17 Eylül 2023

17- Komşular roman karekteridirler, var mı böyle bir komşun.?

Sizce?

Yani uzakta aramaya da gerek yok, annem var mesela iki bina ötedeki komşum. Sülalemizin genlerinin en baskın olarak kendini gösterdiği kişilerden olmakla beraber uzun süreli maruziyet insanı deli çıkarabilir.

Annem ve hatta teyzemi tanımanız için bir anımı anlatayım size. Bir gün kuzenimin eşinin doğum günü vardı. Sülale olarak da İstanbul'da pek dağınık ikamet ediyoruz. İş çıkışı oraya toplanacağımızdan dedik ki gece gece Anadolu yakasına tekrar dönmeyelim teyzemde kalalım. 

Ben o sıra nişanlıyım bu arada, gece eğlence bitti kuzenim bizi teyzeme bıraktı. Teyzem de annemle telefonda konuşup rapor veriyor şimdi geldiler diye. Annem de bu saate kadar nerdelermiş koca mı arıyorlarmış diyor. Bizim Karadeniz'in muhtelif sülalelerinde durumlar böyledir. Koca aranabilen birşeydir.

Teyzem de annemi simultane olarak bize çevirmekle beraber kendi yorumunu da ekliyor. Hadi bu nişanlı, size ne oluyor diye. -Nişan sahibi olmak, ananızın evinde elde edemediğiniz özgürlükleri kocanız izin verirse elde edebileceğinizin habercisidir.- 

O gün geç vakit geldik diye yediğimiz azardan bir hafta sonra herkes annemin evine toplanmış. Yeniliyor içiliyor, sohbet muhabbet derken televizyonda Ankara Yüksek Hızlı Tren'in açılış sebebiyle bedava olduğu duyuruluyor. Teyzem şöyle diyor; "Aaa bedavaymış Nesli (teyzemin kızı, kuzenim, yaşça en büyüğümüz) kızları da alın gidin, sabah gider akşama dönersiniz." Annem de yetkili makam olarak arkadan kafa sallamak suretiyle onay veriyor.

Yani böyle, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedikleri olay bizde gün aşırı yaşanır. Bakmayın böyle anlattığıma da ne gezdiğimize, ne tozduğumuza, ne giydiğimize karışılır. Ama sonra sanki onlar karşıyor da biz laf dinlemiyormuşuz gibi lafı yapılır.

Sabah dedikleri akşamı tutmaz. Yaşlılıktan mı yoksa öyle mi işlerine geldiğinden bilinmez; dediklerini de demedim diye yalanlarlar... Elli saat dedikodu yapıp, aaa ne dedikodusu biz dedikodu mu yapıyoruz derler. Dört kız kardeş olup, hepsi de telefon yedi yirmi dört kulağına yapışık gezerler, ama lazımlı bir durumda aradığınızda asla açmazlar.

Ortalığı birbirine katıp katıp, aaa biz ne yaptık derler. Yani efendime söyleyeyim ben aileden o kadar anormal insanlarla bir arada bugünlere geldim ki, komşuların benimkilerin yanında esamesi okunmaz öyle diyeyim.

Sonuç olarak, sülalecek değişiğiz, ne diyelim. :)

20 yorum:

  1. Bu olaydakine benzer çelişkiler bizimkilerde de yaşanıyor. İlginç. Ama uzaktan bakınca eğlenceli de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşarken hiç komik olmasa da üzerinden biraz zaman geçince çok komik geliyor. :D

      Sil
  2. Hahaha, Allah onlara uzun ömür versin :D

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel anlatmışsın, dizi karakteri gibi olmuşlar çok tatlılar :)
    Allah annene ve teyzelerine sağlık uzun ömürler versin.

    YanıtlaSil
  4. Sahiden dediğin kadar varmış, dizi karakteri de olur :))

    YanıtlaSil
  5. ha haaa çok eğlenceliydi saaol :)

    YanıtlaSil
  6. Bu yazdıklarını annene okuyabilir misin merak ediyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öhöm öhömm bizde Karadenizliyiz. Yüzüne söyleyemeceğimiz hiçbirşeyi kimsenin arkasından demeyiz. Lakin yüzlerine söylediğimizde de pek takmıyorlar. :D

      Sil
  7. Baya gülerek okudum :)) çok yaşasınlar :)

    YanıtlaSil
  8. Hahahhaha ayy bizimkilere çok benziyorlar
    . Cidden tutarsızlıkta annemler de harikadır ve seni çok iyi anlıyorum. Belki bu ortamda yaşarken olaylara espirili bir yönden bakma yeteneğimiz de gelişmiştir kimbilir :) Değiştiremeyeceğimiz durumlarda mizah en iyi kurtarıcı oluyor bazen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mizahi yeteneğim bunca yıldır yaşadığım bu beyin yakan olaylardan ötürü geliştiyse hepsini dava ederim bak. :D Resmen travmatik bir hayat sürdüm. :D

      Sil
  9. Böyle anlatınca güzel oluyor :) Tabi yaşanırken sana sormak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ünlü Türk düşünürü Pucca'nın da dediği gibi "Yaşarken hiç komik değildi." :D

      Sil
    2. Sen de gün gelip belki Pucca gibi meşhur olabilirsin :)

      Sil
    3. Bilemiyorum Altan, bilemiyorum. Olmalı mıyım, olmamalı mı? :D

      Sil

Search

About

Bendenizle ilgili bilgiler için "Kim Bu Kız" sayfasına gidiniz lütfen.