12 Haziran 2023

Nerelerde miydim?

Hello dears,

Döndüm. Sorsanız neredeydim diye; cevabım orada burada şurada olurdu herhalde. Fiziksel olarak bir yerlerde olmanın dışında kendi kafamın da içinde kaybolmuştum.

Bazen hayat insanı bir anda alabora ediyor sanki. Depremden sonra çok uzun bir süre canım hiç birşey yapmak istemedi. Her yerden elimi eteğimi çekip uzaklaşmak istedim. 

Tam inzivada sona yaklaşırken Dubai'ye eğitime çağırıldım. Bu sefer de depresyona girdim. İngilizce beni streslerden streslere sokuyor çünkü.

Yemin ediyorum beynim öğrenmemek için savaş veriyor. O kadar İngilizce'nin gündeme gelmesinden nefret geldi ki, sıfırdan İspanyolca öğrenmeye çalışsam heralde daha kolay öğrenirim.

Neyse hal böyle olunca kendimi hızlandırılmış eğitime almam gerekti. Duolingo'da bir süredir çalışıyordum zaten, Cambly aboneliği alıp ordan da çalışmaya devam ettim. Kendim de çalıştım derken aşırı yoğun İngilizce'li bir ay geçirdim. 

Seçim günü oy verip yola koyuldum. Dört günde orada sıcaklardan sıcak, soğuklardan soğuk, streslerden stres beğenemedim. Oraya giderken kuş kadar yoluna koyduğum birtanecik yabancı dilim de dönüşte ziyan oldu. Neden? Çünkü sürekli Arap ve Hintli arkadaşlarla konuşmak zorunda kaldım. İddia ediyorum onlar İngilizce konuşuyorsa bizim konuştuğumu Tingilizce falan bence. Korkunçlar bende tabii iyiye değil, kötüye meyledip onlara döndüm hemen. Dönüşte Cambly'deki hocamla konuşurken aşırı zorlandım. 

Geldikten iki hafta sonra bir daha oy verme merasimi akabinde de tatile gidiş derken beynim artık bitmişti de tatilde suya yatırır temizlerim diyordum ki... Beterin beteri oldu. Gittiğimiz bölgede salgın hastalık başladı otellerde... Herkes bağırsak enfeksiyonu, herkes kusuyor, herkes ishal, her yer serum. Bizde sadece kocam hasta oldu. Çınar'la bende birşey yoktu çok şükür. Tatili yarıda kesip apar topar döndük. Doktor otelden çıkmanız lazım sizi hasta şey zaten orada bu gidişle kalan sağlamlar da hasta olacak dedi.

Otelden çıktık, acentamız bize kullanmadığımız günlerinin ücretini aide etti. Ama devlet hastanesine bir görünün vaktini varsa, kaydınız olsun, hukuki birimimiz işlem başlatacak dedi. Nasıl olsa yola çıkmadan tekrar serum taktıracaklar bari devlete gidelim dedik, gittik. Doktor otellerden bu kadar çok insanın aynı vakayla gelmesini şüpheli bulup jandarmaya bildirmiş. Oradan ifade vermeye Jandarma Karakoluna gittik. 

Eşimle arkadaşlar ifade verirken bende Çınar'la bir lavaboya gideyim dedim ki herkes "Hayıııır!" diye ayağa kalktı. Dedim ne oluyoruz tövbe ya. Meğerse karakolun tuvaletine yılan girmiş. Onu yakalamaya çalışıyorlarmış.

Çınar'a giremiyoruz gel dönelim arabaya dedim. "Neden?" deyince tuvalette yılan varmış dedim. "Anne beni kandırmıyorsun dimi?" dedi. :) Yok dedim. Gitti jandarmalara diyor ki "Yılan ne renkmiş?"....

Bu olay da Çınar'a yer etti sürekli herkese gülerek bu olayı anlatıyor. Çok komiğine gitti çocuğun nedense, oysa ki ben ay allahım bi yerden çıkacak diye korkumdan üç buçuk atıyorum.

Neyse ki herkes iyi, olay adli vaka olduğu için birşey yapamıyoruz artık. Bu da böyle bir anımızda beh dedim geçtim ama kafam hala bi milyon.

Ehh işte bende ne yapayım kalktım size geldim. :)

Yalnız nasıl pek olaylı gelmedim mi?

Görüşürüz, çav.

28 yorum:

  1. Uwwww ne maceraları günlermiş :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Ayy teşekkür ederim. :) Ne kadar uzağa ya da ne kadar uzun süre gidersem gideyim, hep gelirim.

      Sil
  3. Geçmiş olsun. Öyle güzel anlatmışsın ki yaşadıklarınız zorluk değil de eğlenceymiş gibi hissettiriyor.😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşarken hiç komik olmasa da geriye dönüp bakınca hepsinin tatlı bir anı olmasını seviyorum. :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. Yokluğun belli oluyordu da niye bir şey demeden gittin. Bunca zaman geçti. Bir şey olduğunu düşündüm sana. Umarım kalıcı olursun tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep giderim, hep de dönerim ama haklısın. Bir dahaki sefere "Depresyona kadar gittim, gelicem." diye yazı asıcam. :)

      Sil
  5. İngilizce deyince afakanlar basan tek ben değilmişim ... artık bende fobi haline geldi ...

    YanıtlaSil
  6. Neler neler olmuş öyle? Bu gibi durumlarda galiba Çınar’ın kafasında olmak gerekiyor :) Çocuğu kandırma bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ahahaha Çınar'ın kafasında olmak çok zor olsa da bir Çınar olması durumu bazen çok komik hale getirebiliyor.

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun. Bence İngilizce en öğrenilebilir olan dil. Diğerleri bana daha zor geliyor. Bende uzun zamandır yoktum yeni geldim. Sende hoşgeldin o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleyse sizin bu dile istidadınız var azizim, bende o yok. :D Sende hoşgeldin, hoş dönüşler partisi yapalım.

      Sil
  8. Ayyy canım neler yaşamışsınız öyle. İnstagramdan takip ediyordum ama hiç böyle tahmin etmemiştim. Çok geçmiş olsun. İngilizce azminden dolayı da tebrik ederim ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagram benim vitrinim. :) Vallahi fena bitti tatil ama neyse ki hepimiz iyiyiz şimdi. :)

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun:(
    Özlettin kendini:))) Açıkçası uzun zaman görmeyince merak ettim, o yüzden instagramdan mesaj yazdım:)
    Hoş geldiinn:)))

    YanıtlaSil
  10. Olaylar olaylar.. neyse hoş geldin, tazelendin geri geldin:)

    YanıtlaSil
  11. Şu kısacık zamanda neler-neler olmuş...Neyse ki herkesin iyi olmasına sevindim. Geçmiş olsun size.
    Hoş geldiniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum. :) Neyse ki herkes iyi çok şükür, ne yapalım olacak olan varmış.

      Sil
  12. Ooooo olaylar olaylar :) böyle okuyunca hepsi komik sahiden deee :)

    YanıtlaSil
  13. Maceralı zamanlar... Yılan konusunu bende köy evinde yaşamıştım tuvaletten çıkmış tuvaletin köşesinde dinleniyordu. Bu büyük travma sonrasında köy evinden hızla ayrılmıştık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy köy evinde görsem oraya sorna nasıl girerim tekrar hiç bilmiyorum. Aşırı korkuyorum yılandan, fobi benimki hatta.

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. :) Hoş buldum canım. Bende sana mesaj yazacağım kaç gündür yazılarını hiç görmediğim geldiğimden beri nerelerdesin diyecektim ama babam hastaneye yattı çınarla evde tek çalışmak zorunda kaldım derken fırsat bulamadım. Umarım iyisindir görüşmeyeli. <3

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.