı. Her gördüğümü çekip paylaşmak için çabalar dururdum. Bıraktım ve çook rahatım şimdi. Paylaşım işi kültefli, hem hazırlığı hem de paylaşım sonrası.
    Üçlemişsin :) Hayırlı olsun, inşallah kitaplar hakkında dolu dolu konuşmalar yaparsınız. Blogda yayınladığın kitapları okumadığım için güzel yorumlar bırakamıyorum. Kulüp işinde kitaplara vakıf üyelerle doyurucu sohbetler olur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin orda boş daire var mı? Kiralar makulse sizin oraya geleyim ben, böyle evsahibi bulunmaz. :)

      Dron belası bence ya, şimdi de onu iadeye gönderdi, yerine scooter alacakmış "elektrikli". Şahtık şahbaz olduk.

      Instagramın story kısmını o yüzden ben çok seviyorum. Anlık gün içinden şeyler paylaşıyorum. Hazırlık aşaması çalışması falan yok. Blog için daha çok çalışıyorum valla. :D

      Umuyorum ki kulüplerim muvaffak olsun. Bakarsın sende gaza gelir ara ara bize katılırsın. :D

      Sil
  8. Suların kesilmesi fena olmuş, ilerde hatırlayıp gülebilirsiniz muhtemel, bütün annelerin vardır benzer anıları :) Banyoyu su basma sorunu çözülür umarım çabucak. İnsta story durumu sanırım bende de var direk sosyal medya içeriği olarak gördüğüm şeyler varmış benimde şuan düşününce farkettim.Kitap kulüplerini seviyorsun sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok su kesilmesi yaşadım ama bu unutulmaz olacak. :)
      Kesinlikle artık direkt olarak bazı şeyleri beynimiz bu sosyal medya içeriği olru diye etiketliyor ben öyle düşünüyorum.
      Çok seviyorum, hiç de katılmamıştım ama hevesim vardı. Şimdi o yüzden saldım hevesimi üzerinize üzerinize, her yer kulüp. :D

      Sil
  9. Hayırlı olsun kulüpler, ben de eylülü heyecanla bekliyorum, güzel kitaplarda buluşmak dileğiyle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dört gözle bekliyorum. Zaten şunun şurasında eylüle ne kaldı. :)

      Sil
  10. Yazının ilk bölümleriyle fotoğraf uyumu süper olmuş :D Dönüp bakınca gülerek hatırlanacak anılar sahiden :)

    Sosyal medya odaklı yaşam durumuna katılıyorum ben de. Uzun süre sonra arkadaşlarımla buluşuyorum mesela, hemen story atalım şöyle yapalım sekansları başlıyor. Burası bir sosyal medya sayılır mı bilmiyorum ama ben en çok burası için çekiyorum fotoğraf. :)

    Kitap kulüpleri de süpermiş. Hepsi çook keyifli, bol kitaplı geçer umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrad da haftasonu kahvaltıya gittiğimiz mekandandı, konuya tam oturdu gerçekten. :)

      Ben kendi başımayken bu durumu yaşıyorum ama arkadaşlarla buluşunca aklımızda çıkıp gidiyor. Mesela çocuktan önce ayda bir buluştuğumuz eski iş arkadaşları grubumuz vardı. Ama bir tane resim atmazdık, aklımıza gelmezdi konuşmaktan. Kocam sen kızlarla buluşmaya gidiyorum diye nereye gidiyorsun beni mi kandırıyorsun diye dalga geçiyordu. :D

      Kulüpler için katılmak istediğinde kapımız hep açık bak, bekliyoruz. :)

      Sil
  11. Sen oğluna tuvalet eğitimi vermiştin değil mi? Bu konuda bir yazı gelir mi ki? Ben de haftaya başlayacağım, önerilere açığım. İki haftadır bugün yarın derken erteliyorum ama artık haftaya başlamam lazım. Eylülde işe başlayacağım. Kızım hazır olabilir ama ben kendimi hiç hazır hissetmiyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kızın kesinlikle senden daha hazırdır. Seninse hazır olmanın imkanı yok üzülerek söylemeliyim ki...
      Bunun hakkında yazı yazmam sanıyorum ama sana mail atarım. :)

      Sil
    2. Çok sevinirim. Bu cumartesi büyük gün. Başlayacağım. Bana şans dile :-)

      Sil
    3. Sana hem bol şans hemde bol sabır diliyorum, gazan mübarek olsun. :)

      Sil
  12. Evde bir yer bozulursa benim de kafam çok bozuluyor. :) Bir an önce çözülür İnşallah.
    Kitap konusunda hiç hedef belirlemem, keyfime göre ilerliyorum ve böyle memnunum. Aksi halde ödev gibi geliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hedef belirledikçe motive oluyorum. Evde çocuk varken hedefler beni ayakta tutuyor. Çocuktan önce tıpkı sen gibi okuyordum. :)

      Sil
  13. Ne güzel dolu dolu geçiyor günlerin. Şimdiden hayırlı olsun. :)

    YanıtlaSil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.